Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Икономическа тема

Мнение от enigma » 11 Юли 2025, 23:43

Е това е някакъв екслузивно-курортен район , плащаш данък ексклузивност. :mhihi:
Аз затова живея в обикновено аграрно село, измежду фермери, полицаи и пожарникари. :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 12 Юли 2025, 1:55

В слабонаселените райони е така. Алх им е некъв значителен процент от оборота и ще се борят до последно. В по-големите села можеш доста по лесно да се пазариш, щото са се уяли и на случайния чиновник не му се занимава много-много и лесно клякат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Юли 2025, 2:45

enigma написа:Е това е някакъв екслузивно-курортен район , плащаш данък ексклузивност. :mhihi:
Аз затова живея в обикновено аграрно село, измежду фермери, полицаи и пожарникари. :ok:

Сигурно имате много престъпници и чести пожари в селото при такова професионално структуиране на популацията в ерията ! Разбираемо да са ниски данъците в такъв лош квартал . :roll:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 12 Юли 2025, 2:53

Jordana написа:
enigma написа:Е това е някакъв екслузивно-курортен район , плащаш данък ексклузивност. :mhihi:

Сигурно имате много престъпници и чести пожари в селото при такова професионално структуиране на популацията в ерията ! Разбираемо да са ниски данъците в такъв лош квартал . :roll:

Не. Те работят по големите градове в окръга. :) При нас нито коли, нито къщи се заключват. Но всичко е опасано с камери... ако някакви подозрителни/непознати субекти се появят, веднага излизат алерт-и във "вайбър групите". :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 12 Юли 2025, 7:12

Алха плаща висок данък щото там при него плуват делфини край кейчето , а при тебе има алигатори ....Сам се похвали че ерията е пълна с алигатори и се налага да наемате професионални ловци на алигатори . Кой ще плаща висок данък при положение че ерията гъмжи от алигатори корумпирани ченгета и пожарникари ? Това да не е имот на брега женевското езеро заради едни лебеди и паметника на Чарли Чаплин да плащаш разоряващи данъци за имота ??!! :lol:
Последна промяна Jordana на 12 Юли 2025, 7:46, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Юли 2025, 7:46

alx написа:
enigma написа:
Jordana написа:Какъв е тоя масонски бардак ? :shock: Аз за данъците питах щото е очевидно несъстоялна причина да се вдигне бунт срещу короната заради такова нещо . Всеки ще ти каже че данъците са неизбежни като смърта и трябва да се плащат :mhihi:

Да, за данъците нали това обясних - че ако нямаш представителство не е ОК. Неизбежни са, но колко и какви е въпрос на преговори, ако не - брадвата. :mrgreen:

За чая се бъзикам, че бутнахме короната с чаена революция, а сега ходим да си пием следобедния чай на 2 крачки от Бъкингамския дворец. :ok:

И като им репрезентейшън, кво? За данъци приход не знам, ама данък имот в новия ми град е неуправляем. Ходих, разправях се, карах им се, правих им презентации, обжалвах, изобщо направих се на интЕлегентен циганин- няма оправия. Поисках да им видя бюджета- мърморят нещо. За 2026 ми обадиха сериозна 5-цифрена сума… и за кво? Няма отходна канализация, няма газ. Тя къщата е нет зиро ама за принципа, нали? Дори боклука не събират а полицейския участък има 5? коли и 20тина полицая барабар с персонала в една барака в центъра на селото… няма станция с линейка и пожарникарите са доброволци и кат стане нещо ги събират… има основно училище- друга барака и толкоз. Гледам им заплатите щото нали са публични- ми секретарката взима $90к… за кво бе джанъм? Баси кабала са си организирали… аз съм.. в трагикомичен потрес… :ranting:

Добре, че в кметството нямат запаси от чай, че сигурно щях да им го изхвърля демонстрационно в морето от кея на селото… :banghead:

А на мен ми вика , че съм новобранец :mhihi:

Ела с гъ класата и тресни банковата си сметка на нещастното кметче и им купи дребното градче, барабар с окръга, че да не почне някой губернатор да се прави на мъж.
Напиши им новата си политика, като конституция на окръга и си готов.
Какво си късаш нервите с някакви изпаднали селяци! :dunno: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Юли 2025, 7:50

Jordana написа:Алха плаща висок данък щото там при него плуват делфини край кейчето , а при тебе има алигатори ....Сам се похвали че ерията е пълна с алигатори и се налага да наемате професионални ловци на алигатори . Кой ще плаща висок данък при положение че ерията гъмжи от алигатори корумпирани ченгета и пожарникари ? Това да не е имот на брега женевското езеро заради едни лебеди и паметника на Чарли Чаплин да плащаш разоряващи данъци за имота ??!! :lol:

Мен ще ме е страх да живея в някакъв западен град, пълен с пожарникари и полицаи!
Пожарникарите от скука може да правят по някое пожарче, че поне нещо да правят, а полицаите чат пат могат да си организират (пак от скука) някое преследване със стрелба по движещи се цели :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Юли 2025, 8:27

Винаги колегата като се развълнува, стават някакви "интересни" неща с евразийските му приятелчета.

https://www.euronews.com/2025/07/10/arm ... h-caucasus

Чебурашките са се опитали да направят грузински сценарий в Азербайджан и Армения, но са ги изритали още от едно място, което е много положително за икономиката в Бг.
Последна промяна steeN на 12 Юли 2025, 9:27, променена общо 3 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 12 Юли 2025, 9:24

Пак е пребозал колегата с пропаганда и халюцинации.
Многократно съм казвал , че това е типичен пример за "Солипсизъм" .
Даже вчера видях, че това ново понятие за него, което чу онзи ден по негов адрес, явно след известни опити за осъзнаване, какво точно означава започна да го използва като наратив, заедно с другите неща, типични за индивиди, опериращи само в интернет пространството.

Предишна

Назад към Извън Темата