Автомобил за теглене на...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: Автомобил за теглене на...

Мнение от Ивайло Димов » 07 Май 2025, 15:26

Инсигнията е на халдекс, което е 4х4 колкото и Тиквун е футболист :ok: Ауди А6 3 tdi в тоя бюджет ще е гробница с неясни разходи по поддръжка , ZF кутиите са здрави ама ако ще се тегли 2-3 пъти в годината. Колегата да каже колко често ще закача каравана, ремарке или квото там е решил. Лично за мен мен най-удачният вариант е джипка, ръчка, нафтова....Х3, CRV-3, Кашкай 1,5Dci но опираме до това колко често колата ще е сиво искърско говедо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 07 Май 2025, 21:27

Аз тегля около 1700км много често. Обаче при мен е двуосно ремарке пълно с фракция, че си насипвам пътя към вилата. От скоро тегля ремаркета и какво забелязах. Щом ще е каравана, къмпингите не са 100% асфалтирани, а съм сигурен, че ще пробваш някога и по диво и лек автомобил автоматично ще ти създаде проблеми. Проблемите първо идват от височината на автомобила, дори ауроуд а6 е ниско за офроуд теглене. Тежък товар на теглича с черен път си иска бавни, за да не прецакваш кутията и мотора, а и се кара по приятно. Автоматично мини на джип с бавни и добри теглителни възможности. Лично аз тегля с Туарег и определено комбинацията бавни + тежък автомобил ме кара да се чувствам доста комфортно както на асфалта така и по черните пътища дето го вкарвам с 1700+ ремарке. По-горе писалите са прави и за спирането. Налагаше ми се няколко пъти да спирам по така с това ремарке и определено се чувствах сигурен в усещането на автомобила как държи ремаркето, въпреки, че аз го играя малко извън закона и съм без спирачки на ремаркето.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 08 Май 2025, 4:04

Колега, защо не вземеш един кемпер и всички проблеми отпадат :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 08 Май 2025, 15:02

TheDriver написа:Е61 и Ф11 са добър вариант, но М57 и Н57 не са толкова корави в чист вид и там трябва да наливаш пари с кофи, за да станат нещата.

M57 ако не е корав, не знам кой друг мотор може да се нарече корав изобщо? :lol:
Махаш му екологиите, един кадърен чип и ще надживее караваната...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 08 Май 2025, 15:10

Е61-то е доста по леко спрямо Ф11 като подръжка. Може да ми погледне темата да види за какво става на въпрос, а и си е все пак семеен автомобил има го 4х4, само не е високо..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 08 Май 2025, 16:47

dhtj написа:
TheDriver написа:Е61 и Ф11 са добър вариант, но М57 и Н57 не са толкова корави в чист вид и там трябва да наливаш пари с кофи, за да станат нещата.

M57 ако не е корав, не знам кой друг мотор може да се нарече корав изобщо? :lol:
Махаш му екологиите, един кадърен чип и ще надживее караваната...

И още няколко неща трябва да му направиш и става корав. Но М57 или още по зле Н57 на незнайни километри без предварителна инвестиция е бомба със закъснител. Лагери, задрали бутала, вихрови клапи, ЕКО шитни, дюзи, HPFP помпа, охладителна система, верига.....

В това отношение 1.9TDI/2.0TDI 8V, френският DW10 или мерцедесовите редови мотори във В211 са доста по-добре. Да, след като го обслужиш и направиш М57цата ще държи много, но е сериозна първоначална инвестиция. Незнаен М57 срещу незнаен 2.0 TDI 8V, не е много добро сравнение в полза на М57цата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 08 Май 2025, 18:17

BMM и BMP ,първият го има с "убавите" пиезо дюзи на сименс, в почти цялото VW фамили. Вторият само в Пасат и Супърб, пасатор на халдекс и аллтрак с тоя мотор не знам да има, че и ръчка ...шкода супърб па е бела лястовица въобще в пейзажа.

Тва по има смисъл , само със софтуер става 160-170 катъра

https://www.cars.bg/offer/67c62cb2abfddbb840057f13

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 08 Май 2025, 21:36

То по тая логика едно E91 с M47 D20 на задно е перфектния избор - евтино , дуракоустойчиво ,че и даже върви , и ръчката и автомата безсмъртни ... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 09 Май 2025, 12:29

mr_petroff написа:То по тая логика едно E91 с M47 D20 на задно е перфектния избор - евтино , дуракоустойчиво ,че и даже върви , и ръчката и автомата безсмъртни ... :dunno:

Ами не, далеч е от перфектния избор, не му дават да тегли много + че е слаб този мотор за теглене, ти пробвал ли си да теглиш нещо с 2д и голям наклон :D

Аз теглих порше с нисан терано 3д и пак се усещаше че още малко сила няма да е никак излишна ....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Май 2025, 14:31

Едната ни кола е такава и се справя без проблеми до Серес :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 09 Май 2025, 14:37

Аз съм влачил тон и половина с 28цата и не усещам кой знае какъв товар отзад. 2d би трябвало да може да тегли също. Ама с по-голямо и мощно МПС си е по-добре.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Май 2025, 16:27

Един бус би ти свършил перфектната работа!
Да речем , че се спреш на бус Мерцедес Вито или Транспортер Т5 пътнически. Освен, че са добри за теглене, предполагат и повече място за багаж. Няма всичко да накамариш в караваната и да не може да влезнете в нея.
Също така , буса е удобен и за пътуване . Няма да се возите в караваната от зад.
Както и да я паркираш караваната на някой паркинг за каравани, откачаш буса и той е почти, като лек автомобил, на всякъде можеш да отскочиш за пазаруване или разходка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 09 Май 2025, 20:07

Ако не бъркам, в караваната отзад не може да се возят хора...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Предишна

Назад към Извън Темата