Кулинарно-чревоугодническа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мнения: 802
Регистриран на: 26.04.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Don_Diego » 15 Ное 2024, 22:05

slatanic написа:Не е да не ям бургери(преди де сега не ям въглехидрат :mhihi: ) ама това е сурово бе деаа...От тук го чувам как мучи...а ти викаш средноизпечен... :ok:


С на Иво готовата смес стават прилични питки за бургери :bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1376
Регистриран на: 14.04.2008

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от slatanic » 15 Ное 2024, 22:08

В момента имам изпечени.Ама някак не го виждам бургер в това...
А и много малки...въпреки,че дори една трудно изяждам и сега...просто отвикнах да ям тесто... :dunno:

ентусиаст
Аватар
Мнения: 802
Регистриран на: 26.04.2009
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Don_Diego » 15 Ное 2024, 22:13

Е като я печеш си я правиш по-голяма, после като я срежеш я мяташ на скарата и нея да я запечеш, че са малко странни отвътре….и после бухаш кюфте и сирена на корем :lol:

Последно бях направил един двоен бургер да ми е около 1800 калории… :twisted: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 169
Регистриран на: 5.01.2005

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от enigma » 15 Ное 2024, 22:44

Аз кюфтетата ги слагам между листа от маруля :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 6615
Регистриран на: 7.04.2004
Местоположение: CA
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от steeN » 15 Ное 2024, 23:09

protein style :mhihi: класика.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Мнения: 1376
Регистриран на: 14.04.2008

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от slatanic » 15 Ное 2024, 23:17

Ама вие и марули ли ядете... :ok:
Качих аз една кето баничка...ама трябва да я закача от телефона,че я нямам на настолния...
Във фейсгрупата много добри отзиви има... :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 159
Регистриран на: 19.12.2009
Пол: Мъж
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от nickstorm » 15 Ное 2024, 23:20

alekangg написа:Месото е без абсолютно никакви подправки, само от най-известната и скъпа порода телета в Испания вака рубия.


Предпочитам хамон от пата негра пред бургер от руса крава :mhihi: Даже една порция тортилья, хамон и ун терсио Мао верде вместо това Индиън але-мале :mrgreen:
Иначе в Испания съм ял най-вкусния дурум/дюнер с телешко, даже по Немачко нямаше такива. А, и по спомен крава се пише vaca, ама се произнася бака, поне в тоя район където аз съм се подвизавал...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 169
Регистриран на: 5.01.2005

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от enigma » 16 Ное 2024, 3:21

nickstorm написа:
alekangg написа:Месото е без абсолютно никакви подправки, само от най-известната и скъпа порода телета в Испания вака рубия.


Предпочитам хамон от пата негра пред бургер от руса крава :mhihi: Даже една порция тортилья, хамон и ун терсио Мао верде вместо това Индиън але-мале :mrgreen:
Иначе в Испания съм ял най-вкусния дурум/дюнер с телешко, даже по Немачко нямаше такива. А, и по спомен крава се пише vaca, ама се произнася бака, поне в тоя район където аз съм се подвизавал...


:yes: Пата негра си е нумеро уно, но дори и за средния форумен доход мисля, че е малко изхвърляне да се тъпчеш по цял ден с това :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Мнения: 1617
Регистриран на: 4.08.2011
Местоположение: Карантина баце ....
Пол: Мъж
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от Jordana » 16 Ное 2024, 8:09

Аз пък предпочитам само инградиенти от локал ерията , пата бланко бъргери с порция фрай компир :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 67
Регистриран на: 5.01.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от alekangg » 16 Ное 2024, 11:30

Хамон и сесина си ям вкъщи, по кръчмите тествам местни неща, бургера беше изключение.
Има една кръчма предлага само тортия, винаги има 4-5 вида, от любимите неща ми е.

Най-много наблягам на морски.
Типичното за Мадрид бокадийо с калмари без нищо друго да се добавя. Калмарите са 99% калмар, няма панировка.

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 67
Регистриран на: 5.01.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж

Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от alekangg » 08 Дек 2024, 4:44

Едни месни торти, зрели по 40 дни от юници.

Rib eye и Strip steak, приготвени на средно ниво.

Нищо общо с масовите.


Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 294
Регистриран на: 21.05.2009
Местоположение: навсякъде
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от drago_pavlov » 12 Дек 2024, 12:33

slatanic написа:Не е да не ям бургери(преди де сега не ям въглехидрат :mhihi: ) ама това е сурово бе деаа...От тук го чувам как мучи...а ти викаш средноизпечен... :ok:

Зряло е 30 дни. И без печене може да се яде :lol:
Тартар не си ли ял - сурова кайма и суров жълтък, ама е... :yammy:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Мнения: 679
Регистриран на: 25.07.2005
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: F15

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от theraven_nz » 13 Дек 2024, 11:06

alekangg написа:Едни месни торти, зрели по 40 дни от юници.

Rib eye и Strip steak, приготвени на средно ниво.

Нищо общо с масовите.



Топ!!! Как ги приготвяш?
---

кандидат ентусиаст
Аватар
Мнения: 67
Регистриран на: 5.01.2008
Местоположение: София
Пол: Мъж

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема

Мнение от alekangg » 13 Дек 2024, 12:08

theraven_nz написа:
alekangg написа:Едни месни торти, зрели по 40 дни от юници.

Rib eye и Strip steak, приготвени на средно ниво.

Нищо общо с масовите.



Топ!!! Как ги приготвяш?
Тези не съм ги приготвял аз. Иначе ги правя на чугунен или железен тиган, по около 2-3 минути от всяка страна и чак като са готови слагам само сол.

Тези на снимките са от едни много сериозни кръчми в Буенос Айрес.
Едната се води първа за последните две години в класацията на топ 100 стек хауси.

Предишна

Назад към Извън Темата

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани

Последни теми
Facebook