Кулинарно-чревоугодническа тема
Модератор: Общи модератори
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Мнения: 802
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
slatanic написа:Не е да не ям бургери(преди де сега не ям въглехидрат) ама това е сурово бе деаа...От тук го чувам как мучи...а ти викаш средноизпечен...
С на Иво готовата смес стават прилични питки за бургери

Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
В момента имам изпечени.Ама някак не го виждам бургер в това...
А и много малки...въпреки,че дори една трудно изяждам и сега...просто отвикнах да ям тесто...
А и много малки...въпреки,че дори една трудно изяждам и сега...просто отвикнах да ям тесто...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Мнения: 802
- Регистриран на: 26.04.2009
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Е като я печеш си я правиш по-голяма, после като я срежеш я мяташ на скарата и нея да я запечеш, че са малко странни отвътре….и после бухаш кюфте и сирена на корем
Последно бях направил един двоен бургер да ми е около 1800 калории…


Последно бях направил един двоен бургер да ми е около 1800 калории…


Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Аз кюфтетата ги слагам между листа от маруля 

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 6615
- Регистриран на: 7.04.2004
- Местоположение: CA
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Кулинарно-чревоугодническа тема
protein style
класика.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Ама вие и марули ли ядете...
Качих аз една кето баничка...ама трябва да я закача от телефона,че я нямам на настолния...
Във фейсгрупата много добри отзиви има...

Качих аз една кето баничка...ама трябва да я закача от телефона,че я нямам на настолния...
Във фейсгрупата много добри отзиви има...

- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 159
- Регистриран на: 19.12.2009
- Пол: Мъж
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
alekangg написа:Месото е без абсолютно никакви подправки, само от най-известната и скъпа порода телета в Испания вака рубия.
Предпочитам хамон от пата негра пред бургер от руса крава


Иначе в Испания съм ял най-вкусния дурум/дюнер с телешко, даже по Немачко нямаше такива. А, и по спомен крава се пише vaca, ама се произнася бака, поне в тоя район където аз съм се подвизавал...
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
nickstorm написа:alekangg написа:Месото е без абсолютно никакви подправки, само от най-известната и скъпа порода телета в Испания вака рубия.
Предпочитам хамон от пата негра пред бургер от руса краваДаже една порция тортилья, хамон и ун терсио Мао верде вместо това Индиън але-мале
![]()
Иначе в Испания съм ял най-вкусния дурум/дюнер с телешко, даже по Немачко нямаше такива. А, и по спомен крава се пише vaca, ама се произнася бака, поне в тоя район където аз съм се подвизавал...


enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Мнения: 1617
- Регистриран на: 4.08.2011
- Местоположение: Карантина баце ....
- Пол: Мъж
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Аз пък предпочитам само инградиенти от локал ерията , пата бланко бъргери с порция фрай компир 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 67
- Регистриран на: 5.01.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Хамон и сесина си ям вкъщи, по кръчмите тествам местни неща, бургера беше изключение.
Има една кръчма предлага само тортия, винаги има 4-5 вида, от любимите неща ми е.
Най-много наблягам на морски.
Типичното за Мадрид бокадийо с калмари без нищо друго да се добавя. Калмарите са 99% калмар, няма панировка.


Има една кръчма предлага само тортия, винаги има 4-5 вида, от любимите неща ми е.
Най-много наблягам на морски.
Типичното за Мадрид бокадийо с калмари без нищо друго да се добавя. Калмарите са 99% калмар, няма панировка.


- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 67
- Регистриран на: 5.01.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
Кулинарно-чревоугодническа тема
Едни месни торти, зрели по 40 дни от юници.
Rib eye и Strip steak, приготвени на средно ниво.
Нищо общо с масовите.





Rib eye и Strip steak, приготвени на средно ниво.
Нищо общо с масовите.





- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 294
- Регистриран на: 21.05.2009
- Местоположение: навсякъде
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
slatanic написа:Не е да не ям бургери(преди де сега не ям въглехидрат) ама това е сурово бе деаа...От тук го чувам как мучи...а ти викаш средноизпечен...
Зряло е 30 дни. И без печене може да се яде

Тартар не си ли ял - сурова кайма и суров жълтък, ама е...

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Мнения: 679
- Регистриран на: 25.07.2005
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
- Кара: F15
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
alekangg написа:Едни месни торти, зрели по 40 дни от юници.
Rib eye и Strip steak, приготвени на средно ниво.
Нищо общо с масовите.
Топ!!! Как ги приготвяш?
---
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
- Мнения: 67
- Регистриран на: 5.01.2008
- Местоположение: София
- Пол: Мъж
Re: Кулинарно-чревоугодническа тема
Тези не съм ги приготвял аз. Иначе ги правя на чугунен или железен тиган, по около 2-3 минути от всяка страна и чак като са готови слагам само сол.theraven_nz написа:alekangg написа:Едни месни торти, зрели по 40 дни от юници.
Rib eye и Strip steak, приготвени на средно ниво.
Нищо общо с масовите.
Топ!!! Как ги приготвяш?
Тези на снимките са от едни много сериозни кръчми в Буенос Айрес.
Едната се води първа за последните две години в класацията на топ 100 стек хауси.
Кой е на линия
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани