Очно здраве, хранене, съвети и лечение
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Очно здраве, хранене, съвети и лечение
От спам темата колегите ме подсетиха, че трябва да търся да си правя нови очила някъде
Преди месец ходих на профилактичен преглед, всичко наред (за възрастта, нали
), дори астигматизма ми бил изчезнал според измерванията дето прави същата докторка преди... 10 години май последно ходих
Как става това с изчезването идея нямам
Та все отлагам да си поръчам нови очила, но се зачудих къде да ги правя...
Офисно, имаме някакви двуцифрени проценти отстъпка (20-30%) в Grandoptics/Joyoptics, ама нещо не съм убеден, че ще предложат добро съотношение цена/качество, а по-скоро са шир потреба оптика с агресивен маркетинг просто, и ниско качество - вътрешно усещане/предубеденост, да кажем - може и да не съм прав
Май сегашните ми очила бяха оттам - не помня - и не съм доволен
Та какво ви е мнението за тях? Други алтернативи?
Не търся нещо "дизайнерско", нито пък търся "марка" да си е*е майката.
Просто търся прилични стъкла, който да не деградират много за едни 5+ години, и рамка която да не тръгне да се бели след първата година
Че нещо все на такива попадам, пък не помня да съм давал малко пари
"Аман от китайци и прекупвачи" е положението май-май
Като бюджет - идея нямам каквървят сега цените - някой ако знае да ме насочи, моля 

Преди месец ходих на профилактичен преглед, всичко наред (за възрастта, нали

Та все отлагам да си поръчам нови очила, но се зачудих къде да ги правя...

Офисно, имаме някакви двуцифрени проценти отстъпка (20-30%) в Grandoptics/Joyoptics, ама нещо не съм убеден, че ще предложат добро съотношение цена/качество, а по-скоро са шир потреба оптика с агресивен маркетинг просто, и ниско качество - вътрешно усещане/предубеденост, да кажем - може и да не съм прав

Просто търся прилични стъкла, който да не деградират много за едни 5+ години, и рамка която да не тръгне да се бели след първата година

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
За цените - влизаш в някой мол и се пазариш като циганин. Моя опит показва, че това води до по-големи отстъпки спрямо всякакви фирмени. За коя марка стъкла - аз лично не нося постоянно, само като се уморя пред монитора.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
https://vidioptics.bg/
Втория чифт ми е от тях, цените са много прилични. От към качество нямам оплаквания.
Първия ми чифт беше с цена 400++, при тях ми излязоха нещо към 150 лв по спомен. Като ми направи впечАтление:
Първо - Кутийката беше доста по добре изработена от на първите
Второ - Парцалчето за чистене е на Сейко и за разлика от първите /където си е истинско парцалче/ чисти наистина.
Имат и преглед на място и понеже съм им в сайта в момента ако се регнеш имаш 50% отстъпка.
Аз ползвах оптиката която е на Ботевградско , Джъмбо плаза.
Втория чифт ми е от тях, цените са много прилични. От към качество нямам оплаквания.
Първия ми чифт беше с цена 400++, при тях ми излязоха нещо към 150 лв по спомен. Като ми направи впечАтление:
Първо - Кутийката беше доста по добре изработена от на първите
Второ - Парцалчето за чистене е на Сейко и за разлика от първите /където си е истинско парцалче/ чисти наистина.
Имат и преглед на място и понеже съм им в сайта в момента ако се регнеш имаш 50% отстъпка.
Аз ползвах оптиката която е на Ботевградско , Джъмбо плаза.
Последна промяна Моджо на 06 Дек 2024, 11:59, променена общо 5 пъти
Хм,хм...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Nickelback написа:От спам темата колегите ме подсетиха, че трябва да търся да си правя нови очила някъде![]()
Преди месец ходих на профилактичен преглед, всичко наред (за възрастта, нали), дори астигматизма ми бил изчезнал според измерванията дето прави същата докторка преди... 10 години май последно ходих
![]()
Как става това с изчезването идея нямам
![]()
![]()
Та все отлагам да си поръчам нови очила, но се зачудих къде да ги правя...![]()
Офисно, имаме някакви двуцифрени проценти отстъпка (20-30%) в Grandoptics/Joyoptics, ама нещо не съм убеден, че ще предложат добро съотношение цена/качество, а по-скоро са шир потреба оптика с агресивен маркетинг просто, и ниско качество - вътрешно усещане/предубеденост, да кажем - може и да не съм правМай сегашните ми очила бяха оттам - не помня - и не съм доволен
![]()
Просто търся прилични стъкла, който да не деградират много за едни 5+ години, и рамка която да не тръгне да се бели след първата годинаЧе нещо все на такива попадам, пък не помня да съм давал малко пари
"Аман от китайци и прекупвачи" е положението май-май
Като бюджет - идея нямам каквървят сега цените - някой ако знае да ме насочи, моля
ИзпуснА!
Целият месец 11 бяха очилата на 50% .
Аз си взех разбира се, за жената също, но им казах, че ако дойда месец 12 и видя, че без намалението са такива цените или намалени с 20% са все едно преди намалени с 50% ще им вкарам ...разни работи.
Разбраха ме

За очният лекар.
Отидох при очен лекар в известна очна болница в Пловдив, гледа, срува и на края извади някаква рецепта, и след като се охарчих с очила и стъкла, се оказа, че са много силни и не мога да работя с тях.
Отидох после за втори чифт очила и в самата оптика ме прегледаха, направиха очила и са ми "тамън"
- max-
- Потребител
-
- Кара: e46 318i
Nickelback написа:От спам темата колегите ме подсетиха, че трябва да търся да си правя нови очила някъде![]()
...
Просто търся прилични стъкла...
Бих те посъветвал да търсиш оптика, която работа със стъкла Hoya.
Рамките са си въпрос на вкус.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Аз тъкмо оставих моите за временен ремонт и януари се очаква същата рамка да я има налична. Ако след ремонта не са много добре, вероятно ще си взема нови.
За стъкла, аз съм с немски стъкла на Цайс, с 40% син филтър, уж във високия клас стъкла, не променят възприятието на цветове почти по никакъв начин и разликата с очила и без откъм цвят е минимална.
Иии оцеляха моя милост като седна върху тях снощи
Предишните ми стъкла бяха на Есилор, френски, при тях имаше сякаш разлика в цвета със и без тях и синият филтър беше по-слаб.
Аз ги правих в местна оптика, но в joy optics ми бяха предложили доста добро предложение пак със същите стъкла, просто не си харесах рамка.
За стъкла, аз съм с немски стъкла на Цайс, с 40% син филтър, уж във високия клас стъкла, не променят възприятието на цветове почти по никакъв начин и разликата с очила и без откъм цвят е минимална.
Иии оцеляха моя милост като седна върху тях снощи

Предишните ми стъкла бяха на Есилор, френски, при тях имаше сякаш разлика в цвета със и без тях и синият филтър беше по-слаб.
Аз ги правих в местна оптика, но в joy optics ми бяха предложили доста добро предложение пак със същите стъкла, просто не си харесах рамка.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Поликарбонатните лещи, каквито са дефакто всички на пазара е практически невъзможно да ги счупиш, но се драскат сравнително лесно.
Напълно нормално рамката да замине но лещата да оцелее. Няма абсолютно щастие. Аз затова слънчеви очила скъпи не взимам, щото така или иначе
след 1 година са или строшени или надраскани, колкото и да са скъпи... то така или иначе 90% от цената на скъпите е в някакъв измислен бранд, за
който е безсмислено да се плаща, освен ако не са някакви наистина специализирани очила като тези за стрелба, риболов и т.н. но там вече е друга
история.
Напълно нормално рамката да замине но лещата да оцелее. Няма абсолютно щастие. Аз затова слънчеви очила скъпи не взимам, щото така или иначе
след 1 година са или строшени или надраскани, колкото и да са скъпи... то така или иначе 90% от цената на скъпите е в някакъв измислен бранд, за
който е безсмислено да се плаща, освен ако не са някакви наистина специализирани очила като тези за стрелба, риболов и т.н. но там вече е друга
история.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Поне при слънчевите, има стъклени във високите класове на сигурно всички марки. Сигурен съм, че ще е така и за обикновените. Лайка е бест, зайс секънд бест и т.н.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Има, но са екзотика и нямат особена полза освен, че не се драскат. Тежки са, трошливи са (което може да е доста опасно ако правиш нещо активно) и като цяло цялата развойна дейност от много време е фокусирана върху полимерните (а не минералните) както им казват "професионалистите".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Аз съм минал през всички най-големи и прехвалени оптики през годините, оставил съм им хиляди лева и винаги съм бил много недоволен. Не ми дреме за кирливите им отстъпки, защото очите са ми много по-важни от спестените пари и некадърните им оптици. Най-накрая намерих малък бизнес, с изключително кадърен оптик и собственик, който ми реши всички грижи и последните няколко години другаде не стъпвам. Оптиката му се казва Super 9000 и е до Попа в София. Ако решиш да ходиш другаде, за стъкла най-доброто е Essilor. Останалите копират от тях с няколко години изместване.
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4