Cloud инстанция на виртуална машина - къде?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Cloud инстанция на виртуална машина - къде?
vixx написа:alphavps, въпреки че вече си избрал. В Телепойт са, демек латентността е <5мс, а цените - народни.
Еее късно... Иначе това ми хареса, щеше да ми е 3 евро по-евтино на месец

Intel® Xeon® E5 4 vCores 4GB 30GB SSD 1TB on 1GBit/s €5/month
Нищо, като изтекат трите месеца ще ги пробвам, мерси

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: Cloud инстанция на виртуална машина - къде?
Да не пускам нова тема само за това, ще питам направо тук
Налага се да направя набързичко елементарен сайт, чиято единствена цел е една дейност да види бял свят и нищо повече. Не са необходими търговия/продукти в него. Десетина картинки, няколко пасажа текст, контакти и това е. Естествено да изглежда прилично и да има съвременен вид
Та за целта си купих домейн, ама сайт съм правил още като ученик (първите ми 20лв изкарани с труд
), и просто не е моЙто - супер скучно ми е, дразнещо и изнервящо, още оттогава
А и време нямам да редя картинки, шрифтове, цветове и т.н. А и пари не съм склонен да дам (да платя на някого) повече от 200лв
Та си рекох - нещо с AI ще е
В тая връзка тръгнах да гледам за хостинг за него, пробвах Squarespace, където се оказа, че имат някакъв AI асистент, който му казваш каква ти е дейността/продукта, какво да е посланието, избираш си една от многото теми, и воала, сайтът ти е готов за 30 секунди
То са ми ти едни крилати слова, едни барнати картинки, то е чудо
После само си качваш свои по-подходящи картинки, ако решиш, донагаждаш си текстове и т.н, и си готов да го пускаш live
Изглежда доста прилично, и ми хареса 
Единствения проблем е цената, че искат 150 евро за хостинг на година (не мога да го скалирам надолу откъм цена за по-малко потенциални юзъри, да речем)
И тоя сайт пробния дето "направих", не мога да го експортна, за да го хостна на друго място
Твърде много ми се вижда такава цена при положение, че имам хостинг на друг сайт за 3 долара на месец от Bluehost
А Bluehost имат подобен Wordpress tool с наченки на AI, но е в пъти по-дървен и неинтуитивен
Та с две думи въпросът ми е - предложете други подобни AI-инструменти или цели хостинг платформи с AI, та да спретна нещо прилично и да го хостна някъде в рамките на ден-два за по някой и друг час работа
За предпочитане онлайн, а не да инсталирам някакви десктоп приложения

Налага се да направя набързичко елементарен сайт, чиято единствена цел е една дейност да види бял свят и нищо повече. Не са необходими търговия/продукти в него. Десетина картинки, няколко пасажа текст, контакти и това е. Естествено да изглежда прилично и да има съвременен вид

Та за целта си купих домейн, ама сайт съм правил още като ученик (първите ми 20лв изкарани с труд

Та си рекох - нещо с AI ще е

В тая връзка тръгнах да гледам за хостинг за него, пробвах Squarespace, където се оказа, че имат някакъв AI асистент, който му казваш каква ти е дейността/продукта, какво да е посланието, избираш си една от многото теми, и воала, сайтът ти е готов за 30 секунди

Единствения проблем е цената, че искат 150 евро за хостинг на година (не мога да го скалирам надолу откъм цена за по-малко потенциални юзъри, да речем)

А Bluehost имат подобен Wordpress tool с наченки на AI, но е в пъти по-дървен и неинтуитивен

Та с две думи въпросът ми е - предложете други подобни AI-инструменти или цели хостинг платформи с AI, та да спретна нещо прилично и да го хостна някъде в рамките на ден-два за по някой и друг час работа

За предпочитане онлайн, а не да инсталирам някакви десктоп приложения

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
17 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2