Cloud инстанция на виртуална машина - къде?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Cloud инстанция на виртуална машина - къде?

Мнение от Nickelback » 28 Май 2021, 17:22

vixx написа:alphavps, въпреки че вече си избрал. В Телепойт са, демек латентността е <5мс, а цените - народни.

Еее късно... Иначе това ми хареса, щеше да ми е 3 евро по-евтино на месец :ok:

Intel® Xeon® E5 4 vCores 4GB 30GB SSD 1TB on 1GBit/s €5/month

Нищо, като изтекат трите месеца ще ги пробвам, мерси :bchug:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Re: Cloud инстанция на виртуална машина - къде?

Мнение от Nickelback » 22 Окт 2024, 15:10

Да не пускам нова тема само за това, ще питам направо тук :yes:

Налага се да направя набързичко елементарен сайт, чиято единствена цел е една дейност да види бял свят и нищо повече. Не са необходими търговия/продукти в него. Десетина картинки, няколко пасажа текст, контакти и това е. Естествено да изглежда прилично и да има съвременен вид :D

Та за целта си купих домейн, ама сайт съм правил още като ученик (първите ми 20лв изкарани с труд :mhihi: ), и просто не е моЙто - супер скучно ми е, дразнещо и изнервящо, още оттогава :ok: А и време нямам да редя картинки, шрифтове, цветове и т.н. А и пари не съм склонен да дам (да платя на някого) повече от 200лв :mhihi:
Та си рекох - нещо с AI ще е :mhihi:
В тая връзка тръгнах да гледам за хостинг за него, пробвах Squarespace, където се оказа, че имат някакъв AI асистент, който му казваш каква ти е дейността/продукта, какво да е посланието, избираш си една от многото теми, и воала, сайтът ти е готов за 30 секунди :ok: То са ми ти едни крилати слова, едни барнати картинки, то е чудо :mhihi: После само си качваш свои по-подходящи картинки, ако решиш, донагаждаш си текстове и т.н, и си готов да го пускаш live :ok: Изглежда доста прилично, и ми хареса :)
Единствения проблем е цената, че искат 150 евро за хостинг на година (не мога да го скалирам надолу откъм цена за по-малко потенциални юзъри, да речем) :dunno: И тоя сайт пробния дето "направих", не мога да го експортна, за да го хостна на друго място :banghead: Твърде много ми се вижда такава цена при положение, че имам хостинг на друг сайт за 3 долара на месец от Bluehost :dunno:

А Bluehost имат подобен Wordpress tool с наченки на AI, но е в пъти по-дървен и неинтуитивен :dunno:

Та с две думи въпросът ми е - предложете други подобни AI-инструменти или цели хостинг платформи с AI, та да спретна нещо прилично и да го хостна някъде в рамките на ден-два за по някой и друг час работа :roll:
За предпочитане онлайн, а не да инсталирам някакви десктоп приложения :)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Предишна

Назад към Извън Темата