В колко ПТП-а сте участник
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: В колко ПТП-а сте участник
Пусни анкета, де...
иначе - 0
20 години не съм спирал да карам, коли, камиони, бусове, трактори, багери, общо взето всичко с АЙС двигател (че е модерно така да се каже)
иначе - 0
20 години не съм спирал да карам, коли, камиони, бусове, трактори, багери, общо взето всичко с АЙС двигател (че е модерно така да се каже)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
2 по моя вина с първата ми кола, алди 80 без ABS. Първото на пътя Якоруда- Добринище, спускане и завой, точно започваше дъжд. С никаква скорост колата се завъртя на 180 градуса и се вклини в мантинелата. Една волга я дърпа да я освободи и бая зор видя. Гумите бяха прилични гудиър, но нямах никакъв контрол да овладея колата.
Вторият беше със същата кола, моторист излиза на пълната газ от шосе без предимство, съответно набивам спирачките до долу и влизам в задницата на друга кола.
Като изводи от тези инциденти, без конкретен ред- дистанция, движение в ограничението, читави/нови гуми, силно препоръчителни системи за сигурност (ABS + тракшън). Няма пълна гаранция, но минимизират до голяма степен.
Вторият беше със същата кола, моторист излиза на пълната газ от шосе без предимство, съответно набивам спирачките до долу и влизам в задницата на друга кола.
Като изводи от тези инциденти, без конкретен ред- дистанция, движение в ограничението, читави/нови гуми, силно препоръчителни системи за сигурност (ABS + тракшън). Няма пълна гаранция, но минимизират до голяма степен.
Аз на младини имах доста в графа самокатастрофиране, най-сериозното беше поднасяне и завъртане с около 140 (с е30ка
). Беше станала на кроасан, но аз нямах и драскотина.
Откакто се качих на мотор сериозно преди 20тина години значително намаляха, да не кажем близо до нулата

Откакто се качих на мотор сериозно преди 20тина години значително намаляха, да не кажем близо до нулата

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
120-150к км стаж , 1 катастрофа по чужда вина. Стоях си на светофара и ме удариха отзад. 18-19 годишен куриер с книжка от 6 месеца
Моя вина имам една паркинг щета. Един бус има в съседен магазин, който 24/7 спира като арабин в пустиня и пречи на някой, запушва подземни паркинги, надземни паркинги, цялата улица и т.н. Та таман си мислех, че успях да си изкарам колата с 500 маневри и излизам... и си натиснах задния калник на бронята на буса 
За мен е важно разумна скорост според ситуацията, дистанция и да не си искаш предимството! Ти и да знаеш, че си с предимство... другия не е сигурно, че знае.
"Тъста" няма ПТП-та с 40+ годишен стаж, но и той шофира 3-5к годишно, основно от тях до магазина. Направо ме е страх да се возя при него. В кръгово с 2 ленти се обърква, на магистралата се намаля до 40-50 в ДЯСНА лента, преди да се отбива. На магистралата се качваме със същата скорост. Само и единствено бавното каране го е спасило досега от ПТП-та. Само за паркинг такива знам, ама аз тях не ги броя. Хубавото е, че откакто няколко пъти му направих забележки за какви ги върши, не се бута той да шофира донякъде
Важното, че има ефект, щото почна да ми отбелязва "ето сега се качваме по-бързо на магистралата"
П.П. Имаме една такава стара-тема-анкета

За мен е важно разумна скорост според ситуацията, дистанция и да не си искаш предимството! Ти и да знаеш, че си с предимство... другия не е сигурно, че знае.
Kroki написа:Don_Diego написа:Зоуката ми е, че който не кара - той не греши. Липсата на птп-та не значи, че някой може да кара или ако имаш много птп-та си некадърник
+1
"Тъста" няма ПТП-та с 40+ годишен стаж, но и той шофира 3-5к годишно, основно от тях до магазина. Направо ме е страх да се возя при него. В кръгово с 2 ленти се обърква, на магистралата се намаля до 40-50 в ДЯСНА лента, преди да се отбива. На магистралата се качваме със същата скорост. Само и единствено бавното каране го е спасило досега от ПТП-та. Само за паркинг такива знам, ама аз тях не ги броя. Хубавото е, че откакто няколко пъти му направих забележки за какви ги върши, не се бута той да шофира донякъде

П.П. Имаме една такава стара-тема-анкета

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)

За 18 години стаж и около 450 000км. имам 1 ПТП , което се случи от доверие към отсрещната страна - на СТОП без никаква видимост от моя страна ми дават предимство .. за което още ме е яд
Разминахме се без полиция, бройх 300лв за фар и броня и всичко приключи бързо бързо.
От тази случка си направих извода, че чуждо доверие на пътя не може да има, докато не видя със собствените си очи не предпиремам никакви маневри "на сляпо".

От тази случка си направих извода, че чуждо доверие на пътя не може да има, докато не видя със собствените си очи не предпиремам никакви маневри "на сляпо".
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
TNT написа:За мен е важно разумна скорост според ситуацията, дистанция и да не си искаш предимството! Ти и да знаеш, че си с предимство... другия не е сигурно, че знае.
Toва казвам и аз на хората докато ме возят, " ама аз съм с предимство", -" Ти го знаеш и докато дойде кат ще имаш достатъчно време да го обясниш и на другия, струва ли си ? "
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Анкетата ще е интересна, от 1999 насам имам едно спиране в мен, един момък решил, че аз ще минавам на червено, та спря в мен.
Иначе с мотора имам 2 падания от място, едното на едно кръстовище в Банкя с голям наклон и знак Стоп. Спирам, ама не преценявам наклона и изведнъж тежестта надделя.
Застраховка от следващи няма... очите на 8, така уча и децата, ама кой осъзнава. Предимство гледам, ама ако някой има сериозни намерения да минава пред мен, просто го пропускам, пазя се преди всичко. Не ми се занимава с последствията. Имам достатъчно други главоболия, че да трупам още.
Иначе с мотора имам 2 падания от място, едното на едно кръстовище в Банкя с голям наклон и знак Стоп. Спирам, ама не преценявам наклона и изведнъж тежестта надделя.
Застраховка от следващи няма... очите на 8, така уча и децата, ама кой осъзнава. Предимство гледам, ама ако някой има сериозни намерения да минава пред мен, просто го пропускам, пазя се преди всичко. Не ми се занимава с последствията. Имам достатъчно други главоболия, че да трупам още.
Ultimate Riding Machine
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
За 20 години стаж имам 2 Птп.
Двете по моя вина документално. ПОлицая си го каза "Еми не си виновен,ама трябва да пишем"
Всеки ден съм на пътя,къде с камиона, къде с личния автомобил и едно съм научил, освен че трябва да пазим себе си, трябва и да умеем да предвиждаме действията на тези пред нас или около нас.
Двете по моя вина документално. ПОлицая си го каза "Еми не си виновен,ама трябва да пишем"
Всеки ден съм на пътя,къде с камиона, къде с личния автомобил и едно съм научил, освен че трябва да пазим себе си, трябва и да умеем да предвиждаме действията на тези пред нас или около нас.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Ивайло Димов написа::OT: Некой колега ако не го мързи да направи тема "На какъв автомобил се учехте и от кой опит взехте книжка " Ще има интерсни истории с жигули,москве,лади ,полигон
Газ 53А, Зил 130, Шкода Мадара 702
Иначе ПТП
1. Градско подхлъзване на лед, пресен-пресен с Е21, Щети - ламарини само. Вината си е моя.
2. 2 или 3 пъти са спирали в мен на светофар...пак щети само стопове, спукани брони..дребни неща. Нямам вина.
3. Един кьоркютук пиян ме замете в населено място- щети ламарини пак. Калници, 2 врати смачкани..

Километри - много /7 цифри/. Стаж - пак много.
Edit че имало за изпита.
Листовки. Взех пръв три броя и още не ги бяха раздали и обяснили какво треа се прави и ги бях решил с нула наказателни. Иьпитващия вика, това не е възможно, ще ти дам други три. Викам и 20 да дадеш същото ще е. На вътрешния изпит другите по три, аз 9))) по същата причина.
Полигон, градско, Психотест от раз с нула грешки.
Хм,хм...
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2