Безжични камери за видеонаблюдение
Модератор: Общи модератори
Re: Безжични камери за видеонаблюдение
Е.Димитров написа:Сложиш ли една камера над 4-6 метра да наблюдава нещо, все едно нямаш камера.
Някакви силуети ще видиш, евентуално ще разбереш часа ако има проблем.
Ще прави запис на всеки обект, дето преминава но от височината нито номер може да се види добре нито пък лице.
Камера се слага на не голяма височина.
Ако има възможност, договаряш се със съседи да се сложи на не голяма височина и слагаш също табели, че е обекта/паркинга или каквото и да е е под видео наблюдение.
Мислиш ли? Ето ти една от камерите ми- снимката е от видео в 2 сутринта- никаква- светлина (тъмна гора). Камерата има инфрачервени светодиоди и някакъв ИИ отзад да си измисля и дорисува нещата… резултата е почти същата картина като през деня само че черно бяла. Дори не я знам каква резолюция е ма не е нищо особено май- примерно 1080… и това не им е най- добрия модел - следващия снима цветно на тъмно…
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Е то като няма нарушители кво да гледаш? ИИ-то знае какво да нарисува, понеже цял ден зяпа храсталаците.
А ако има нарушител как ще докажеш, че ИИ-то не си е измислило как да изглежда? Примерно може да го нарисува с твоите чехли, захапал пура...
Ето една и от мене, от външния периметър, 4 сутринта...

А ако има нарушител как ще докажеш, че ИИ-то не си е измислило как да изглежда? Примерно може да го нарисува с твоите чехли, захапал пура...

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:Е то като няма нарушители кво да гледаш? ИИ-то знае какво да нарисува, понеже цял ден зяпа храсталаците.![]()
А ако има нарушител как ще докажеш, че ИИ-то не си е измислило как да изглежда? Примерно може да го нарисува с твоите чехли, захапал пура...![]()
С допълнително осветление е лесно… тия дебели сенки дето ги имаш - нещо отнякъде яко ти свети…
За ии-то… на мене не ми трябва нито ми е важно никой нещо да рисува… важното е движението

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Да, това имах предвид за осветлението... имам сериозни прожектори по външния периметър, които се задействат от движение и светва като бял ден. Иначе в тъмното е трудно да прецениш нарушителят лопата ли носи, или пушка, та да се задейства съответният протокол... все пак сме цивилизовани тука 

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
enigma написа:Да, това имах предвид за осветлението... имам сериозни прожектори по външния периметър, които се задействат от движение и светва като бял ден. Иначе в тъмното е трудно да прецениш нарушителят лопата ли носи, или пушка, та да се задейства съответният протокол... все пак сме цивилизовани тука
Аз понеже съм първосигнален глупендър имам един протокол…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:enigma написа:Да, това имах предвид за осветлението... имам сериозни прожектори по външния периметър, които се задействат от движение и светва като бял ден. Иначе в тъмното е трудно да прецениш нарушителят лопата ли носи, или пушка, та да се задейства съответният протокол... все пак сме цивилизовани тука
Аз понеже съм първосигнален глупендър имам един протокол…
Е то това е най-правилното и според мен, но зависи от средата.... При нас примерно има от време на време разни заблудени и/или правещи се на разсеяни скитници излизащи от горите, и търсят някъде да починат, където няма да ги закачат мечките...

Случвало се е и да им позволя да си опънат палатка за ден-два в гората, ако видя, че са що годе нормални и обещаят да не палят нищо и да почистят...

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
Ъпсурт
при мене такива свободни атоми няма и не се толерират. Ако някой/ нещо се движи… ще знам и проверявам. До сега за всичките тези много години не се е случвало.

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
alx написа:Е.Димитров написа:Сложиш ли една камера над 4-6 метра да наблюдава нещо, все едно нямаш камера.
Някакви силуети ще видиш, евентуално ще разбереш часа ако има проблем.
Ще прави запис на всеки обект, дето преминава но от височината нито номер може да се види добре нито пък лице.
Камера се слага на не голяма височина.
Ако има възможност, договаряш се със съседи да се сложи на не голяма височина и слагаш също табели, че е обекта/паркинга или каквото и да е е под видео наблюдение.
Мислиш ли? Ето ти една от камерите ми- снимката е от видео в 2 сутринта- никаква- светлина (тъмна гора). Камерата има инфрачервени светодиоди и някакъв ИИ отзад да си измисля и дорисува нещата… резултата е почти същата картина като през деня само че черно бяла. Дори не я знам каква резолюция е ма не е нищо особено май- примерно 1080… и това не им е най- добрия модел - следващия снима цветно на тъмно…
Разбира се, че го мисля.
Нямам идея какво искаш да кажеш със снимката, освен , че потвърждава моето мнение.
Камерата не трябва да е на високо, ако искаш да видиш подробности, като човек, лице и номер.
За природа и горе долу неща, каквито си показал на снимката, може и със сателит да наблюдаваш.
Освен това, колкото е по-тъмно, толкова по-добре се вижда на ИЧ светлини, аз имам една тъпа камера, дето съм сложил на тъпо място. Тази е мега тъпа и малко да има светлина, не превключва на нощен режим и се вижда пълна тъмнина, а няма изключване на дневен режем, има само изключване на нощен.
Е те повечето производители си предписват колко високо да е… 2-3м… по-високо може и да не хване движение.
А той Алекс си е казал какво има предвид - а нещо е мръднало, а

А той Алекс си е казал какво има предвид - а нещо е мръднало, а

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
На петия глиган който задейства камерата и те принуди да заемаш кръгова отбрана в 2 през ноща ще спреш да я гледаш тая камера . Вместо да се задейства протокола ще си викаш в просъница ...ааа пак глиган , няма да ставам . И когато истинските нинджи с чорапите на главата дойдат няма да има полза от тая камера . Бутат я с пръчката да гледа нагоре и до там е ползата от такава камера . Да не говорим че тоя метод с детектор на движение може да не сработи дори защото трябва да има промяна поне около 30% от кадъра за да почне да снима . Освен това тия IR подсветки се виждат в тъмното , такава камера ще заснеме само нарушител на периметъра ако е сляп слон . По удачния вариант е да има отделен сензор за движение на който се регулира прага на задействане , подобно на ловните камери за дивеч дето се слагат по дърветата , хващат поне от 7-8 метра . Растяжки по земята които изстрелват осветителна ракета на парашут и т.н всички атрибути на една домашна линия "Мажино" .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Jordana написа:На петия глиган който задейства камерата и те принуди да заемаш кръгова отбрана в 2 през ноща ще спреш да я гледаш тая камера . Вместо да се задейства протокола ще си викаш в просъница ...ааа пак глиган , няма да ставам . И когато истинските нинджи с чорапите на главата дойдат няма да има полза от тая камера . Бутат я с пръчката да гледа нагоре и до там е ползата от такава камера . Да не говорим че тоя метод с детектор на движение може да не сработи дори защото трябва да има промяна поне около 30% от кадъра за да почне да снима . Освен това тия IR подсветки се виждат в тъмното , такава камера ще заснеме само нарушител на периметъра ако е сляп слон . По удачния вариант е да има отделен сензор за движение на който се регулира прага на задействане , подобно на ловните камери за дивеч дето се слагат по дърветата , хващат поне от 7-8 метра . Растяжки по земята които изстрелват осветителна ракета на парашут и т.н всички атрибути на една домашна линия "Мажино" .
Апликацията за камерата си има една опция “person detected” и не се включва/ уведомява за птички, зайци, пуйки, койоти, лисици, мечки.. (други не съм виждал). Но хора като й се покажат ги идентифицира като такива без проблеми.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
А ако лази на 4 крака облечен с кожух ще е мечка пак
)

Хм,хм...
Моджо написа:А ако лази на 4 крака облечен с кожух ще е мечка пак)
Най- вероятно камерите няма да го “хванат” - но те са само един параметър от многото формиращи охраната на един обект

Идеята е по- добре с тях от колкото без тях…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Затова се правят няколко слоя на защита, поне 2 от които да са физически бариери - примерно висока ограда с ток отгоре, и ров с крокодили или пирани. Камерите могат да се ползват само да намалят пропускливостта на някой от вътрешните слоеве, примерно да се активират капани или да се подаде ултразвукова сигнализация на кучетата. Така вътре можеш да си спиш спокойно с ар15ката и знаеш, че няма да ставаш за щяло и нещяло
Но пак, ако те нарочи бандата на Оушън нямаш шанс https://youtu.be/mr834Cs9ncs?si=hkJdCiO-45mGAFAk

Но пак, ако те нарочи бандата на Оушън нямаш шанс https://youtu.be/mr834Cs9ncs?si=hkJdCiO-45mGAFAk

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
A най-добре препядствия като във филмите за Индиана Джоунс и като се прибираш да ги минаваш, че да се поддържаш във форма