Маркуч за входяща вода за водоструйка
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Маркуч за входяща вода за водоструйка
Здравейте, някой знае ли какъв е дебита на водата в 3/4 маркуч. Имам водоструйка BOSCH EASY AQUATAK 120 и в момента е с входящ маркуч 1/2, но искам да сложа маркуч 3/4, за да вдигна силата на водата, но никъде на намирам информация маркучите 1/2 с какъв дебит са. Дебитът на водоструйката е 350 л/ч.
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Маркуч за входяща вода за водоструйка
Ъ-ъъъ как така ще вдигаш силата на водата ? Силата дето пръска ли ? Това зависи от помпата, не от входящия маркуч дебел ли е или не е .
https://resources.hy-techroof.com/blog/ ... ugh-a-pipe
https://resources.hy-techroof.com/blog/ ... ugh-a-pipe
Хм,хм...
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Ако мислиш, че като и дадеш по-голям дебит на входа ще увеличиш и този на изхода няма как да стане. Предполагам в инструкцията си пише захранване с 1/2", така че.....
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Дебита е функция на налягането не само на диаметъра на маркуча. Според чат гпт(че ме мързи аз да смятам
):
Та какъвто и маркуч да сложиш мисля че ще е предостатъчно да захраниш водоструйката с 350л/час

При налягане от 3 бара:
1/2 инчов маркуч: Дебитът е около 7 848 литра на час.
3/4 инчов маркуч: Дебитът е около 17 604 литра на час.
Та какъвто и маркуч да сложиш мисля че ще е предостатъчно да захраниш водоструйката с 350л/час

Както ти обясниха вече, тая работа не става както си я замислил. Аз имам абсолютно същата водоструйка и единствения начин да вдигнеш налягането е да си вземеш преходник от пистолета към 1/4 бърза връзка плюс накрайници за разпръскване размер 025 - 0/15/25/40 градуса струя. Има ги в алиекспрес, не са скъпи, а подобрението спрямо променливата дюза, която идва фабрично (пълен боклук е) е осезаемо. Но не очаквай чудеса, все пак това е доста базов модел водоструйка и няма как дори да се доближи до сила на измиване до професионалните.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тия водоструйки не правят налягането което пише по картинките 120 бара 150 и разни подобни глупости , това са теоретични стойности колко може да вдигне помпата в някакви хипотетични условия . Реалното налягане на изхода е между 25-до към 60 бара при най яките водоструйки , практически не зависи от маркуча и в малка степен от налягането в него . Ако има 10 бара във входящия маркуч и водоструйката е свързана към мрежата това облекчава работата на помпата . Ако я затапваш с малки дюзи да пуска малко вода с по голямо налягане почва да се товари повече помпата , причината е че пресостата е на изхода и като има разход на вода той не може да изключи а ролята му е само он/офф да спре пусне помпата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
7 мнения
• Страница 1 от 1