Проблем с BIOS password
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
именно, пъблик и прайвит ключовете са при RSA протокола, което пък е при интернет комуникация
_нищо_ общо с данните на диска

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
t0sh написа:именно, пъблик и прайвит ключовете са при RSA протокола, което пък е при интернет комуникация_нищо_ общо с данните на диска
Ааа, недей така, RSA не се използва само при интернет комуникации. Питай някъде защо последните Нокии не се отключват

It's not who You are, it's who You know...
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Старият ми лаптоп имаше проблем с паса. Отворих го, намерих батерията на биоса, откачих я за 40-50 секунди и беше забравил, че някога е имал пас на биоса. Но да уточня, Фуджитцу на 500 мхц, без криптиране и т.н.

t0sh написа:именно, пъблик и прайвит ключовете са при RSA протокола, което пък е при интернет комуникация_нищо_ общо с данните на диска
внимавай- щото ако лаптопа има софтуер за криптиране на диска, ключа за хаша е функция и на чексъми-те на биос-а.. идеята е че ако извадиш криптиран диск от един лаптоп и го боднеш във друг да не можеш да го разкодираш защото биос-а на новия комп има други чексъм-и

по темата - триаа да имаш "биос рисет" джъмпер някъде и да го окъсиш... ако не можеш да го намериш или някак си нямаш - разглоби достатъчно да извадиш дъното и.. напълваш мивката и го топваш за 1-2 минути.. след което го сушиш.. де що има тоци се окъсяват и всичко се забравя

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Абе хора аре стига сме си говорели теоретични прикази и али-бали... За тези които искат да знаят за криптирането на хард-диска, тва се прави от съвсем различно място със съвсем различен ключ, който може да е отново просто някъф пассуърд, смарт кард, фингърпринт(за моделите които имат риидър) и също с малък файл който се ползва като ключ и си го даржиш на юсб драйв примерно.Това с джъмперите на дъното не знам. Изтеглил съм от на НР сайта не юзър, а сървис манюал, в който също нищо не се споменава, според мене имено от гледна точка на сигурност, да могат само в техните сервизи да ги ресетват и да си е няква фирмена информация как точно. Ама стига сте залитали по тея криптирания и простотии, аз ви казвам, че го носих в сервиз на НР и онез можаха да измислят само "ми оставете го ние ще ви се обадиме". Просто може и аз да съм първия с лаптоп от тая серия със секюрити модулите който отива при тях с такъв проблем и за това така да става, просто да не са наясно с процедурата. За мене странното е, че като ресетнеш секюрити модула, за който си имам паролите не се ресетва паролата за биоса, а като му извадиш батериите след тва вика тайм енд дейт нот сет и биоса още си държи... накрая ще им го оставя на онея дебили там да го мислят, поне ако пре*б*т нещо ще ми дадат нов и тва е ...
In Ban We Trust!
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2