Проблем с BIOS password

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 14 Фев 2007, 16:04

именно, пъблик и прайвит ключовете са при RSA протокола, което пък е при интернет комуникация ;) _нищо_ общо с данните на диска

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 14 Фев 2007, 16:07

t0sh написа:именно, пъблик и прайвит ключовете са при RSA протокола, което пък е при интернет комуникация ;) _нищо_ общо с данните на диска

Ааа, недей така, RSA не се използва само при интернет комуникации. Питай някъде защо последните Нокии не се отключват :mhihi:
It's not who You are, it's who You know...

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 14 Фев 2007, 20:28

Старият ми лаптоп имаше проблем с паса. Отворих го, намерих батерията на биоса, откачих я за 40-50 секунди и беше забравил, че някога е имал пас на биоса. Но да уточня, Фуджитцу на 500 мхц, без криптиране и т.н.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Фев 2007, 20:44

t0sh написа:именно, пъблик и прайвит ключовете са при RSA протокола, което пък е при интернет комуникация ;) _нищо_ общо с данните на диска

внимавай- щото ако лаптопа има софтуер за криптиране на диска, ключа за хаша е функция и на чексъми-те на биос-а.. идеята е че ако извадиш криптиран диск от един лаптоп и го боднеш във друг да не можеш да го разкодираш защото биос-а на новия комп има други чексъм-и :)

по темата - триаа да имаш "биос рисет" джъмпер някъде и да го окъсиш... ако не можеш да го намериш или някак си нямаш - разглоби достатъчно да извадиш дъното и.. напълваш мивката и го топваш за 1-2 минути.. след което го сушиш.. де що има тоци се окъсяват и всичко се забравя :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 14 Фев 2007, 21:18

Абе хора аре стига сме си говорели теоретични прикази и али-бали... За тези които искат да знаят за криптирането на хард-диска, тва се прави от съвсем различно място със съвсем различен ключ, който може да е отново просто някъф пассуърд, смарт кард, фингърпринт(за моделите които имат риидър) и също с малък файл който се ползва като ключ и си го даржиш на юсб драйв примерно.Това с джъмперите на дъното не знам. Изтеглил съм от на НР сайта не юзър, а сървис манюал, в който също нищо не се споменава, според мене имено от гледна точка на сигурност, да могат само в техните сервизи да ги ресетват и да си е няква фирмена информация как точно. Ама стига сте залитали по тея криптирания и простотии, аз ви казвам, че го носих в сервиз на НР и онез можаха да измислят само "ми оставете го ние ще ви се обадиме". Просто може и аз да съм първия с лаптоп от тая серия със секюрити модулите който отива при тях с такъв проблем и за това така да става, просто да не са наясно с процедурата. За мене странното е, че като ресетнеш секюрити модула, за който си имам паролите не се ресетва паролата за биоса, а като му извадиш батериите след тва вика тайм енд дейт нот сет и биоса още си държи... накрая ще им го оставя на онея дебили там да го мислят, поне ако пре*б*т нещо ще ми дадат нов и тва е ...
In Ban We Trust!

Предишна

Назад към Извън Темата