Мебели от масив - проблеми, въпроси и съвети.
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Мебели от масив - проблеми, въпроси и съвети.
Здравейте,
правя ремонт на хола вкъщи и дойде време за обзавеждане.
Жена ми си е навила на пръста, че иска холна маса и горната част на ТВ шкафа да са от масив - орех, задължително
Да, ама аз съм толкова далеч от тия неща, че само съм чувал как на разни познати им се е изметнал плота, сцепил се е на две и какви ли не истории... та, след като съм се хванал на хорото - ще го играя до край. Намерих разни дърводелци, дето ми обещават, че всичко ще е наред, ама... знаем си се.
Какво по-точно да гледам и да избирам, за да минимизирам риска масата да се сцепи на две или плота на ТВ шкафа да стане на осмица?
Това, което съм чувал до момента - истина или мит, вие кажете.
1. трябва материалът да е на поне 2 години (предвид, че няма ЕГН или ВИН, тука е много вероятно да ме пуснат по пързалката)
2. реже се в средата и се слага дъска от друго дърво, изглеждало като необработено - да, ама това което видях, си се вижда тая дъска, просто си е цялото "шарено"... други варианти да се избегнат тия неща?
От толкова недоверие на родни дърводелци започнах да гледам разни маси втора употреба с цел да им взема плота и да ми го преправят, поне да съм сигурен, че е старо дърво, което дори и лакирано пък не знам как би реагирало на влагата вкъщи в зимен/летен сезон...
Много съм бос по темата, дайте някакви съвети, ако може и препоръки на проверени и доверени дърводелци, без значение в кой регион на България.
Благодаря предварително
правя ремонт на хола вкъщи и дойде време за обзавеждане.
Жена ми си е навила на пръста, че иска холна маса и горната част на ТВ шкафа да са от масив - орех, задължително
Да, ама аз съм толкова далеч от тия неща, че само съм чувал как на разни познати им се е изметнал плота, сцепил се е на две и какви ли не истории... та, след като съм се хванал на хорото - ще го играя до край. Намерих разни дърводелци, дето ми обещават, че всичко ще е наред, ама... знаем си се.
Какво по-точно да гледам и да избирам, за да минимизирам риска масата да се сцепи на две или плота на ТВ шкафа да стане на осмица?
Това, което съм чувал до момента - истина или мит, вие кажете.
1. трябва материалът да е на поне 2 години (предвид, че няма ЕГН или ВИН, тука е много вероятно да ме пуснат по пързалката)
2. реже се в средата и се слага дъска от друго дърво, изглеждало като необработено - да, ама това което видях, си се вижда тая дъска, просто си е цялото "шарено"... други варианти да се избегнат тия неща?
От толкова недоверие на родни дърводелци започнах да гледам разни маси втора употреба с цел да им взема плота и да ми го преправят, поне да съм сигурен, че е старо дърво, което дори и лакирано пък не знам как би реагирало на влагата вкъщи в зимен/летен сезон...
Много съм бос по темата, дайте някакви съвети, ако може и препоръки на проверени и доверени дърводелци, без значение в кой регион на България.
Благодаря предварително

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Мебели от масив - проблеми, въпроси и съвети.
Има доста силна група във фейса - https://www.facebook.com/groups/388746211553428/
В тази група хората си пускат произведенията на търгове - https://www.facebook.com/groups/2783354731982414/
Можеш да си харесаш производител и да си говориш директно с него. Аз си купих няколко дъски и бяха мноооого яки.
В тази група хората си пускат произведенията на търгове - https://www.facebook.com/groups/2783354731982414/
Можеш да си харесаш производител и да си говориш директно с него. Аз си купих няколко дъски и бяха мноооого яки.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ако не е нещо готово от доказан производител, а по поръчка от някой занаятчия си на път да влезеш в уникален филм 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Те пък доказаните производители пази боже в общия случай. Стига да е някой, който има желание да работи и да ти се дават пари, правят страхотни неща, които в никой магазин ги няма, няма и да ги има.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Колега,влизаш в ютуб и търсиш "Ивайло Борисов" , има видеа точно за плотове и обеснява много точно ,кое ,как и защо , не е нещо кой занае какво.

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Мисля че имам 2 бр много сух орех.
Размери 140х70, 4-5 см дебелина.
Размери 140х70, 4-5 см дебелина.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Oтиди до магазина/шоурума на OurHood, доста подробно и разбираемо обясняват всичко. Онзи ден ходих с брат ми, точно за холна маса да поръчва 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Преди доста години трябваше да правим нови 'стелажи' в магазина на майка ми. Намерихме контакта и се обърнахме се към човека, който беше правил предишните. Става дума за изцяло дървена конструкция с дървени 'плотове' (не знам материала какъв е)... Дойде човека, възрастен беше вече и щяше да се отказва..., взе размерите от старите, видя какво представляват като модел,записа си всичко в бележника и каза колко време ще отнеме (има си готов материал в работилницата). На датата докара готовите 'заготовки' (лакирани), сглобихме ги и нищо не е мръднало и милиметър вече 15г, примерно!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
8 мнения
• Страница 1 от 1