Цените в атосервизите...
Модератор: Общи модератори
75 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Цените в атосервизите...
Целият форум разбра кой дава подвеждаща информация
Не съм ходил нарочно да правя снимки, заради работата ми бях в тези сервизи. Гаражите от типа който си показал взимат 60-75$/час. и табели ИМА. 
Mini написа:Целият форум разбра кой дава подвеждаща информация :
БИНГО!
До тук не си доказал нито един факт
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
А фактите са...., че табели има.
Ма ти стана за посмешище вече. Караш ме да се оборвам, че съм прав? 
Ма ти стана за посмешище вече. Караш ме да се оборвам, че съм прав? 
Mini написа:А фактите са...., че табели има.Ма ти стана за посмешище вече. Караш ме да се оборвам, че съм прав?
Има табели, надписи, листчета и какво ли не. Това никой не го отрича
Само дето, както те оборих със снимки
Mini написа:Тук във всеки сервиз е обявена на видно място часовата ставка.
Това не е вярноооооо
Апропо, ония +$120/час с тази смешна гаранция, преди или след таксите са
Аз плащам $65 на час (преди такси) при 12 месеца гаранция на труд и материали, без огрничение в километрите.
Аз съм на възраст, в която да съм "Добър в леглото" означава, че не хъркам, не пърдя и не дърпам одеалото към себе си.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Пичове, ае стига се драпахте.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Фидел Кастро
- младши ентусиаст
-
Kroki написа:Пичове, ае стига се драпахте.
И аз искам да им кажа същото!
И двамата са от 15 години във форума и някак си не им отива на едни от първите фенове да се джафкат, като кучета.

За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.
Колеги, не е хубаво да се заблуждават останалите. Няма никакво значение, колко време си във форума
Няма нищо лошо, да не знаеш нещо. Лошо е, когато го демонстрираш, развяваш и претендираш.
Преди години в една преподавателка ни обясняваше, как най-скъпите неща в Канада са стоматолозите (за тях пък какви истории мога да разказвам
) и механиците. Тук сред вторите има достатъчно мошеници и си правят каквото искат. Аз си намерих читав механик и затова пътувам сега по кръгло 200км в едната посока, когато ми се налага нещо по-сериозно. Масла, крушки, филтри и всичко по-леко, което естествено мога, си го правя сам. Имам зимни и летни гуми с джанти и си ги сменям в гаража...
Механиците си имат цени и те са ориентировъчни. Тук много върви пазарлъка и в голям процент от случаите можете да постигнете отстъпка. Особенно, когато ползвате негови части. Механиците си имат доставчици и направо им ги карат в гаража. Обикновено в рамките на около десетина минути. Хубавото на местния автопазар е, че колите са "универсални" и нямат огромно количество "подмодели". Например, търсите дискове и накладки за Хонда Сивик 2006г. "Разнообразието" се изразява в евентуално вентилирани, дискове, но малко вероятно. Малко са моделите, които както в ЕС имат 1.0, 1.2, 1.4, 1.6, 2.0л плюс два-три дизелови двигатели. И това със съответното разнообразие от части.
При жичкаджиите (автмобилните електромеханици де
) нещата са по-различни. Там нещата са много разтегливи и много скъпи. Аз имах проблем с дневните светлини на старата кола. От време на време не палеха, а мигаха по 6-7 пъти и после никой. Имах само габарит и дълги. По-горе споменатия от мен Илиан (уникален майстор е
) си поигра повече от два часа. Накрая се оказа, че някога някой от предишните собственици е срязал кабел отпред между фаровете и после си го е вързал сам. И на тази връзка след време започва от време на време да не дава добре контакт. Не се товари релето, премигне и после никой. Поне това ми обясниха де
Но след два часа колата ми беше ОК, платих зи $200 (двеста кинта) и бях много доволен. Механикът ми каза, че за местен този ремонт ще струва поне $7-800 и колата му ще трябва да седи поне три дни в гаража. А три дни без кола си е тегаво тук
"Електрически проблем" е достатъчна диагноза за скрапиране на нелоша кола тук.
Няма нищо лошо, да не знаеш нещо. Лошо е, когато го демонстрираш, развяваш и претендираш.Преди години в една преподавателка ни обясняваше, как най-скъпите неща в Канада са стоматолозите (за тях пък какви истории мога да разказвам
) и механиците. Тук сред вторите има достатъчно мошеници и си правят каквото искат. Аз си намерих читав механик и затова пътувам сега по кръгло 200км в едната посока, когато ми се налага нещо по-сериозно. Масла, крушки, филтри и всичко по-леко, което естествено мога, си го правя сам. Имам зимни и летни гуми с джанти и си ги сменям в гаража... Механиците си имат цени и те са ориентировъчни. Тук много върви пазарлъка и в голям процент от случаите можете да постигнете отстъпка. Особенно, когато ползвате негови части. Механиците си имат доставчици и направо им ги карат в гаража. Обикновено в рамките на около десетина минути. Хубавото на местния автопазар е, че колите са "универсални" и нямат огромно количество "подмодели". Например, търсите дискове и накладки за Хонда Сивик 2006г. "Разнообразието" се изразява в евентуално вентилирани, дискове, но малко вероятно. Малко са моделите, които както в ЕС имат 1.0, 1.2, 1.4, 1.6, 2.0л плюс два-три дизелови двигатели. И това със съответното разнообразие от части.
При жичкаджиите (автмобилните електромеханици де
) си поигра повече от два часа. Накрая се оказа, че някога някой от предишните собственици е срязал кабел отпред между фаровете и после си го е вързал сам. И на тази връзка след време започва от време на време да не дава добре контакт. Не се товари релето, премигне и после никой. Поне това ми обясниха де
Но след два часа колата ми беше ОК, платих зи $200 (двеста кинта) и бях много доволен. Механикът ми каза, че за местен този ремонт ще струва поне $7-800 и колата му ще трябва да седи поне три дни в гаража. А три дни без кола си е тегаво тук
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Аз съм стресиран от описаните цени. Има ли шанс за нормален живот в Канада или трябва човек да буха на две работи?
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
vvasilev1 написа:Аз съм стресиран от описаните цени. Има ли шанс за нормален живот в Канада или трябва човек да буха на две работи?
Е те с'а отприщи вълна от словоизлияния на многострадалната канадска Геновева
Що ли не си чатите тук се чудя
viewtopic.php?f=4&t=413926
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Nickelback написа:vvasilev1 написа:Аз съм стресиран от описаните цени. Има ли шанс за нормален живот в Канада или трябва човек да буха на две работи?
Е те с'а отприщи вълна от словоизлияния на многострадалната канадска ГеновеваДръж се!
![]()
Що ли не си чатите тук се чудя![]()
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4&t=413926
Оооойййй, извинете.
BMW_POWER написа:Колеги, не е хубаво да се заблуждават останалите. Няма никакво значение, колко време си във форумаНяма нищо лошо, да не знаеш нещо. Лошо е, когато го демонстрираш, развяваш и претендираш.
Преди години в една преподавателка ни обясняваше, как най-скъпите неща в Канада са стоматолозите (за тях пък какви истории мога да разказвам) и механиците. Тук сред вторите има достатъчно мошеници и си правят каквото искат. Аз си намерих читав механик и затова пътувам сега по кръгло 200км в едната посока, когато ми се налага нещо по-сериозно. Масла, крушки, филтри и всичко по-леко, което естествено мога, си го правя сам. Имам зимни и летни гуми с джанти и си ги сменям в гаража...
Механиците си имат цени и те са ориентировъчни. Тук много върви пазарлъка и в голям процент от случаите можете да постигнете отстъпка. Особенно, когато ползвате негови части. Механиците си имат доставчици и направо им ги карат в гаража. Обикновено в рамките на около десетина минути. Хубавото на местния автопазар е, че колите са "универсални" и нямат огромно количество "подмодели". Например, търсите дискове и накладки за Хонда Сивик 2006г. "Разнообразието" се изразява в евентуално вентилирани, дискове, но малко вероятно. Малко са моделите, които както в ЕС имат 1.0, 1.2, 1.4, 1.6, 2.0л плюс два-три дизелови двигатели. И това със съответното разнообразие от части.
При жичкаджиите (автмобилните електромеханици де) нещата са по-различни. Там нещата са много разтегливи и много скъпи. Аз имах проблем с дневните светлини на старата кола. От време на време не палеха, а мигаха по 6-7 пъти и после никой. Имах само габарит и дълги. По-горе споменатия от мен Илиан (уникален майстор е
![]()
Като не е хубаво да заблуждаваш защо го правиш тогава? На снимките които съм пуснал да виждаш нещо общо? Явно не, затова ще ти обясня нядявайки се най-накрая да разбереш.
Разнообразие няма да http://www.rockauto.com/en/catalog/hond ... heel%2Bhub

vvasilev1 написа:Аз съм стресиран от описаните цени. Има ли шанс за нормален живот в Канада или трябва човек да буха на две работи?
Има колега, морето е до колене.

Mini написа:Тук във всеки сервиз е обявена на видно място часовата ставка.
Не, не е.
Mini написа:Като не е хубаво да заблуждаваш защо го правиш тогава? На снимките които съм пуснал да виждаш нещо общо? Явно не, затова ще ти обясня нядявайки се най-накрая да разбереш.Това е табела на OPC(защита на потребителя) в която накратко са описани правата ти като идеш в някой сервиз, както е посочена и часовата ставка, съответно поставена на видно място. Това е минималната гаранция описана в закона, обикновено дават 1година или 20 000км., но явно и това не знаеш. Бях споменал в друга тема, че Квебек имат най-добрият закон за защита на потребителя от цяла Канада. Ето един пример http://www.journaldemontreal.com/2016/0 ... ur-de-prix Разбирам, че ти е отнело доста време да намериш сервиз без подобна табела, въпреки, че Онтарио също имат ЗЗП, макар и не толкова доър като кебешкият, но е време вече да си признаеш, че съм прав.
![]()
Разнообразие няма да http://www.rockauto.com/en/catalog/hond ... heel%2Bhub
Такива табели също няма във всеки сервиз.
Закон има, но би ли споделил, колко пъти си се възползвал от него? И как най-вече

Едно е да купуваш нещо чисто ново, съвсем друго е втора употреба. И абсолютно различно е, когато плащаш гаранция за кола втора употреба от дилър. Провери нещата и тогава раздавай ум и разум.
От закона моето семейство се е възползвало доста пъти, като точна цифра не мога да ти дам. На прима виста основно грешни етикети/цени и на няколко пъти съм излизал от магазина с безплатен продукт. Връщането и подмяната на стоки не го броя.
Както става ясно, нямаш опит с автомобилни дилъри
Merci!
Merci!
75 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5