Мнения за детска количка
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Мнения за детска количка
magareto_yori написа:аз за двете деца ползвах една и съща количка на Грако.Супер удобна и невероятно здрава,модела обаче не го помня.Сгъваше се спокойно с едната ръка докато държиш детето с другата,много компактна като е свита.
Да. Това е много важно- количката трябва да може се сгъва с една ръка... Че телекинезата на повечето от нас сериозно куца...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Аз па винаги си оставям детето в детската седалка, закопчавам го и после сгъвам количката с две ръце. Какво толкова 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Аз съм се спрял на този модел http://www.youtube.com/watch?v=DMqHfhXi ... re=related ,но още не съм готов да дам толкова пари и оглеждам за алтернативен вариант
Реално,не всеки има възможност да вземе количка,такава каквато иска и е най-от най.Така,че свиква с това,което има
Във Всички случаи правим и ще правим всичко възможно на малките човечета да им е добре
Който има интерес може да хвърли един поглед ето тук: http://malagata.prodavalnik.com/
До колкото знам от мои познати,които са ползвали услугите на тази жена,продуктите които се продават през сайта са на по-ниски цени от реалните в магазина и повечето от моделите ги няма там.Да уточня че не познавам собствениците на страницата и на магазина,просто споделям инфо,което ми е дадено и мисля,че е полезно

Реално,не всеки има възможност да вземе количка,такава каквато иска и е най-от най.Така,че свиква с това,което има

Който има интерес може да хвърли един поглед ето тук: http://malagata.prodavalnik.com/
До колкото знам от мои познати,които са ползвали услугите на тази жена,продуктите които се продават през сайта са на по-ниски цени от реалните в магазина и повечето от моделите ги няма там.Да уточня че не познавам собствениците на страницата и на магазина,просто споделям инфо,което ми е дадено и мисля,че е полезно

- MaxMeyer
- ентусиаст
-
- Кара: Bayerische Motoren Werke
- Мечтае да кара: безплатно!
http://www.shtarkel.com/products/1520-d ... -moni.html
Лека,комбинирана за лято и зима,не е скъпа,здрава и еластична конструкция,минава високи бордюри без да опира,добра маневреност,обръщане на дръжката да виждаш детето или то да гледа движението...сгъва се удобно и не заема много място(влиза в багажник на пежо 206 купе).
Има гаранция но не мисля че ще я ползваш.Вече 4 месеца сме много доволни.Наши приятели взеха една за 400лв и два пъти се чупи и не им влиза в багажника на колата а и е много по-тежка...В край на сметка взеха още една. 
Лека,комбинирана за лято и зима,не е скъпа,здрава и еластична конструкция,минава високи бордюри без да опира,добра маневреност,обръщане на дръжката да виждаш детето или то да гледа движението...сгъва се удобно и не заема много място(влиза в багажник на пежо 206 купе).

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Предвид факта, че протоарите, парковете, алейте и ... в България никога няма да станат като в Австрия, Германия, Франция и ... не ти препоръчвам "паркетни" колички с 6 или 8 колелца (имам предвид двойните). Според мен (личен опит) по удачно от триколката с големи гуми няма. При неравен терен (а по Софийските тротоари дупки и неравности дал Господ) минава винаги. Друго особено важно нещо е да има огромен кош отдолу. като се разхождате и ходите на пазар ще разбереш какво удобство е големият кош. Особено препоръчително е "гюрука" да може да се спуска възможно най до долу, така че да не духа на детето вятър през зимата. А относно позицията, след 6-7 месец детето Ви ще иска да гледа само в посока на пътя (Вие с жена ти няма да сте му интересни
).
Отидете с жена ти в някой парк. Заговорете се с майки (на тях постоянно им се говори - просто вече са "преджасали"
) попитай ги за мнение, пробвай да буташ реално количка, защото е едно да буташ празна количка (9-13 кг собствено тегло) по гранитогрес в Мола и съвсем друго с 10 килограмово "Биче" + 5-6 килограма багаж от долу.
Много хубаво е количката да може да се разглобва - да могат да се демонтират коша , колелата - голямо удобство е като тръгнете на път.
В крайна сметка количката се използва за около 2 максимум 3 лета - зависи кога ти се е родило детето.
А дали да е фирмена с цена на евтина кола или средно статистическа (400-500 лв) е въпрос на личен избор, греда можеш да уцелиш и в двата варианта.
Ние заложихме преди време на Българо-китайската марка "Чиполино"
с модела "Оптима" и мога да кажа че ако и сега трябваше да купувам количка на 1000 % процента същата щеше да е. Жена ми не се спираше да бута количката, беше се вманиячила ,че трябва да отслабне и буташе по 10-на километра всеки ден. Да не кажа голяма дума, но количката е над 2000 километра
и нищо и няма - само съм смазвал осите на колелетата няколко пъти.
В пясък по морето, в кал, в сняг, по къманяците по Витоша на всякъде е вървяла и никъде не сме имали проблем.
Само един минус съм срещал - когато слизаш по стълби в подлезите, трябва да слизаш на задни колела (вдигаш предница).
Успех в избора и дано не си от онези колеги които купиват по няколко колички

Отидете с жена ти в някой парк. Заговорете се с майки (на тях постоянно им се говори - просто вече са "преджасали"

Много хубаво е количката да може да се разглобва - да могат да се демонтират коша , колелата - голямо удобство е като тръгнете на път.
В крайна сметка количката се използва за около 2 максимум 3 лета - зависи кога ти се е родило детето.
А дали да е фирмена с цена на евтина кола или средно статистическа (400-500 лв) е въпрос на личен избор, греда можеш да уцелиш и в двата варианта.
Ние заложихме преди време на Българо-китайската марка "Чиполино"

В пясък по морето, в кал, в сняг, по къманяците по Витоша на всякъде е вървяла и никъде не сме имали проблем.
Само един минус съм срещал - когато слизаш по стълби в подлезите, трябва да слизаш на задни колела (вдигаш предница).
Успех в избора и дано не си от онези колеги които купиват по няколко колички

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Само да спомена от кои колички да бягате...от личен опит:
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/ ... s_id/26332
Бях си казал, че няма да дам повече от 500-600лв. за количка, съгласих се и купихме тази на промоция за около 500лв.
След точно 4 месеца ежедневна употреба, качване по бордюри и подобни, количката се счупи...самата й основна конструкция/алуминиева/ се счупи и нямаше начин да се поправи. Гаранция не помня да имаше, но както и да е.
После купихме една на бертони...уж хубава/екстрите, които ни трябват ги има/, само лятна, за малко над 200лв. и да ви кажа, тази май ще се окаже по-добра, но изглежда паянтова и ми се струва, че другото лято ще трябва да се купува друга.
Извода е ... че досега съм дал над 700лв, а може би ще дам още, така че не пестете от колички, че евтиното винаги излиза скъпо.
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/ ... s_id/26332
Бях си казал, че няма да дам повече от 500-600лв. за количка, съгласих се и купихме тази на промоция за около 500лв.
След точно 4 месеца ежедневна употреба, качване по бордюри и подобни, количката се счупи...самата й основна конструкция/алуминиева/ се счупи и нямаше начин да се поправи. Гаранция не помня да имаше, но както и да е.
После купихме една на бертони...уж хубава/екстрите, които ни трябват ги има/, само лятна, за малко над 200лв. и да ви кажа, тази май ще се окаже по-добра, но изглежда паянтова и ми се струва, че другото лято ще трябва да се купува друга.
Извода е ... че досега съм дал над 700лв, а може би ще дам още, така че не пестете от колички, че евтиното винаги излиза скъпо.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Точно в това е проблема на евтните, че като купуваш 2-3 колички за едно дете дваш пак приблизителна сума като за по скъпа.
Особенно ако планираш да имаш две деца и я купуваш за първото много по добре е да се заложи на нещо по скъпо и качествено.
Няма как изваждане си е, но то от както се ожени човек изваждането се превръща в навик
Особенно ако планираш да имаш две деца и я купуваш за първото много по добре е да се заложи на нещо по скъпо и качествено.
Няма как изваждане си е, но то от както се ожени човек изваждането се превръща в навик

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Добре де, аз как изкарах с една за май под 200 лв, една година и зима и лято...верно 15кг тежи, ама кво му се впрягате толкова.
пп.Ебаси мъжете ...
пп.Ебаси мъжете ...

Много като тебе вече плакаха ...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Ronka написа:Добре де, аз как изкарах с една за май под 200 лв, една година и зима и лято...верно 15кг тежи, ама кво му се впрягате толкова.
пп.Ебаси мъжете ...

И аз така казвам но уви
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vld
- Старши ентусиаст
-
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Ronka написа:Добре де, аз как изкарах с една за май под 200 лв, една година и зима и лято...верно 15кг тежи, ама кво му се впрягате толкова.
пп.Ебаси мъжете ...
Явно не си въртяла толкова километри колкото жена ми, да не говорим през какви места й се налага да минава всекидневно, качва стълби, слиза по стълби, кара по пропаднали/надигнати тротоари, качва и слиза високи бордюри

Трябва да има някакви подсилени колички с офф-роуд гуми(голям грайфер и 10-11"), 4 амортисьора, а защо не и лебедка

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
cHaunepucTa написа:Ronka написа:Добре де, аз как изкарах с една за май под 200 лв, една година и зима и лято...верно 15кг тежи, ама кво му се впрягате толкова.
пп.Ебаси мъжете ...
Явно не си въртяла толкова километри колкото жена ми, да не говорим през какви места й се налага да минава всекидневно, качва стълби, слиза по стълби, кара по пропаднали/надигнати тротоари, качва и слиза високи бордюри...мъка...мъка...
Трябва да има някакви подсилени колички с офф-роуд гуми(голям грайфер и 10-11"), 4 амортисьора, а защо не и лебедка![]()

С амортисьори има в интерес на истината ,че и с дискови спирачки гледах

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vld
- Старши ентусиаст
-
Чак пък амортисьори и дискови спирачки не е нужно, но да не е по тежка от 7-8кг. е добре 

- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
cHaunepucTa написа:Ronka написа:Добре де, аз как изкарах с една за май под 200 лв, една година и зима и лято...верно 15кг тежи, ама кво му се впрягате толкова.
пп.Ебаси мъжете ...
Явно не си въртяла толкова километри колкото жена ми, да не говорим през какви места й се налага да минава всекидневно, качва стълби, слиза по стълби, кара по пропаднали/надигнати тротоари, качва и слиза високи бордюри...мъка...мъка...
Трябва да има някакви подсилени колички с офф-роуд гуми(голям грайфер и 10-11"), 4 амортисьора, а защо не и лебедка![]()
Качвала съм я на Витоша през горите, та не бързай да предполагаш

Много като тебе вече плакаха ...
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4