Начин на живот, не просто кола .. ?
Модератор: Общи модератори
39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
Re: Начин на живот, не просто кола .. ?
ND1 написа: и тънки бъзици като ''то щото е БМВ затва,а не Опел (примерно).
няма бъзик тука, много ясно, че бмв-то е едно, а некъв сатор- съвсем друго , винаги с кеф съм подържал бмв, и никокога не ме е било яд, че съм дал еди си колко пари за еди си какъв чаркалак. ама за голф или опел, все гледам тънката лайсна , и някак си отвътре не ми идва гелезенето

-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
От мненията на някои хора тук излиза, че е съвсем нормално масово да не се мият автомобили нито отвън, нито отвътре... представям си за кво иде реч... явно нормалните хора не само карат "кочини", но и седят и карат такива...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Има си и такива... На един приятел "20-ската" без ванос автомивката е 1-2 пъти пъти в месеца с маркуча... Ама иначе е с м-пакет, 17-ки и газ
Вътре е пълна кочина. Сега зимата ще я кара с 17" отпред и 15" отзад...

междодругото тва което каза колегата горе е доста вярно БМВ някак си те предразполага да го глезиш има доста разнообразни части и елементи който да го направят доста по красиво и мощно и то без рязане раздуване пълнене и т.н. ... както казва един приятел то си е като лего
махаш старото и слагаш новото, преди това съм карал и две други коли еми не ми праиха такъв кеф, като баварията чесно казано даже и ремонти не ми са правиха по тях само най-важните неща .. Докато тук ти прай кеф звука от добрата работа на колата как сичко си работи безпроблемно 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Не знам защо се правят тия грешни изводи, че запалените ентусиасти сме хора без работа и по цял ден се занимаваме с колите си. Това са твърдения на базата на нищо! На мен работната седмица ми е 50-55 часа. Под "колата е всичко за мен" доста хора разбраха нещо съвсем различно от това, което имах предвид (то е моя грешката, че не го дообясних де). Обичам автомобилите, занимавам се ежедневно с тях (това ми е работата), гледам си и моята кола. И това занимание изпълва живота ми със смисъл, защото то е всичко, което искам да правя. Харесва ми и това, че хобито ми е и моята работа. Така не мога да се оплача, че нямам време за него. Това не значи обаче, че не искам семейство, къща и т.н. Тия неща почти всеки ги иска и се стреми да ги постигне. Ама в случая аз съм на 21 и май ми е рано
Та... някой иска ли пак да се пробва да ме убеди, че ми трябва сериозен специалист?!
За мен именно хора като вас не гледат реално на нещата. Две са нещата, които спазвам като принцип - 1) винаги се опитвам да погледна от гледната точка на другите, преди да си правя каквито и да е изводи, 2) уважавам тази гледна точка (което не значи, че се съгласявам с нея). Малко дръзко може да прозвучи, но ако всеки прави като мен вярвам, че отношенията на хората биха били коренно различни. Стигнал съм до заключението, че няма смисъл да се опитвам да променям начина на мислене на даден човек, защото в много случаи това граничи с невъзможното. Но пък се опитвам с хора, които са значими за мен.

- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Съгласен съм с axl и Dirty M5 driveR.
Колата е най-важното за мен, ако няма проблем с роднина, близък приятел или мен самия
Колата е най-важното за мен, ако няма проблем с роднина, близък приятел или мен самия

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
TNT написа:Има си и такива... На един приятел "20-ската" без ванос автомивката е 1-2 пъти пъти в месеца с маркуча... Ама иначе е с м-пакет, 17-ки и газВътре е пълна кочина. Сега зимата ще я кара с 17" отпред и 15" отзад...
"Икономичен и върви, тайно му сипвам керосин да бръмчи.."

Mollov написа:F3P написа: или пък за да водиш колата на 3 дни на автомивка- нещо не е наред.
Я ми го обясни това по-подробно, че чак ми стана интересно
Недей да вадиш от контекста

Dirty M5 driveR написа:... Под "колата е всичко за мен" доста хора разбраха нещо съвсем различно от това, което имах предвид (то е моя грешката, че не го дообясних де)...
Е ти явно очакваш да сме по-добри врачки от Ванга и да познаем какво си мислиш като просто изтърсваш "колата е всичко за мен". Ами не, не сме врачки и коментарите са според написаното.
- kinetism
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е91 320d, e46 325i
- Мечтае да кара: M3 E92
Ами не знам дали е начин на живот, но определено и обръщам повече внимание от предишната си кола.
Въпреки, че си взех една скромна IS-ka
Редовно си ходя на автомивка (е, не 3 пъти в седмицата де), гледам да си я поддържам чиста и лъсната до колкото е възможно по прашните ни улици.
Купих си джанти, проклех тоя дет ми я мина с ключ да му изсъхнат ръчичките (тея дни ще я водя да я полират, дано се позаличи, че не е чак толкоз дълбока), карам си е с кеф, бе с две думи радвам и се.
А положението със старата ми кола беше доста по-разлино.
Автомивка виждаше 1-2 пъти годишно, само от време на време от вътре си я чистих. Беше почнала да изгнива по калниците и няколко години не го оправих, нали си вървеше, и не ме интересуваше. За джанти грам не съм се замислял.
Та моя извод е следния: важното е с какво желание си си взел колата, това определя и как ще се грижиш за нея. Предишната ми кола - Рено Клио, си го взех, защото за това ми останаха пари. Преди около 5-6 години си бях събрал 4000 и нещо за кола, ама 2000 рязко ги поизпих за месец, два и си го взех него. Та колата си я взех, не щот съм искал такава, а защото така имах възможност да взема, след като изтрезнях
Сега като си взех една е36 318is имам коренно различно отношение към колата. Разликата идва от там, че тази си е взех с мерак и каквато исках (бих се радвал и на някоя с по-голям мотор, но съм си направил сметка, че това е колата, която мога да издържам от към данъци, застраховки и т.н.).
За това ако си вземеш някоя кола, която просто да те търкаля от точка А до точка Б е нормално да не и обръщаш внимание и да и правиш само необходимото. Ако си вземеш кола с мерак, ще си я гледаш с мерак.
П.П.: Ето, четейки темата и с този пост, убих малко работно време
Въпреки, че си взех една скромна IS-ka
Редовно си ходя на автомивка (е, не 3 пъти в седмицата де), гледам да си я поддържам чиста и лъсната до колкото е възможно по прашните ни улици.
Купих си джанти, проклех тоя дет ми я мина с ключ да му изсъхнат ръчичките (тея дни ще я водя да я полират, дано се позаличи, че не е чак толкоз дълбока), карам си е с кеф, бе с две думи радвам и се.
А положението със старата ми кола беше доста по-разлино.
Автомивка виждаше 1-2 пъти годишно, само от време на време от вътре си я чистих. Беше почнала да изгнива по калниците и няколко години не го оправих, нали си вървеше, и не ме интересуваше. За джанти грам не съм се замислял.
Та моя извод е следния: важното е с какво желание си си взел колата, това определя и как ще се грижиш за нея. Предишната ми кола - Рено Клио, си го взех, защото за това ми останаха пари. Преди около 5-6 години си бях събрал 4000 и нещо за кола, ама 2000 рязко ги поизпих за месец, два и си го взех него. Та колата си я взех, не щот съм искал такава, а защото така имах възможност да взема, след като изтрезнях

Сега като си взех една е36 318is имам коренно различно отношение към колата. Разликата идва от там, че тази си е взех с мерак и каквато исках (бих се радвал и на някоя с по-голям мотор, но съм си направил сметка, че това е колата, която мога да издържам от към данъци, застраховки и т.н.).
За това ако си вземеш някоя кола, която просто да те търкаля от точка А до точка Б е нормално да не и обръщаш внимание и да и правиш само необходимото. Ако си вземеш кола с мерак, ще си я гледаш с мерак.
П.П.: Ето, четейки темата и с този пост, убих малко работно време

39 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3