Почистване на настолно PC

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Re: Почистване на настолно PC

Мнение от sandini » 08 Дек 2012, 17:19

Аз също с компресор за гуми съм си чистил ПЦ-то. Резултатът е задоволителен с минимални усилия.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525dA
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от audi_rulzzz » 08 Дек 2012, 18:00

Мии.... отидох на гумаджийницата която работя и с компресора го продухах..... ОБАЧЕ..... нещо си е*а майката официално.Вързах компа и при стартиране ми изписва Overvoltage и си се гасси сам?!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 08 Дек 2012, 18:54

audi_rulzzz написа:Мии.... отидох на гумаджийницата която работя и с компресора го продухах..... ОБАЧЕ..... нещо си е*а майката официално.Вързах компа и при стартиране ми изписва Overvoltage и си се гасси сам?!

Попрекалил си явно с духането по захранването нещо :confused:
Следващия път по нежничко или с прахосмукачката....
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от audi_rulzzz » 08 Дек 2012, 18:55

Значи с думи прости съм за ново захранване

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30-М40В18;Е36-М44В19;E91-N43B20A
Мечтае да кара: Е30 М3 Sport Evolution

Мнение от momo-1st » 08 Дек 2012, 19:28

audi_rulzzz написа:Значи с думи прости съм за ново захранване

Овърволтаж по принцип се прежежда като свръхнапрежение-демек или се е преебало нещо по захранването по пътя на логиката или си имаш у вас у контактите трифазен ток подарък от някъде :Д :Д няма как да стане чак свръхнапрежение по мрежата предполагам,но за всеки случай може да опиташ още веднъж да го включиш...
bum_bum написа:Върти се, суче се и пак към соца се избива :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забравете го вече тоя гнил строй.

Наслаждавайте се на придобивките на демокрацията- Е шейсе на 15 години, виски на промоция от Кауфланд, пура за 2,40 в панелката с ипотека до 2060-та.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от audi_rulzzz » 08 Дек 2012, 19:29

momo-1st написа:
audi_rulzzz написа:Значи с думи прости съм за ново захранване

Овърволтаж по принцип се прежежда като свръхнапрежение-демек или се е преебало нещо по захранването по пътя на логиката или си имаш у вас у контактите трифазен ток подарък от някъде :Д :Д няма как да стане чак свръхнапрежение по мрежата предполагам,но за всеки случай може да опиташ още веднъж да го включиш...

Пробвах 5-6 пъти и резултата е все един и същ.Явно съм си за ново захранване.... или най добре за нова машина :mhihi:

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 08 Дек 2012, 19:34

audi_rulzzz написа:Мии.... Overvoltage

A така. Дойдохме си на думата. Те за тва ти лаги ;). Възможни причини - много, но при всички варианти си за сервиз. 3 компонента може да са се прецакали - захранване, видео или дъно. Ако имаш приятел/познат да смените поне захранване и видео да видите дали ще се оправи, че ако попаднеш в кофти сервиз да не ти кажат давай всичко да сменяме :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от audi_rulzzz » 08 Дек 2012, 19:43

xpl0d написа:
audi_rulzzz написа:Мии.... Overvoltage

A така. Дойдохме си на думата. Те за тва ти лаги ;). Възможни причини - много, но при всички варианти си за сервиз. 3 компонента може да са се прецакали - захранване, видео или дъно. Ако имаш приятел/познат да смените поне захранване и видео да видите дали ще се оправи, че ако попаднеш в кофти сервиз да не ти кажат давай всичко да сменяме :mhihi:

Момента със смяната на всичко,ще дойде рано или късно.ВЪпроса е,че тоя овърволтаж дойде изневиделица...досега не се е получавало.
Утре ще ходя при познат който е много в час с нещата,та да видиме той каква диагностика ще думне

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 08 Дек 2012, 19:56

audi_rulzzz написа:ВЪпроса е,че тоя овърволтаж дойде изневиделица...досега не се е получавало

Е няма как да се е получавал преди :mhihi: То като се получи, докато не се оправи не се маха ;) Някой кондензатор е изпушил и пуска повече напрежение според мен или си направил късо със статично електричество или пак късо, но от микро парче метал, ако е паднал, докато чистиш. Как да е щом имаш познат тествайте утре кое е изгърмяло.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 09 Дек 2012, 14:26

Когато продухвате с въздух, блокирайте перките да не се въртят.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от audi_rulzzz » 09 Дек 2012, 14:28

Проблема решен.Сменена термопаста на процесора.Другия проблем беше,че перката на процесора,явно от силната струя на компресора се беше разкачила и не правеше хубав контакт.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 10 Дек 2012, 3:02

Само леко да поясня - духайки с компресор, обичайно освен въздух хвърчи и конденз, който прави пакости, така че имайте едно на ум.
Една хубава черка с мек и дълъг косъм не струва повече от 2лв а върши също много полезна работа в комбинация с компресора. 8)
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата