Новаци в автомобилните среди.
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Новаци в автомобилните среди.
Нека в тази тема споделяме разни забавни и смешни случки от времето когато всеки един от нас не е разбирал нищо от коли,но няколко години по късно вече разбирайки осъзнава как са го бъзикали или са се опитвали да го излъжат.Спомням си преди 3-4 години когато бях на 17 се разхождахме с 1 приятел по горубляне и тогава си търсех Е36-тица за първа кола.Търсех "прословутата" E36 320i ВАНУС да е задължително обаче какво е ВАНУС ей богу изобщо незнаех
И спираме при една Е36-тица 318i,седан.Вътре си спомням салона,че беше черна кожа,но не помня дали беше рекаро по-скоро не.И питам аз човека :
-Това не е 150 коня нали?
-Не 115 е.320 ли си търсиш?
-Да.
-Еми сложи един чип на тази и ще стане 150 коня.
-Аа не..искам да си зема 320-ка и да и сложа чип на нея !
Ех как съм бил будала тогава да не му кажа,че е луд на атмосферка чипа да дигне от 115 до 150 коня
Колеги,вие сте наход.

-Това не е 150 коня нали?
-Не 115 е.320 ли си търсиш?
-Да.
-Еми сложи един чип на тази и ще стане 150 коня.
-Аа не..искам да си зема 320-ка и да и сложа чип на нея !
Ех как съм бил будала тогава да не му кажа,че е луд на атмосферка чипа да дигне от 115 до 150 коня

Колеги,вие сте наход.

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Re: Новаци в автомобилните среди.
Интересна тема. Аз като си купувах първата си кола едни бял кадет комби ( бях много горд от тази придобивка все пак първа кола) я занесох в един "сервиз" откъдето ми казаха че е пушка отвсякъде:) Интерсно защо точно след половин година трябваше да правя основен ремонт на двигателя. Тогава си нямах никаква представа от автосервизи майстори и коли. Не че сега имам но гледам да си отварям повече очите и ушите. Дано със сегашния баварец имам по-голям късмет
))))

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Хаха много яка тема
2 седмици преди да си купя първата кола (2007) се чудих между BMW и една камара други... не бяха вектри,не бяха голфове...но попаднах тогава на този форум... още тогава останах много впечатлен от този форум ( и макар BMW да ми е била най голямата мечта от дете) тука се убедих,че е правилният избор.Първоначално се чудех между 316 (много икономична
) после си виках.... по добре 318(от форума съдех,същата икономичност-повече вървеж
) и накрая си взех 318ис... казах си като ще е гарга да е рошава
от плевенска автокъща.Хубави моменти и спомени...никога не ме е оставила на пътя,а с лека ръка тръгнах Габрово-Атина... около 10 пъти
.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Отивам с братовчед ми да гледаме един компакт. Аз налупил шапката на "BMW Club Bulgaria" и гледам лошо. Мотора беше 1.6, викам на пича да дигне капака и почвам да гледам за течове на масло при което изцепвам - "Ангренажния ремък сменян ли е ? ", а пича ме поглежда ей тъй
, гледа шапката и вика - "Ми той е с верига" .. Резил

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Като бях малък си мислех, че ако сложиш на трабант километраж с разграфение до 240, ще ги развие... Мислех си че всички джанти стават на всички коли ( не знаех за разстоянието между болтовете и отворите).. Като бях малък се чудех оборотомера за какво е... и мн. други 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Мдааа,като бях малък си мислех че където се бодне колонката за бензин,потича горивото,също така се чудех баща ми що търси някакви масла,вместо да налее олио в двигателя,изумителното е че вече доста години по-късно,един мой познат очевидно не се беше отърсил от тази не истина и беше сипал олио в двигателя "само докато отиде до бензиностанцията да купи масло за двигател
.

- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Преди 5-6г. много ми беше чудно как татко ми знаеше на коя скорост да включи.... седя аз и го питам добре де от къде знаеш кога трябва да смениш.

Като купувах фиестата (xr2i) 2008ма година- си мислех да я правя проект-колектори, валове,турбиниране в Бъдеще, но след време установих-че ако тръгвам по този път трябва серизоно да помисля и за окачване, и за спирачки... 

8 мнения
• Страница 1 от 1