Новаци в автомобилните среди.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Новаци в автомобилните среди.

Мнение от Maxmadness » 05 Дек 2012, 23:56

Нека в тази тема споделяме разни забавни и смешни случки от времето когато всеки един от нас не е разбирал нищо от коли,но няколко години по късно вече разбирайки осъзнава как са го бъзикали или са се опитвали да го излъжат.Спомням си преди 3-4 години когато бях на 17 се разхождахме с 1 приятел по горубляне и тогава си търсех Е36-тица за първа кола.Търсех "прословутата" E36 320i ВАНУС да е задължително обаче какво е ВАНУС ей богу изобщо незнаех :mhihi: И спираме при една Е36-тица 318i,седан.Вътре си спомням салона,че беше черна кожа,но не помня дали беше рекаро по-скоро не.И питам аз човека :

-Това не е 150 коня нали?
-Не 115 е.320 ли си търсиш?
-Да.
-Еми сложи един чип на тази и ще стане 150 коня.
-Аа не..искам да си зема 320-ка и да и сложа чип на нея !

Ех как съм бил будала тогава да не му кажа,че е луд на атмосферка чипа да дигне от 115 до 150 коня :mhihi:
Колеги,вие сте наход. :lalala:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар
Кара: E39 530d

Re: Новаци в автомобилните среди.

Мнение от Todum » 06 Дек 2012, 0:20

Интересна тема. Аз като си купувах първата си кола едни бял кадет комби ( бях много горд от тази придобивка все пак първа кола) я занесох в един "сервиз" откъдето ми казаха че е пушка отвсякъде:) Интерсно защо точно след половин година трябваше да правя основен ремонт на двигателя. Тогава си нямах никаква представа от автосервизи майстори и коли. Не че сега имам но гледам да си отварям повече очите и ушите. Дано със сегашния баварец имам по-голям късмет :)))))

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 06 Дек 2012, 1:48

Хаха много яка тема :) 2 седмици преди да си купя първата кола (2007) се чудих между BMW и една камара други... не бяха вектри,не бяха голфове...но попаднах тогава на този форум... още тогава останах много впечатлен от този форум ( и макар BMW да ми е била най голямата мечта от дете) тука се убедих,че е правилният избор.Първоначално се чудех между 316 (много икономична :mhihi: ) после си виках.... по добре 318(от форума съдех,същата икономичност-повече вървеж :mhihi: ) и накрая си взех 318ис... казах си като ще е гарга да е рошава :mhihi: от плевенска автокъща.Хубави моменти и спомени...никога не ме е оставила на пътя,а с лека ръка тръгнах Габрово-Атина... около 10 пъти :lalala: .

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 06 Дек 2012, 11:47

Отивам с братовчед ми да гледаме един компакт. Аз налупил шапката на "BMW Club Bulgaria" и гледам лошо. Мотора беше 1.6, викам на пича да дигне капака и почвам да гледам за течове на масло при което изцепвам - "Ангренажния ремък сменян ли е ? ", а пича ме поглежда ей тъй :shock: , гледа шапката и вика - "Ми той е с верига" .. Резил :mhihi: :mhihi:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: **** ми янко
Мечтае да кара: CL65 AMG

Мнение от LizarD » 06 Дек 2012, 14:38

Като бях малък си мислех, че ако сложиш на трабант километраж с разграфение до 240, ще ги развие... Мислех си че всички джанти стават на всички коли ( не знаех за разстоянието между болтовете и отворите).. Като бях малък се чудех оборотомера за какво е... и мн. други :)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Дек 2012, 14:51

Мдааа,като бях малък си мислех че където се бодне колонката за бензин,потича горивото,също така се чудех баща ми що търси някакви масла,вместо да налее олио в двигателя,изумителното е че вече доста години по-късно,един мой познат очевидно не се беше отърсил от тази не истина и беше сипал олио в двигателя "само докато отиде до бензиностанцията да купи масло за двигател :mhihi: :banghead: .

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 06 Дек 2012, 20:39

Преди 5-6г. много ми беше чудно как татко ми знаеше на коя скорост да включи.... седя аз и го питам добре де от къде знаеш кога трябва да смениш. :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 06 Дек 2012, 21:12

Като купувах фиестата (xr2i) 2008ма година- си мислех да я правя проект-колектори, валове,турбиниране в Бъдеще, но след време установих-че ако тръгвам по този път трябва серизоно да помисля и за окачване, и за спирачки... :mhihi:

Назад към Извън Темата