Пратих телефона }:) :D
Модератор: Общи модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
Re: Съвестта ми ме спира :(
alx написа:speeder88 написа:Пич, едно ще ти кажа от моя скромен опит в живота и се опитай да го запомниш добре: "Всичко в този живот се връща, нищо не остава ненаказано и последното, в което вярвам на 100% е, че някъде там горе има някой, който ни наблюдава!"Не съм набожен, затова и не пиша Бог, но доста често ми се е случвало лично на мен и на хора покрай мен за глупости някой да си плати с лихвите, така че умната.
... ще ти напиша една тъжна истина. ама да не те разубеждава да се опитваш винаги да бъдеш човек.
... нищо не се връща. бития бит, ебания ебан. ако правиш добро и не правиш зло защото си мислиш, че подобаващо живота ще ти отвърне- няма такова животно. толкова лоши хора са прокопсали и толкова добри хора са абсолютно разбити от живота/ късмета и тн.. че... не виждам някаква закономерност в това отношение..
и така.
остава само това вечер като си легнеш и да се усмихнеш че още един ден си успял да бъдеш човек и си си запазил самоуважението. щото то друго няма...
За мен това е най-голямата истина!!!
Към автора:
Ако бях на твое място бих казал на купувача, това което знам. А именно, важно е да останеш човек пред себе си без да очакваш нещо в замяна.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Встрани от езотериката (естествено, че всичко се връща, просто системата не е затворена и често обикаля доста, преди да се завърне) - ти си създаваш репутация, която ще има значение за всичко, което правиш насетне. ако искаш да минаваш за тарикат-кокошкар, метни го за 50 лв тоя човек, пък може да си научи урока и да спре да купува боклуци от хора като теб 

лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Търсиш оправдание във форума, на фона на чуждите успехи? Съвестта е нещо, което може да прегори. И като прегори, няма каква да я запали отново. Това става с дребните компромиси, които мутират към по-големи непрекъснато. Тръгнеш ли по този път, може и да не се върнеш никога, понеже ще стигнеш до момена във второто ми изречение. А ако оправдаваш себе си, гледайки и сравнявайки се с другите, това неминуемо ще се случи. Ако за тебе съвестта ти е това, което ти смяташ за правилно, ти си готов не само днес да измамиш някого за 50 лв., ами утре да измамиш други за много по-големи суми. И да, можеш да си кажеш, че такъв е бил случая, че това става ежедневно, че други го правят и не само им се разминава, ами и успяват. Да знаеш, с малкото се почва, после ще ти бъде предложено повече и така, докато......стигнеш до второто изречение. Спри се овреме.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:Търсиш оправдание във форума, на фона на чуждите успехи? Съвестта е нещо, което може да прегори. И като прегори, няма каква да я запали отново. Това става с дребните компромиси, които мутират към по-големи непрекъснато. Тръгнеш ли по този път, може и да не се върнеш никога, понеже ще стигнеш до момена във второто ми изречение. А ако оправдаваш себе си, гледайки и сравнявайки се с другите, това неминуемо ще се случи. Ако за тебе съвестта ти е това, което ти смяташ за правилно, ти си готов не само днес да измамиш някого за 50 лв., ами утре да измамиш други за много по-големи суми. И да, можеш да си кажеш, че такъв е бил случая, че това става ежедневно, че други го правят и не само им се разминава, ами и успяват. Да знаеш, с малкото се почва, после ще ти бъде предложено повече и така, докато......стигнеш до второто изречение. Спри се овреме.
я къв хубав пост...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Аз на мястото на автора щях да обясня максимално разбираемо какво му има на телефона на купувача, пък той каквото си реши 

Никой не мое ма връне на селу!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Elesar74 написа:Търсиш оправдание във форума, на фона на чуждите успехи? Съвестта е нещо, което може да прегори. И като прегори, няма каква да я запали отново. Това става с дребните компромиси, които мутират към по-големи непрекъснато. Тръгнеш ли по този път, може и да не се върнеш никога, понеже ще стигнеш до момена във второто ми изречение. А ако оправдаваш себе си, гледайки и сравнявайки се с другите, това неминуемо ще се случи. Ако за тебе съвестта ти е това, което ти смяташ за правилно, ти си готов не само днес да измамиш някого за 50 лв., ами утре да измамиш други за много по-големи суми. И да, можеш да си кажеш, че такъв е бил случая, че това става ежедневно, че други го правят и не само им се разминава, ами и успяват. Да знаеш, с малкото се почва, после ще ти бъде предложено повече и така, докато......стигнеш до второто изречение. Спри се овреме.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Каквото повикало такова се обадило. Единият тарикат продава скапан телефон боклук за 50 кинта, другият тарикат си купува супер телефон за една четвърт от парите. Тук опираме до една от гордостите на българина, че е голям търговец и играч. И двамата с клиента ще можете да заспите спокойно. Може да живеете в гъза на географията, да работите за жълти стотинки, шефовете ви да се гаврят с вас, да пиете ментета по кръчмите, да носите дрехи или ментета или втора употреба, да карате 20 годишни коли които някой е изхвърлил и забравил, да имате за половинки тъпи кифли или изобщо да нямате половинки и да карате на ръка.......но в едно нещо сте номер едно. Вие и двамата сте големи търговци и тарикати.
По въпроса конкретно. Продавай телефона и изобщо да не те гризе съвестта. От батко си да знаеш, тези дето са голяма работа и са пичове, не си купуват повредени телефони от съмнителни субекти. Те си ги купуват от магазина с гаранция. Те и коли не си купуват от Горубляне, тези смотаняци пак си ги купуват от магазина, понякога на лизинг, пак с гаранция. Същите шибаняци носят само нови дрехи, не всеки път маркови, но никога ментета на Адидас. Истинските пичове не носят и фалшиви Ролекси и Омеги. Ако нямат пари за истински, си купуват някоя непопулярна марка като Ротари или Адриатика, пак швейцарски и пак с гаранция от магазина. Продавай телефона и си лягай спокойно, купувача е същия като теб.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
...и аз съм на мнение , че рано или късно всичко се връща с лихвите , просто понякога възмездието закъснява и ние за съжаление не сме живи , за да се насладим на този момент...
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Хич да не ти пука. Питай колегата ти КОТАК, как ми прати два "перфектни" не работещи телефона (не едновременно естествено).
Последния боклук след ходене по сервизи продадох продадох с 100лв назад, но предупредих получателя.
Последния боклук след ходене по сервизи продадох продадох с 100лв назад, но предупредих получателя.
- LizarD
- ентусиаст
-
- Кара: **** ми янко
- Мечтае да кара: CL65 AMG
Пичове, казах му че телефона е много зле и че не може да се оправи, но той въпреки всичко го искаше.. И му го пратих... Вече не ми тежи
Каза ми че се радва че съм толкова коректен с него и че не се опитвам да го преметна... Темата е за ключ.

55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4