Пловдив - Будапеща - Виена и обратно.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Пловдив - Будапеща - Виена и обратно.

Мнение от stocky » 30 Ное 2012, 10:02

Здравейте, между Коледа и Нова година планирам едно пътешествие по въпросната дестинация, но имам няколко колебания. Според вас през Сърбия или през Румъния е по-добре? Колата си има пълно каско и зелена карта с покритие и на Сърбия, така че не е това колебанието. Който от вас е пътувал натам може ли да даде предложения за настаняване в/около Будапеща и в/около Виена? Някой пътувал ли е из Европа с непълнолетно чуждо дете - идеята ми е да взема с нас и малкия ми братовчед, който е на 15г? Освен нотариално заверено пълномощно от родителите за всяка страна поотделно и на съответния език нещо друго ще ми трябва ли и като цяло дали има проблеми с митничарите по този въпрос? Ще съм благодарен и на всякакви други съвети. Благодаря предварително!

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Re: Пловдив - Будапеща - Виена и обратно.

Мнение от err0r » 30 Ное 2012, 10:28

С малко дете, което не е пряко свързано с теб, от където и да минаваш и с каквито и документи да си ще привличаш нежелани погледни от митничари. Иначе маршрутът ти много зависи от метеороголичните условия. Ако няма много сняг, давай газ през Сърбия, защото румънците нямат нито една магистрала по твоя маршрут. Ако пък е имало обилен снеговалеж, по-добре мини през Румъния, защото сърбите не обичат да си чистят магистралите...
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Ное 2012, 12:48

Аз съм пътувал с непълнолетно дете и никъде не са ми правили какъвто и да е проблем, а изобщо не съм носил пълномощно.
Детето е сестра на жена ми.
По въпроса от къде да минеш през Сърбия винаги е много по добре, през Румъния не бих минал освен ако няма основателна причина, която не включва атмосверните условия.
Като е непълнолетно детето е хубаво да има паспорт, само с лична карта незнам дали няма да е проблем.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 30 Ное 2012, 13:01

Имам приятел, който последните месеци пътува из Румъния по 2 пъти месечно... казва, че пътищата до/посока Унгария са преасфалтирани и са доста по-удобни спрямо преди... тук-там има някви довършителни работи... но според мен идеята за ферибота и удължения пробег тотално обезсмисля начинанието... особено след като имаш "зелену карту" и в Сърбия можеш да минаваш ОК...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mslmisko » 30 Ное 2012, 15:40

зелена карта, по спомен, вече не е задьлжителна за Сьрбия..

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 30 Ное 2012, 16:00

Mollov написа:Имам приятел, който последните месеци пътува из Румъния по 2 пъти месечно... казва, че пътищата до/посока Унгария са преасфалтирани и са доста по-удобни спрямо преди... тук-там има някви довършителни работи... но според мен идеята за ферибота и удължения пробег тотално обезсмисля начинанието... особено след като имаш "зелену карту" и в Сърбия можеш да минаваш ОК...

Самият факт, че пътят ти се удължава с 400 км и не стъпваш на н ито една магистрала, трябва да изключи Румъния. Да не говорим, че от там минават всички товарни и частни превози, защото или ще трябва да се запечатват пратките, или ще трябва в Сърбия да има пълен тараш.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 30 Ное 2012, 16:14

Давай през Сърбия. Минаваш я за 7 часа нормално каране и таксите са ти общо към 15 евро.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 30 Ное 2012, 16:27

сърбия -> унгария -> австрия.

спане от тук - www.booking.com - запазвал съм много пъти винаги всичко е перфектно, само ти трябва кредитна карта.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 30 Ное 2012, 16:28

MonsteR написа:сърбия -> унгария -> австрия.

спане от тук - http://www.booking.com - запазвал съм много пъти винаги всичко е перфектно, само ти трябва кредитна карта.

и с дебитна става

Назад към Извън Темата