Помощ
Модератор: Общи модератори
74 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Колеги , докарах си сам джантите от Лондон до София , вчера качих 9,5/18 отзад само джанта да видя какво се случва реално и точно както и очаквах джантата излиза навън от калника с около 1,5 см
Сега идва въпроса ,някой има ли напредстава може ли да се измисли/играе с главините за да могат да влязат джантите ? Има ли различни видове задни главини за Е36 или изобщо някакъв начин да излъжа джантите без да се причинява каквото и да било на калниците ?
Ако на тази джанта сложа дори 235 гума , която да седи разпъната , гумата ще закачи в калника още с пускането от крика , камо ли ако седнат хора на задната седалка ...
Има ли инфо за някой ,който е вкарал по някакъв начин такива широки джанти в Е36 без значение къде , в кой форум е писано ?
давайте идеи и линкове ,че голям зор мама му стара
Георги Пенчев

Ако на тази джанта сложа дори 235 гума , която да седи разпъната , гумата ще закачи в калника още с пускането от крика , камо ли ако седнат хора на задната седалка ...
Има ли инфо за някой ,който е вкарал по някакъв начин такива широки джанти в Е36 без значение къде , в кой форум е писано ?
давайте идеи и линкове ,че голям зор мама му стара

Георги Пенчев
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Според мен на тази джанта и трябва по-широка от 235 гума (аз съм с 235 широчина, но на 8.5 "17-ка!)и дооста ниска за да направиш опит да влезе, но дори и да стане, не знам дали няма да опира в калника на всяка дупка, камо ли да качваш някой отзад!
Мисля, че този е размера-245/35R18, пробва ли с гума на джантата дали опира като свалиш колата!?
Може да измислим някой бартер, 17-ките ми ще стоят на Кабриото хУникално брат, пък твоите баници май ще влезнат на Е46-цата!
Мисля, че този е размера-245/35R18, пробва ли с гума на джантата дали опира като свалиш колата!?
Може да измислим някой бартер, 17-ките ми ще стоят на Кабриото хУникално брат, пък твоите баници май ще влезнат на Е46-цата!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Penchev
- Сватбаря
-
Не , аз реших да слагам 8,5-ците отзад и две от оживялите 7,5 джанти отпред.Пуснах тема в e36-tech.com и там колегите това ме съветват като един вариант и ролване на калниците ,като втори ,но на тая кола няма да се посяга та ако ще гардероби да валят
Със сигурност има и начин с главините и носачите + реглаж на напречния наклон ,но пак ще се разбута колата от оригиналното й състояние.
titto , гипс на осемнайските брат
Георги Пенчев

Със сигурност има и начин с главините и носачите + реглаж на напречния наклон ,но пак ще се разбута колата от оригиналното й състояние.
titto , гипс на осемнайските брат

Георги Пенчев
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Знам бре, майтапих се!Що зор беше до'кат ги намериш!:DPenchev написа:
titto , гипс на осемнайските брат![]()
Георги Пенчев
Наистина слагай 8.5 отзад и така...!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- Penchev
- Сватбаря
-
http://www.miata.net/garage/tirecalc.html
Ето това е готин калкулатор ,който ми го дадоха учтивите колеги в Е36-tech.com , ако искате пробвайте го , мен лично много ми хареса
Финалния пост от мен по темата ще бъде със снимки на кабриото отново като добрите стари времена ,но само ,че с по-широки задни джанти с по-дълбоки бордове
Благодаря ви още веднъж
Георги Пенчев
Ето това е готин калкулатор ,който ми го дадоха учтивите колеги в Е36-tech.com , ако искате пробвайте го , мен лично много ми хареса

Финалния пост от мен по темата ще бъде със снимки на кабриото отново като добрите стари времена ,но само ,че с по-широки задни джанти с по-дълбоки бордове

Благодаря ви още веднъж

Георги Пенчев
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Има раздвижни щанги за задния мост, за не много пари и с малко повече camber ще ти влязат и задните 9.5-ци. Въпроса е да се пробва, а ако има пролеми, намаляваш camber-а и слагаш 8.5-ците.
И другото е че на м3 е36 е различен офсета отзад (по-малък) от на нормалното е36, но не съм запознат напълно
И другото е че на м3 е36 е различен офсета отзад (по-малък) от на нормалното е36, но не съм запознат напълно

- Penchev
- Сватбаря
-
Да кача няколко снимки с новите джанти
Качих 8,5 двойката на задния мост а 9,5-та остават свободни и неизползваеми
Струваше си голямото търсене (огромни благодарности на Сашо,Максо в Лондон и всички останали , които положиха усилия по време на търсенето - звъняха телефони от чужбина , пращаха лични съобщение и писаха мейли ! Живи и здрави да сте ! ), колата е още по-красива с тези бордове отзад , вече е с 245/35/18 на задния мост и просто цепи мрака с това окачване по завоите
За 15 дни общо по време на летния отдих изминах 4022 км в абсолютно цялата страна , всички области и не съм на себе си от това което предложи и показа колата
С моят приятел THUNDER се видяхме и си направихме един тест драйв на разменни начала
аз му дадох кабриото пък той белия звяр с двете турбини и падна голямо каране за което му благодаря от сърце
THUNDER -а в отражението на вратата на кабриото
Георги Пенчев

Качих 8,5 двойката на задния мост а 9,5-та остават свободни и неизползваеми

Струваше си голямото търсене (огромни благодарности на Сашо,Максо в Лондон и всички останали , които положиха усилия по време на търсенето - звъняха телефони от чужбина , пращаха лични съобщение и писаха мейли ! Живи и здрави да сте ! ), колата е още по-красива с тези бордове отзад , вече е с 245/35/18 на задния мост и просто цепи мрака с това окачване по завоите

С моят приятел THUNDER се видяхме и си направихме един тест драйв на разменни начала

THUNDER -а в отражението на вратата на кабриото

Георги Пенчев
- македонец
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Добре че сте намерили нови джанти, едно мое мнение (можеби е само глупост но все пак като идеа) за да стане 9,5... по колата никако преправане тук да се реагира на джантата да се намале ЕТ
да се отделат двата дела на джантат и да се ставе дистанц и с подлги болтове да се намести централниот дел на джантата
ето една скица мноого лошо исцртана :н паинт
Дистанцот да се направи много квалитетно , и прецизно на ЦНЦ, тук в МК ас мога да го направа....

да се отделат двата дела на джантат и да се ставе дистанц и с подлги болтове да се намести централниот дел на джантата
ето една скица мноого лошо исцртана :н паинт

Дистанцот да се направи много квалитетно , и прецизно на ЦНЦ, тук в МК ас мога да го направа....

Well I'm not braggin' babe so don't put me down
But I've got the fastest set of wheels in town
But I've got the fastest set of wheels in town
- kalanak
- кандидат ентусиаст
-
Евала колега какви манияци сте обърнахте цяла Европа за тези джанти кабриото е страхотно дано нямате повече неприятности 

- Penchev
- Сватбаря
-
македонец написа: ...
Кире , много ти е хубава идеята ,но джантите не са разглобяеми - аз честно казано мислих нещо подобно ,но при положение ,че не се разголбяват като ББС и някои модели на други производители просто става невъзможно.
kalanak написа:Евала колега какви манияци сте обърнахте цяла Европа за тези джанти кабриото е страхотно дано нямате повече неприятности
Сговорна дружина планина повдига

Георги Пенчев
- _BmW_™
- Шами
-
- Кара: с 240 бавно из града
- Мечтае да кара: Е36 с V10....
- Детайли за колата: Много бързо V10
еее жоре много се радвам че успаяме да ти помогнем
(кой с каквото може) за да видим красавицата отнова на 4 красиви Джанти
Караи със здраве !

///M