Помощ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 11 Юли 2009, 0:38

Колеги , докарах си сам джантите от Лондон до София , вчера качих 9,5/18 отзад само джанта да видя какво се случва реално и точно както и очаквах джантата излиза навън от калника с около 1,5 см :confused: Сега идва въпроса ,някой има ли напредстава може ли да се измисли/играе с главините за да могат да влязат джантите ? Има ли различни видове задни главини за Е36 или изобщо някакъв начин да излъжа джантите без да се причинява каквото и да било на калниците ? :help:
Ако на тази джанта сложа дори 235 гума , която да седи разпъната , гумата ще закачи в калника още с пускането от крика , камо ли ако седнат хора на задната седалка ...

Има ли инфо за някой ,който е вкарал по някакъв начин такива широки джанти в Е36 без значение къде , в кой форум е писано ?
давайте идеи и линкове ,че голям зор мама му стара :(

Изображение
Изображение
Изображение

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 11 Юли 2009, 9:14

Според мен на тази джанта и трябва по-широка от 235 гума (аз съм с 235 широчина, но на 8.5 "17-ка!)и дооста ниска за да направиш опит да влезе, но дори и да стане, не знам дали няма да опира в калника на всяка дупка, камо ли да качваш някой отзад!
Мисля, че този е размера-245/35R18, пробва ли с гума на джантата дали опира като свалиш колата!?
Може да измислим някой бартер, 17-ките ми ще стоят на Кабриото хУникално брат, пък твоите баници май ще влезнат на Е46-цата! :winky:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 11 Юли 2009, 13:53

надали ще иска ,колко време и мъки докато ги намери !!!
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 11 Юли 2009, 18:33

Не , аз реших да слагам 8,5-ците отзад и две от оживялите 7,5 джанти отпред.Пуснах тема в e36-tech.com и там колегите това ме съветват като един вариант и ролване на калниците ,като втори ,но на тая кола няма да се посяга та ако ще гардероби да валят :!:

Със сигурност има и начин с главините и носачите + реглаж на напречния наклон ,но пак ще се разбута колата от оригиналното й състояние.

titto , гипс на осемнайските брат :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 11 Юли 2009, 18:38

Penchev написа:
titto , гипс на осемнайските брат :mhihi:

Георги Пенчев
Знам бре, майтапих се!Що зор беше до'кат ги намериш!:D
Наистина слагай 8.5 отзад и така...!
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 11 Юли 2009, 19:12

http://www.miata.net/garage/tirecalc.html

Ето това е готин калкулатор ,който ми го дадоха учтивите колеги в Е36-tech.com , ако искате пробвайте го , мен лично много ми хареса 8)
Финалния пост от мен по темата ще бъде със снимки на кабриото отново като добрите стари времена ,но само ,че с по-широки задни джанти с по-дълбоки бордове :twisted:

Благодаря ви още веднъж 8)

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nParMaTuK » 14 Юли 2009, 16:32

Има раздвижни щанги за задния мост, за не много пари и с малко повече camber ще ти влязат и задните 9.5-ци. Въпроса е да се пробва, а ако има пролеми, намаляваш camber-а и слагаш 8.5-ците.
И другото е че на м3 е36 е различен офсета отзад (по-малък) от на нормалното е36, но не съм запознат напълно :uups:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 24 Авг 2009, 18:33

Да кача няколко снимки с новите джанти :D
Качих 8,5 двойката на задния мост а 9,5-та остават свободни и неизползваеми :roll:

Струваше си голямото търсене (огромни благодарности на Сашо,Максо в Лондон и всички останали , които положиха усилия по време на търсенето - звъняха телефони от чужбина , пращаха лични съобщение и писаха мейли ! Живи и здрави да сте ! ), колата е още по-красива с тези бордове отзад , вече е с 245/35/18 на задния мост и просто цепи мрака с това окачване по завоите :twisted: За 15 дни общо по време на летния отдих изминах 4022 км в абсолютно цялата страна , всички области и не съм на себе си от това което предложи и показа колата 8)

Изображение
Изображение

С моят приятел THUNDER се видяхме и си направихме един тест драйв на разменни начала :arrow: аз му дадох кабриото пък той белия звяр с двете турбини и падна голямо каране за което му благодаря от сърце :yes:
Изображение

Изображение

Изображение

THUNDER -а в отражението на вратата на кабриото :mhihi:
Изображение

Георги Пенчев
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 24 Авг 2009, 22:55

ааа жоре кабриото е мега добро .....
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

Мнение от македонец » 25 Авг 2009, 16:00

Добре че сте намерили нови джанти, едно мое мнение (можеби е само глупост но все пак като идеа) за да стане 9,5... по колата никако преправане тук да се реагира на джантата да се намале ЕТ

да се отделат двата дела на джантат и да се ставе дистанц и с подлги болтове да се намести централниот дел на джантата
ето една скица мноого лошо исцртана :н паинт :)

Дистанцот да се направи много квалитетно , и прецизно на ЦНЦ, тук в МК ас мога да го направа....
Изображение
Well I'm not braggin' babe so don't put me down
But I've got the fastest set of wheels in town

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kalanak » 25 Авг 2009, 21:06

Евала колега какви манияци сте обърнахте цяла Европа за тези джанти кабриото е страхотно дано нямате повече неприятности :)

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 26 Авг 2009, 10:04

македонец написа: ...

Кире , много ти е хубава идеята ,но джантите не са разглобяеми - аз честно казано мислих нещо подобно ,но при положение ,че не се разголбяват като ББС и някои модели на други производители просто става невъзможно.

kalanak написа:Евала колега какви манияци сте обърнахте цяла Европа за тези джанти кабриото е страхотно дано нямате повече неприятности :)

Сговорна дружина планина повдига :D наистина много съм благодарен на всички които се опитаха и ми помогнаха , голяма упоритост беше всичко това и от моя страна , просто като знам когато за пръв път качих летния комплект на колата как ни се взе ъкъла с брат ми и другите момчета покрай нас тогава ,колко са леки джантите от друга страна за 18-ки и не само спряла ами в движение как изглеждат те и комплексно автомобила само еденици търкала изглеждат толкова хубаво и в крак с линията на автомобила :)

Георги Пенчев
Изображение

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 28 Авг 2009, 3:08

еее жоре много се радвам че успаяме да ти помогнем :) (кой с каквото може) за да видим красавицата отнова на 4 красиви Джанти ;) Караи със здраве ! :driving: :driving: :driving:
///M
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: пеш

Мнение от GTS » 28 Авг 2009, 13:57

Да са ти честити :guitarist: :guitarist:
Изображение
Резултати 1 - 20 от около 1 780 000 за bmwpower-bg.net

Предишна

Назад към Извън Темата