Един казус за застрахователи.Помагайте.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 23 Юли 2009, 9:28

karal fiat написа:За образование може да поспорим. ТИ МЕ УДРЯШ имаш акт, а аз протокол. Ти си имаш каско и при липса на алкохол си получаваш застраховката, а аз дърпам от гражданската. Нещо друго за обяснение? Това е при положение,че не възаш, а ако и ти видя номера оставаш без каско/поради алкохол/ и без книжка.

Успех... :winky:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 23 Юли 2009, 11:20

ЗНачи ако аз съм виновен Каското не ми покрива щетите така ли?
36436
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 23 Юли 2009, 11:41

колко е просто всичко:

- За щети причинени на друг по твоя вина плаща твоята Гражданска отговорност (задължителна застр.)
- За щети причинени на тебе по твоя вина плаща КАСКО (ако имаш)
- За щети причинени на тебе от друг плаща Гражданската отговорност на другия участник (задължителна застр.)

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 23 Юли 2009, 12:13

vanci88 написа:ЗНачи ако аз съм виновен Каското не ми покрива щетите така ли?

Разбира се че покрива, това е целта на каското, стига да си правоспособен водач, да си с валидно СУМПС и естествено да не си употребил алкохол...

@CheGevara - колега, предполагам това е ясно на всички, въпреки, че философа, който се е изказал преди мен, явно малко повечко си е "карал фиата" от колкото е чел книжки в офиса... :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 23 Юли 2009, 15:45

Projektzwo написа:Разбира се че покрива, това е целта на каското, стига да си правоспособен водач, да си с валидно СУМПС и естествено да не си употребил алкохол...

и с технически изправно МПС
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Юли 2009, 16:02

karal fiat написа:Протокол се издава само на потърпевш. Щом го имаш си такъв. Това значи има виновен. Следствието е за евентуални жертви. Ти си потърпевш. След приключване застрахователите решават дали да търсят пари от виновния. С две думи имаш кола имаш щета имат виновен - длъжни са да платят. Гони ги до дупка. За справка БУСТРАТА отказаха да изплатят броня за 1700лв. за фиат в сравнение бмв е 800лв. и предложиха 800, но им се наложи и ги платиха. Търси си правата за изплащане до 30 дена.

Екземпляр от протокола се дава на всеки от водачите.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Юли 2009, 16:06

Projektzwo написа:
vanci88 написа:ЗНачи ако аз съм виновен Каското не ми покрива щетите така ли?

Разбира се че покрива, това е целта на каското, стига да си правоспособен водач, да си с валидно СУМПС и естествено да не си употребил алкохол...

@CheGevara - колега, предполагам това е ясно на всички, въпреки, че философа, който се е изказал преди мен, явно малко повечко си е "карал фиата" от колкото е чел книжки в офиса... :mhihi:

Показанието на дрегера трябва да е 0.00, инак лошо, не ти признават каското.
Никой не мое ма връне на селу!

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 23 Юли 2009, 16:19

eekset написа:

В тоя ред на мисли ми е интересно как ще докажеш, че например си ударил тоя пред теб, щото не са му работели стоповете (които вече са потрошени и няма как да се установи изгоряли крушки, например)... вчера един бунак с "Гоуф 2" пред мен беше идеален пример - бие рязко спирачки, а индикация липсва.... мислех да слезна да го смачкам от шамари, ама нали успях да спра...

Потребител
Аватар

Мнение от karal fiat » 27 Юли 2009, 22:51

Projektzwo написа:че философа, който се е изказал преди мен, явно малко повечко си е "карал фиата" от колкото е чел книжки в офиса... :mhihi:

Философа би казал,ако си от страна на застрахователя може да пробваш да мислиш така ама като застрахован ти гарантирам, че ще си платиш като поп след представяне на протокол и приемане на ремонт в доверен сервиз. При плащане в брой ти слагат овехтяване и си прецакан, а в доверен сервиз вкарваш колата и се нарежда ново. Откажеш ли има дело и един борд на застрахователите, не на празно дадох пример с броня за 1700лв+ддс като на едно бмв 2004г. е 800лв. Нищо лично към марката за сравнението. Карах 5-ца през 91г. Здравата ламарина ме спаси и се разминах само с 13см. набит рог.
Колега явно наистина си застраховател дето не плаща.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 28 Юли 2009, 10:04

застрахователя изчаква решението на полицията преди да бъде изплатено каквото и да е!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 28 Юли 2009, 10:10

Mollov написа:
eekset написа:

В тоя ред на мисли ми е интересно как ще докажеш, че например си ударил тоя пред теб, щото не са му работели стоповете (които вече са потрошени и няма как да се установи изгоряли крушки, например)... вчера един бунак с "Гоуф 2" пред мен беше идеален пример - бие рязко спирачки, а индикация липсва.... мислех да слезна да го смачкам от шамари, ама нали успях да спра...

Няма какво да доказваш, идва кат и те пишат виновен за неспазване на дистанция + несъобразена скорост :(

Предишна

Назад към Извън Темата