Акцизен автомобил?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 23 Юли 2009, 10:46

bmwfena написа:
Мишу написа:
bmwfena написа:Вкарваш я през Русе или Видин и немаш дерт.Иначе ако я вкараш през Калотина си вкарваш автогол :mhihi: :mhihi: Като мине нова година ако падне акциза попълвате един договор от тия простите дето в момента се попълват на место :mhihi: :mhihi: и бегаш в КАТ.Вкрарваш я през европейска граница и немаш дерт.Иначе през сръбско гориш.

ти някога вкарвал ли си кола ? или просто така си представяш нещата :winky:
току що вкарвам представи си и не съм спрял да вкарвам от 1993г :shock: :shock: На 40 години съм приличам ли ти на клавиатурен боец.Избери си една кола само че да е в австриийско понеже само такива празни kaufentrag-имам ако ще и 500кс да е и да видиш че колата идва до тук без да е записана на която и граница е...А и сега нема смисъл в нет пространството да се показват начините на работа :roll:

ми аз съм на 14г ма ми казаха ,че това което записват на калотина е че просто такава кола е влязла и записаното неотива в митницата или някъде другаде НЕ бъркаи граница и митница как може от 93 да вкарваш и да не си разпитал :mhihi: :mhihi: аз мисля съм вкарал доста акцизни коли и то само през калотина :mhihi: :mhihi: :mhihi: ако искаш колата да се обмити или да иа се плати акциза се изисква на границата специален документ ако не си минаваш говоря за калотина
щом постоянно вкарваш отиваш на Границата и съвсем нормално питаш и ще ти обяснът ,и стига с тези години 1 на твоите години продтлжава да повтаря че на всеки 6 месеца треа да се излиза с колата щото е на немски номера РАЗБЕРЕТЕ ХОРА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЛИЗА все пак човек се учи докато е жив и на 40 и на 50г пак има какво да научиш аз понеже съм близо до калотина и като имам въпроси питам директно граничарите които са ми комшии стига с тези излизания европеииски граници и т.н :winky: :winky: :winky:

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 23 Юли 2009, 11:04

Мишу написа:
bmwfena написа:
Мишу написа:
bmwfena написа:Вкарваш я през Русе или Видин и немаш дерт.Иначе ако я вкараш през Калотина си вкарваш автогол :mhihi: :mhihi: Като мине нова година ако падне акциза попълвате един договор от тия простите дето в момента се попълват на место :mhihi: :mhihi: и бегаш в КАТ.Вкрарваш я през европейска граница и немаш дерт.Иначе през сръбско гориш.

ти някога вкарвал ли си кола ? или просто така си представяш нещата :winky:
току що вкарвам представи си и не съм спрял да вкарвам от 1993г :shock: :shock: На 40 години съм приличам ли ти на клавиатурен боец.Избери си една кола само че да е в австриийско понеже само такива празни kaufentrag-имам ако ще и 500кс да е и да видиш че колата идва до тук без да е записана на която и граница е...А и сега нема смисъл в нет пространството да се показват начините на работа :roll:

ми аз съм на 14г ма ми казаха ,че това което записват на калотина е че просто такава кола е влязла и записаното неотива в митницата или някъде другаде НЕ бъркаи граница и митница как може от 93 да вкарваш и да не си разпитал :mhihi: :mhihi: аз мисля съм вкарал доста акцизни коли и то само през калотина :mhihi: :mhihi: :mhihi: ако искаш колата да се обмити или да иа се плати акциза се изисква на границата специален документ ако не си минаваш говоря за калотина
Акцизна кола през Калотина не съм вкарвал-винаги Русе-щото не съм смятал да плащам акциз.Не мисля че акцизен автомобил ако го вкараш от Русе или Видин нема да можеш да го регистрираш и да си му платиш акциза.От 2004 год не съм минавал калотина тъй като не пътувам в чужбина а купувам по снимки и т.н.Камиончетата ми ги карат а те НЕ минават през сръбско.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 23 Юли 2009, 11:08

защото през сърбия им искат спедиторски документ когато колата е на платформата моите коли винаги минават на ход през калотина и нямам кола под 280 коня ,иначе досега да дължа 150к лв акциз :winky: :winky: :winky: с радост помагам хората кито имат въпроси :winky: :winky: и джет на платформа неможе през сърбия може ма е скъпо ;)

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 23 Юли 2009, 11:16

Мишу написа:защото през сърбия им искат спедиторски документ когато колата е на платформата моите коли винаги минават на ход през калотина и нямам кола под 280 коня ,иначе досега да дължа 150к лв акциз :winky: :winky: :winky: с радост помагам хората кито имат въпроси :winky: :winky: и джет на платформа неможе през сърбия може ма е скъпо ;)
Мир да има....не обичам да се карам с никой..отеглям си от спора.Нека постовете ми да бъдат отчетени като грешка и да бъдат изтрити :!:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 23 Юли 2009, 11:18

никои не говори за каране ,в спора е ражда истината ,пък и ще е полезно за някои , :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Юли 2009, 13:38

Мишу,бе ти на 14 години ли каза че си,нещо не разбрах началото на поста ти?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 23 Юли 2009, 23:18

То хубаво колеги ги мислите,че ще паднати акцизите ама ще скочат таксите за пререгистрации и данъците и тогава няма голяма полза. Ще си говорим след Нова Година 2010 .Дано не съм прав,ама ме съмнява..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 24 Юли 2009, 8:31

ми вместо 17к акциз ще е примерно 4-5к такса държавата няма да изпусне голямото лапане и пак повечето ще изберат немски табели и всичко по старо му които е карал до 2009 12 акцизна кола ще продължи да си кара които само ги е гледал и сънувал ще си продължи с гледането и надеждата истината е че ако искаш ще караш мощна кола ако нямаш възможност или си стиснат ще си останеш само с гледането

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от (bubsa) » 27 Юли 2009, 15:54

Мишу написа:ми вместо 17к акциз ще е примерно 4-5к такса държавата няма да изпусне голямото лапане и пак повечето ще изберат немски табели и всичко по старо му които е карал до 2009 12 акцизна кола ще продължи да си кара които само ги е гледал и сънувал ще си продължи с гледането и надеждата истината е че ако искаш ще караш мощна кола ако нямаш възможност или си стиснат ще си останеш само с гледането

Това се каня да го напиша от доста време,евала много изчерпателно и правилно!!!Много се дразня на лаладжиите които си мислят че като падне акциза М-ките ще се подарявати и няма да се плаща нищо и всички се засилили да си купуват.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

...и всички разбират от всичко...

Да пишеш на БЪЛГАРСКИ език с ЛАТИНСКИ букви е като да пишеш с лайна по стената. Чете се, но не е приятно!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 27 Юли 2009, 16:45

(bubsa) написа:
Мишу написа:ми вместо 17к акциз ще е примерно 4-5к такса държавата няма да изпусне голямото лапане и пак повечето ще изберат немски табели и всичко по старо му които е карал до 2009 12 акцизна кола ще продължи да си кара които само ги е гледал и сънувал ще си продължи с гледането и надеждата истината е че ако искаш ще караш мощна кола ако нямаш възможност или си стиснат ще си останеш само с гледането

Това се каня да го напиша от доста време,евала много изчерпателно и правилно!!!Много се дразня на лаладжиите които си мислят че като падне акциза М-ките ще се подарявати и няма да се плаща нищо и всички се засилили да си купуват.

Прави сте, ама не съвсем. И преди падането на ДДС-то се говореше, че държавата ще си вземе своето- да ама не, цените на колите си паднаха с 20% и това беше. Колите станаха много по- достъпни и мисля се забелязва по улиците. Същото ще е и с акциза- акзицните коли ще станат много по- достъпни.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 27 Юли 2009, 17:08

според мен няма да има голям бум на внос на акцизни коли .. като гледам как умря ( ама буквално умря ) пазара на коли ,търсенето няма да е кой знае какво ,все пак по мощните коли си харчат повече ,имат по голям данък и т.н. ..

Предишна

Назад към Извън Темата