Внимавайте с автомивките през жегите!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Внимавайте с автомивките през жегите!!!

Мнение от Vasseca » 24 Юли 2009, 19:48

Днес отидох да си измия колата,и явно се беше напекла много,и кои да се сети,че от рязката промяна на темп. може да се пукне някое стъкло.Е сетих се,ама вече беше късно.И така в понеделник съм в Камор за ново предно стъкло.Така че внимавайте!Оставяйте 1во колите на сянка.Поздрави! :confused:

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Re: Внимавайте с автомивките през жегите!!!

Мнение от RSxRacer » 24 Юли 2009, 19:50

Vasseca написа:Днес отидох да си измия колата,и явно се беше напекла много,и кои да се сети,че от рязката промяна на темп. може да се пукне някое стъкло.Е сетих се,ама вече беше късно.И така в понеделник съм в Камор за ново предно стъкло.Така че внимавайте!Оставяйте 1во колите на сянка.Поздрави! :confused:

Не е ли по-лесно просто да си миете колите рано сутрин или късно вечер? Колега в съседна автокъща така смъкна 10-11 предни джама на коли.Най-евтиното беше некво А6 2001г.Ама акъл.
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от Vasseca » 24 Юли 2009, 19:55

И така става,ама трябва малко акъл,но на време! :(

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Re: Внимавайте с автомивките през жегите!!!

Мнение от titto » 24 Юли 2009, 20:00

Vasseca написа:Днес отидох да си измия колата,и явно се беше напекла много,и кои да се сети,че от рязката промяна на темп. може да се пукне някое стъкло.Е сетих се,ама вече беше късно.И така в понеделник съм в Камор за ново предно стъкло.Така че внимавайте!Оставяйте 1во колите на сянка.Поздрави! :confused:
Така е за съжаление колега!Моето замина миналата седмица, но не от миене, а ми казаха, че щото съм я прибрал в гаража след цял ден печене на слънце.....чак толкова разлика в температурите не знам да става, все пак гаражът не е хладилник....!??? :shock: :roll:
Много кекави тия джамове, то по тая логика, ако завали дъжд след хубав слънчев ден, пак трябва да се пука...!?? :mhihi:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 24 Юли 2009, 20:28

а ние тук в Русе какво да кажем, къде да ги държим на сянка... моята цял ден на припек пред блока 8)
или рано сутрин до към 10 или към 20ч се мие :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 24 Юли 2009, 21:38

колата се мие в началото и в края на лятото, така ще избегнете евентуално пукане на джам :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 24 Юли 2009, 23:19

don_mimo написа:а ние тук в Русе какво да кажем, къде да ги държим на сянка... моята цял ден на припек пред блока 8)
или рано сутрин до към 10 или към 20ч се мие :)

Мимо залостваш я някаде в парка и готово :D
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 136
Мечтае да кара: e30 m3

Мнение от shengi » 25 Юли 2009, 6:38

Или казвате в автомивката "с топла водичка да не настине" :) Аз внимавам за тия работи виждал съм как се пръска прозорец на кола и винаги казвам пръскай по леко в началото, че да не стане гаф :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 25 Юли 2009, 8:58

Внимаваите и кой я мие в Димитровград оставихме с един приятел новото Мондео кола на 5000км да я измият безконтактно,взимаме я от мивката и на капака свалена боята говорим за 50-60см на момчето му прималя направо,викнаха човека които я е мил то някво 15-16 годишно лапе ,просто нямама думи ако има от Дг. хора не ходете на мивката зад Планетата!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

пияния майстор
Аватар
Кара: на мастика с айрян
Мечтае да кара: е30 М3

Мнение от remaka » 25 Юли 2009, 9:15

Ако си оставяте колите с леко отворени стъкла и шибедах(ако има) няма да в така,аз един ден бях забравил да ги сваля и вечерта като тръгнах да си ходя съжалявах много!!В колата не се седеше,а предното стъкло беше все едно го вадя от фурната!!!
Последна промяна remaka на 25 Юли 2009, 12:15, променена общо 1 път
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност :)
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи :)
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: икономично
Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин

Мнение от BMW дизайн » 25 Юли 2009, 10:36

Колеги незнам как ги пукат тези стъкла но аз даже имам две шупли от камачета на предния прозорец и тука на скоро бях оставил колата на слънце и към 14:00ч ходих на мивка и му казах на момчето че джама направо пари недава да си задържиш раката,а той какво направи хвана и напръска предния прозорец на мъгла от далеч и след десетина мунути докато миеше купето пак го направи накрая го изпръска и нямах никакъв проблем идеята е леко да се намокри от далеч два три пъти и тои се охлажда постепенно ;)
...."хайде да продадем България и да си купим нещо по на ЮГ"....
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от NeVKaTA » 25 Юли 2009, 12:30

Понеже съм работил в автомивка , кажете като отидете там ,който я мие както каза колегата отдалеко , реално колата да е като от руса мокра или пароструйката да стреля към тавана на халито , и водата да пада , а не да блъска по колата . Трябва да помогне това ;)
Изображение
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят; Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!!!

Назад към Извън Темата