английски номера

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

английски номера

Мнение от cobrata_m3 » 20 Юли 2009, 13:48

Знам че има писано по въпроса но искам да знам със сигурност какво е всичко необходимо да се докара кола от англия (няма да се кара на ход) и да се кара с английските номера тук като искам да си има каско .по конкретно значи знам че трябва гражданска винетка и каско ,но прегледи технически минават ли се ? гражданската за да е по евтина знам че колата трябва да е на име на бг гражданин(не претендирам че е вярно) , и каското как става кой коя фирма препоръчва (доколкото знам не всички фирми застраховат с чужди номера).най-много ме вълнува в англия какво се прави след като закупи колата (повтарям няма да се кара на ход) и това прехвърляне да е на мое име колата.благодаря на всички предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Re: английски номера

Мнение от Mind_Control » 20 Юли 2009, 13:57

cobrata_m3 написа:Знам че има писано по въпроса но искам да знам със сигурност какво е всичко необходимо да се докара кола от англия (няма да се кара на ход) и да се кара с английските номера тук като искам да си има каско .по конкретно значи знам че трябва гражданска винетка и каско ,но прегледи технически минават ли се ? гражданската за да е по евтина знам че колата трябва да е на име на бг гражданин(не претендирам че е вярно) , и каското как става кой коя фирма препоръчва (доколкото знам не всички фирми застраховат с чужди номера).най-много ме вълнува в англия какво се прави след като закупи колата (повтарям няма да се кара на ход) и това прехвърляне да е на мое име колата.благодаря на всички предварително.

За кола от Англия незнам как е с прегледите, но за кола от Германия 100% трябва там да ходиш да си правиш техническите прегледи, което означава колата ти да е 100% перфектна. Практиката доказва, че освен в случайте когато става дума за много скъп автомобил, не си заслужава да се прави тази манипулация.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 335d, F30 320d

Мнение от nikinenov » 20 Юли 2009, 16:01

Отиваш купуваш колата даваш парите дават ти част от талона В5 който е 2 А4 листа, ако ще я изнасяш завинаги попълваш един отрязък от талона и го пращаш на ДВЛА, ако искаш да си остане регистрирана в Англия си пишеш името на друг отрязък от талона и адреса В АНГЛИЯ и продавача ти го праща в ДВЛА а ти на този твой английски адрес си чакаш новия талона на колата на твое име.
Ако колата си остава регистрирана в Англия:
Задължително МОТ (годишен преглед веднъж в годината) който се прави само в Англия ие Абсолиутно задължителен - без него не можеш да караш и ако те хванат ти вземат колата и ти я унищожават
Годищен пътен данък който се плаща задължително пак као го нямаш и те хванат (а ще те хванат 100%) ти вземат колата и я унищожават
ако караш колата в Англия поне малко ти трябва и гражданска - пак ако те хванат че нямаш ти вземат колата и има серизни наказания
с две думи
ако си караш кола в БГ с английски номера регистрирана в УК и не си и плащал нещата по горе и стане инцидент всякаква БГ застраховка по закон е невалидна (нямаш я пътен данък я МОТ ) и си в големите лайна
сега сигурно има възможност за полулегални вратички връзчици и т.н. но това по гое е как е по закон
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 20 Юли 2009, 17:50

И каква е далаверата с чужди номера в бг?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 20 Юли 2009, 18:03

Ir0n написа:И каква е далаверата с чужди номера в бг?

Като още някой месец и акцизите падат?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 20 Юли 2009, 18:08

думата акциз пада ма дали и сумите ще намалеят :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Юли 2009, 18:12

Мечти.. ще има- имам М- ка ама не я карам, че скъп данъка/ гражданската/еко таксата..
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 20 Юли 2009, 18:54

Един съвет, предполагам за каква кола ще става на въпрос, такива читави има и в немско на що годе сносни цени, поне колата ти ще е с ляв волан, но дори и да плащаш тамошните застраховки и пр. няма да си на кирия, защото цените им са сериозни, виж първо в какви стойности ще е новата ху*ня дето ще замества акциза.
Хващай листа и химикалката и смятай.
Успех!
А до колкото знам има човек във форума, който кара именно М - автомобил по този начин с адресна регистрация в Англия, даже колата му е в "Продава" в момента.
Можеш да го питаш...
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Юли 2009, 19:05

nikinenov написа:Отиваш купуваш колата даваш парите дават ти част от талона В5 който е 2 А4 листа, ако ще я изнасяш завинаги попълваш един отрязък от талона и го пращаш на ДВЛА, ако искаш да си остане регистрирана в Англия си пишеш името на друг отрязък от талона и адреса В АНГЛИЯ и продавача ти го праща в ДВЛА а ти на този твой английски адрес си чакаш новия талона на колата на твое име.
Ако колата си остава регистрирана в Англия:
Задължително МОТ (годишен преглед веднъж в годината) който се прави само в Англия ие Абсолиутно задължителен - без него не можеш да караш и ако те хванат ти вземат колата и ти я унищожават
Годищен пътен данък който се плаща задължително пак као го нямаш и те хванат (а ще те хванат 100%) ти вземат колата и я унищожават
ако караш колата в Англия поне малко ти трябва и гражданска - пак ако те хванат че нямаш ти вземат колата и има серизни наказания
с две думи
ако си караш кола в БГ с английски номера регистрирана в УК и не си и плащал нещата по горе и стане инцидент всякаква БГ застраховка по закон е невалидна (нямаш я пътен данък я МОТ ) и си в големите лайна
сега сигурно има възможност за полулегални вратички връзчици и т.н. но това по гое е как е по закон

Няма голям смисъл , като пада акциза от нова година , но все пак аз си карам със Англииските номера , защо акциз все още има , а и не ми се занимава 1 месец със регистрация , за да мога да си плащам годишен данък,еко такса и тем подобни глупости .
На колата можеш да направиш гражданска , стига да имаш човек , който да ти обясни как стоят нещата . Виж по-важно ти е каското , защото изчезне ли , лоша работа ;)
И спокойно , щом и КАТаджии карат със Англииски номера , значи работата е наред.

Ако си вземеш с десен волан , внимавай - не е кой знае какво , но трябва да имаш едно наум , като изпреварваш на тесен път - винаги почвай от поне 15-20 метра да се изнасяш :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 21 Юли 2009, 8:11

значи основно въпроса ми е за каското да е валидно щото ако няма каско ше я гепят и кво праим или ако се пернем нещо с тоз десен волан.искам да знам какво ми трябва за да има валидно каско и най-вече от англия от продавача какво ми трябва че не да се върна и да стане ми така и така трябваше да направиш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 21 Юли 2009, 13:30

Bavarcho написа:
Ir0n написа:И каква е далаверата с чужди номера в бг?

Като още някой месец и акцизите падат?

и какво като пада акциза аз па си мисля че м-ките няма да станат повече щото ше са едни застраховки чудесии чеможе и да ревете да върнат акциза :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Юли 2009, 13:38

cobrata_m3 написа:значи основно въпроса ми е за каското да е валидно щото ако няма каско ше я гепят и кво праим или ако се пернем нещо с тоз десен волан.искам да знам какво ми трябва за да има валидно каско и най-вече от англия от продавача какво ми трябва че не да се върна и да стане ми така и така трябваше да направиш.

Каското е ОК и е валидно , но ако мислиш да се връщаш в Англия , по-добре изчакай да падне акциза и я регни в БГ , че ти е бедна фантазията какви са таксите за стари и мощни коли ;) То със транзитни можеше 3 месеца май , та кво ли и тамън - септември вземаш , януари като падне акциза регваш в БГ и си караш в Англия без проблеми .

Назад към Извън Темата