Въпрос за данъчна оценка гараж

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Юли 2009, 17:11

Lia написа:Пиле естествено че сделката се изповядва на данъчната оценка, а не на пазарната стойност, която всъщност си платил. Но тук деца прекрасни, далаверата не е за този, който дава парите, а за този който ги взима ;) Така че в качеството си на копувач ти е все едно- в крайна сметка си плащаш пазарната цена (въпросното ДДС което толкова ви плаши си е включено в договора за покупкопродажба бзиран на данъчната оценка, тоест не го плащате отделно).
...
Е да де :)
За това пък аз от своя страна му казвам да понамали цената,защото му права услуга ;) и тои се съгалсява естествено и така сем доволни и двамата,той повече де :D
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Юли 2009, 17:12

Pin2 написа:Продавам такова парко место в охраняем подземен гараж в района на Руски Паметник и Мин. на земеделието - 17 000 евро
Клетка ли е или е парко място не оградено ??
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Lia » 18 Юли 2009, 19:17

Vikito_24 написа::banghead: :banghead: Мацка кое не разбра... данъчната оценка се определя от общината... аз мога да ти кажа само пазарна цена... за това ти казах едни проценти които горе - долу да те ориентират специално тебе , а за тази информация принципно се плаща.А ако имаш някакви въпроси за "бизнесът" ... пиши лс :winky:

Мацка... явно говорим на различни езици :D Хайде сега да изясним нещата. Предполагам че си брокер на недвижими имоти (съдя по твърдението ти за знанията на пазарна цена... не ми звучиш нито като банков или общински или друг държавен служител). Така, сега какво не съм разбрала:

1. "....данъчна оценка принципно е 2.5 %, но това по-скоро се отнася за пазарна цена...." ей товая изречение ми обясни тези 2.5% от какво са- пазарната цена, данъчната оценка, на кого се плащат, за какво са и т.н. (само за сведение- мисля че бъркаш този процент с размера на местния данък, който се изчислява на данъчна основа)

2. "...Лиа, имах в предвид , че тези 2.5 % са при изплащането на сумата примерно 10 000 лв...."- все още не е ясно какво посочва този процент- нотариална такса ли е, такса смет ли е, комисион за брокера ли... да не е бонус за комшииката?!? По тези ти думи излиза, че този процент е и променлив на всичкото отгоре.

3. "....данъчната оценка се определя от общината... аз мога да ти кажа само пазарна цена... за това ти казах едни проценти които горе - долу да те ориентират..." това кой определя данъчната оценка ок, това че то можеш да кажеш пазарната цена- също ок, ама пак тоя пуст процент го развяваш и не казваш какъв е... Да не е тайна? :uups:

Мисля че въпросите ми са абсолютно логични. Колкото до въпросите за "бизнесът" дали ще получа адекватен отговор?

Предишна

Назад към Извън Темата