Въпрос за данъчна оценка гараж
Модератор: Общи модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Е да деLia написа:Пиле естествено че сделката се изповядва на данъчната оценка, а не на пазарната стойност, която всъщност си платил. Но тук деца прекрасни, далаверата не е за този, който дава парите, а за този който ги взимаТака че в качеството си на копувач ти е все едно- в крайна сметка си плащаш пазарната цена (въпросното ДДС което толкова ви плаши си е включено в договора за покупкопродажба бзиран на данъчната оценка, тоест не го плащате отделно).
...

За това пък аз от своя страна му казвам да понамали цената,защото му права услуга

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Клетка ли е или е парко място не оградено ??Pin2 написа:Продавам такова парко место в охраняем подземен гараж в района на Руски Паметник и Мин. на земеделието - 17 000 евро
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Vikito_24 написа::banghead:Мацка кое не разбра... данъчната оценка се определя от общината... аз мога да ти кажа само пазарна цена... за това ти казах едни проценти които горе - долу да те ориентират специално тебе , а за тази информация принципно се плаща.А ако имаш някакви въпроси за "бизнесът" ... пиши лс
Мацка... явно говорим на различни езици

1. "....данъчна оценка принципно е 2.5 %, но това по-скоро се отнася за пазарна цена...." ей товая изречение ми обясни тези 2.5% от какво са- пазарната цена, данъчната оценка, на кого се плащат, за какво са и т.н. (само за сведение- мисля че бъркаш този процент с размера на местния данък, който се изчислява на данъчна основа)
2. "...Лиа, имах в предвид , че тези 2.5 % са при изплащането на сумата примерно 10 000 лв...."- все още не е ясно какво посочва този процент- нотариална такса ли е, такса смет ли е, комисион за брокера ли... да не е бонус за комшииката?!? По тези ти думи излиза, че този процент е и променлив на всичкото отгоре.
3. "....данъчната оценка се определя от общината... аз мога да ти кажа само пазарна цена... за това ти казах едни проценти които горе - долу да те ориентират..." това кой определя данъчната оценка ок, това че то можеш да кажеш пазарната цена- също ок, ама пак тоя пуст процент го развяваш и не казваш какъв е... Да не е тайна?

Мисля че въпросите ми са абсолютно логични. Колкото до въпросите за "бизнесът" дали ще получа адекватен отговор?
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2