Към колегите доктори
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Човече не искам да те плаша но си го закъсал здраво!!! Такива болки не са за подценяване. Аз съм претърпяла 4 луксации на лявото коляно и накрая бях оперирана от професор Шойлев. Това което мога да те посъветвам от опит е да направиш консултация с ортопед. Така както описваш ситуацията си е точно за такъв специалист. Не се тревожи за стари травми, не може след толкова години така рязко да се проявят симптоми. Препоръчвам ти Ортопедията в Горна Баня, по-конкретно доктор Христо Георгиев, завеждащ (мисля в момента) клиниката по долен крайник. Изключителен специалист е, мен ме е вдигнал на крака след две години на легло. Колкото до болката- знам колко е ужасна и да знаеш, че трудно минава. От тук нататък трябва страшно много да внимаваш и да го пазиш това коляно. Не хуквай веднага за магнитен резонанс, защото първо някой трябва да ти го назначи (да опише какво точно да е изследването, защото не са един или два вида), а и някой трябва да го разчете. Трето- резонанса струва между 200 и 450 лева без контраст! За свободен прием при д-р Георгиев можеш да се запишеш в клиниката ОртоМед, към Ортопедията (там са изнесени всички приемни кабинети на болницата, намира се в двора й). Можеш да намериш координатите и всичко необходимо тук http://orthomed.einet.bg/
Успех!
Успех!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Я да се допитам и аз Имам проблеми със кръста,от многото години спорт съм получил дископатия,и си ме боли като се напъна,та съм чувал да се обърна към разни масажисти ала бала,процедури
Та дали има някои тук който да е по в час с тези неща става дума за София
Та дали има някои тук който да е по в час с тези неща става дума за София
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
дай повече инфо ?/Lia написа:Кинезитерапията е едно добро средство за такива травми. До колкото си спомням имаше един много добър център зад старата баня в Овча Купел.

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
Елби написа:Днес бях цял ден на път и затова отговарям толкова късно...
Тази нощ почти не спах от болки в дясното коляно, не мога да разгъна нито да сгъна крака, нощес си помагах с ръка. Накрая към 6 ч. сутринта станах, като пак с ръце си помогнах на десния крак. Болката е доста силна. Няма подуто никъде, това е най-странното, защото и аз очаквах да има подуто на сутринта, но няма.
Дясното коляно и друг път ми е правило номера, но примерно да ме прободе за 3-4 секунди остро и после отминаваше болката изцяло. Сега обаче, е доста по-силна и постоянна. Ако държа крака в покой, почти не ме боли, само някак си натрапчиво и притъпено боли. Но в момента, в който реша да движа крака, става страшно.
Другото е, че като ходя (куцам) боли по-малко, отколкото ако съм седнал и се опитвам да раздвижа крака.
Днес цял ден карам колата с левия крак (добре че е автомат), а десния го държа леко сгънат. Но като тръгна да слизам или да се качвам в колата, става зле.
Тренирал съм кик бокс 6 години активно (отказах се преди около 5-6 години), възможно ли е да е някаква стара травма (макат че не съм имал никакви тежки травми по краката), която да се проявява сега? Но пък само на едното коляно?
И малко се обърках вече, ревматолог ли да търся или ортопед? Приятели ми казват да намеря добър спортен лекар, защото те разбирали най-много от спортни травми, но аз съм почти сигурен, че няма начин да се прояви травма след 5-6 години, след като преди не съм имал тежка такава в коляното.
От София съм, но не е проблем да ида при специалист и в друг град, ако знам какъв точно лекар трябва да е и да е наистина добър.
Абе, бегай в Горна Баня на ортопед докато можеш някак си да ходиш. Не се ебавай. Достатъчно дълго време си изчакал. Абсолютно същите симптоми ги имам и аз, ама поне си обърнах внимание навреме.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
за дископатии и прочие кръстни болки ,на гърба,врата или мускули,както и за извадено рамо като имах се доверявам на масажиста на националния отбор по спортна гимнастика.личен масажист е и на йордан йовчев-момчето има кабинет и до сега върнат-неоправен от там нямам.
повече инфо на ЛС.христо се казва. не взима скъпо и е наистина добър.
повече инфо на ЛС.христо се казва. не взима скъпо и е наистина добър.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2