Трябва ми извадка от закона

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Трябва ми извадка от закона

Мнение от oTECa » 25 Юни 2009, 21:24

Трябва ми извадка от закона, за това, какви точно документи са ми нужни, за да се явя на изпит за категория?? Ако някой може да помогне ще съм му мноооооого благодарен и обещавам черпавка.
Случая е следния:
Записах се да изкарам за категория А(слушам че по София неискали да провеждат изпити, но тук при няс си има изпити). Плаих си цялата такса за категорията от 400лв. Докато карах курсовете, ми написаха акт за превишена скорост. Излезе ми решението, което е 2 месеца на трупчета и 150лв. С решението отидох при адвокат и заведох жалба в съда. С входящия номер на жалбата, отидох в кат и си взех книжката обратно. Сега карам с решението и акта, което трябва да го подпечатвам всеки месец в кат (като при акта) докато ми дойде датата за делото. Това решение се ползва вместо контролния талон (както акта) до решаване на делото.
Развръзката: :mhihi:
Днес от 10 човека изпитващия каза че нямало да ме изпитва, защото в решението ми пишело "ЛИШАВАНЕ". КАто съм си взел талона тогава да се явя.
Въпро са ми е, има ли право да ме върне? След като мога да явя с акт, защо да не мога и с наказателното постановление, след като е заверено от кат и карам с него? То реално книжката ми е в мен и съм си редовен до приключване на делото.
Ще съм много благодарен ако няко го издири това в закона, или даде яснота по въпроса. Иначе делото ще се гледа октомври, а тогава вече не се провеждат изпити за А категория и си оставам за догодина.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 25 Юни 2009, 21:33

то идеята му, е че ако ти я вземат ще траа краш пак курса за а категория ;)
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 25 Юни 2009, 21:42

Sharo написа:то идеята му, е че ако ти я вземат ще траа краш пак курса за а категория ;)

Защо? Ако ми я вземат за точки да. Но когато ти я вземат за превишена скорост и ти останат точки, категорията ти остава. Имам "С" категория и до сега 2 пъти са ми я взимали за превишена скорост, но категорията си ми остава. Имаш ли точки не ти взимат категорията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 25 Юни 2009, 21:44

Е да де ама той тоя изпитващия няма как да го знае това .. за тва и така е казал. Но по закон не знам дали има право да те върне доакто има течащо дело.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Аватар
Кара: Е34 530

Re: Трябва ми извадка от закона

Мнение от alitsiap » 25 Юни 2009, 22:40

oTECa написа:Трябва ми извадка от закона, за това, какви точно документи са ми нужни, за да се явя на изпит за категория?? Ако някой може да помогне ще съм му мноооооого благодарен и обещавам черпавка.
Случая е следния:
Записах се да изкарам за категория А(слушам че по София неискали да провеждат изпити, но тук при няс си има изпити). Плаих си цялата такса за категорията от 400лв. Докато карах курсовете, ми написаха акт за превишена скорост. Излезе ми решението, което е 2 месеца на трупчета и 150лв. С решението отидох при адвокат и заведох жалба в съда. С входящия номер на жалбата, отидох в кат и си взех книжката обратно. Сега карам с решението и акта, което трябва да го подпечатвам всеки месец в кат (като при акта) докато ми дойде датата за делото. Това решение се ползва вместо контролния талон (както акта) до решаване на делото.
Днес от 10 човека изпитващия каза че нямало да ме изпитва, защото в решението ми пишело "ЛИШАВАНЕ". КАто съм си взел талона тогава да се явя.
Въпро са ми е, има ли право да ме върне? След като мога да явя с акт, защо да не мога и с наказателното постановление, след като е заверено от кат и карам с него? То реално книжката ми е в мен и съм си редовен до приключване на делото.
Ще съм много благодарен ако няко го издири това в закона, или даде яснота по въпроса. Иначе делото ще се гледа октомври, а тогава вече не се провеждат изпити за А категория и си оставам за догодина.
Колега питай тук http://lex.bg/forum/viewforum.php?f=3 Ще ти помогнат с твоя казус.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от oTECa » 26 Юни 2009, 23:35

alitsiap написа:
oTECa написа:Трябва ми извадка от закона, за това, какви точно документи са ми нужни, за да се явя на изпит за категория?? Ако някой може да помогне ще съм му мноооооого благодарен и обещавам черпавка.
Случая е следния:
Колега питай тук http://lex.bg/forum/viewforum.php?f=3 Ще ти помогнат с твоя казус.

И там никои непише колега :(

Аватар
Кара: Е34 530

Мнение от alitsiap » 27 Юни 2009, 23:18

Писах ти в темата в другия форум-а дано да ги насърча да помогнат тия кожудери мръсни.

Назад към Извън Темата