Без книжка..
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Така, много пъти съм си казвал мнението по темата и то е ,че това за 1.6 е най-голямата тъпотия на великия пазител на пътищата М.Миков и дори имаше спор дали е противоконституционно. И дори и да го приемат пак ще е единствения по рода си тъп закон в ЕС и въпреки ,че не ме засяга защото имам стаж повече от година веднага бих се обърнал към Люксембург като човека с акциза. Този закон не решава абсолютно нищо. Приятелката ми има изкарана книжка от повече от година но от шоф. изпит се е качвала веднъж в кола и 15 годишния ми брат кара по добре от нея.
Второ както каза колегата я си представете 4 човека с багаж в кола 80кс да изпреварят ТИР.
Тукашните катастрофи с млади шофйори са точно с изтърбушени коли клио и голф 1.2 които си мислят ,че вървят като ферари и най-вече спират като такова.
Мощните коли не са никакъв проблем по добре да карат мощни коли защото са много по сигурни при катастрофа спират много по бързо и са много по стабилни. Колко процента от катастрофите са със нови мощни коли и колко са загиналите при катастрофи с такива?
Хах Ми все пак сме БМВ форум бе я погледнете ,че наща марка и другите големи производители вече не изкарват почти малки двигатели с малко коне. БМВ нама джип с по малко от 2.0 и кво ако изкам джип ,че да ми е сигурно зимата с 4Х4 немога, съмнявам се и да има и други коли с 4Х4 1.6 С тоя закон ще качат младите на картонени коли с двигател от косачка дето като ги блъсна с мотор ставам и си тръгвам. И като казах мотор колко ли млади ще предпочета мотора пред 1.6 леле тогава не ми се мисли за катастрофите по пътищата.
Ами това да карат с 10км/ч по малко - айде подръжниците на това да опит 1 ден да карат с 30 в града да видим колко псувни и свиркания ще отнесат. Дам а полицайте ще се скъсат да рекетират младите шофйори за това ,че са карали с 35 или е 11:10 и те са на 100 метра от тях.
Нека го направят с придружител нека го направят не през ноща, но да дават книжките на 16 и това да важи до пълнолетието 18 тогава разбирам.
Абе пълна глупост която се надявам да не влезе в сила и да фанат да се занимават с нещо полезно в тоя тъп парламент , да си оправат улиците па после да им слагат ограниченията.
Второ както каза колегата я си представете 4 човека с багаж в кола 80кс да изпреварят ТИР.
Тукашните катастрофи с млади шофйори са точно с изтърбушени коли клио и голф 1.2 които си мислят ,че вървят като ферари и най-вече спират като такова.
Мощните коли не са никакъв проблем по добре да карат мощни коли защото са много по сигурни при катастрофа спират много по бързо и са много по стабилни. Колко процента от катастрофите са със нови мощни коли и колко са загиналите при катастрофи с такива?
Хах Ми все пак сме БМВ форум бе я погледнете ,че наща марка и другите големи производители вече не изкарват почти малки двигатели с малко коне. БМВ нама джип с по малко от 2.0 и кво ако изкам джип ,че да ми е сигурно зимата с 4Х4 немога, съмнявам се и да има и други коли с 4Х4 1.6 С тоя закон ще качат младите на картонени коли с двигател от косачка дето като ги блъсна с мотор ставам и си тръгвам. И като казах мотор колко ли млади ще предпочета мотора пред 1.6 леле тогава не ми се мисли за катастрофите по пътищата.
Ами това да карат с 10км/ч по малко - айде подръжниците на това да опит 1 ден да карат с 30 в града да видим колко псувни и свиркания ще отнесат. Дам а полицайте ще се скъсат да рекетират младите шофйори за това ,че са карали с 35 или е 11:10 и те са на 100 метра от тях.
Нека го направят с придружител нека го направят не през ноща, но да дават книжките на 16 и това да важи до пълнолетието 18 тогава разбирам.
Абе пълна глупост която се надявам да не влезе в сила и да фанат да се занимават с нещо полезно в тоя тъп парламент , да си оправат улиците па после да им слагат ограниченията.
Ма големи гъзари станахте
80-100 коня малко ли са ви? Едно време на Мазератита се учихме, а първите ни коли бяха Ферарита, за да можем да изпреварваме по-бързо
Идеално си се изпреварва със малолитражка. Или вие искате като гангстерите
на 18 год. пубери с акне по лицето в SL500, щото къса гуми от 1800 оборота
По-лесно е да се изпреварва нали
Яката работа.

80-100 коня малко ли са ви? Едно време на Мазератита се учихме, а първите ни коли бяха Ферарита, за да можем да изпреварваме по-бързо

Идеално си се изпреварва със малолитражка. Или вие искате като гангстерите

Яката работа.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Ма едно време изпреварвахме жигулита и лади дето се движат с макс 80кмх,а сега изпревари някоя нормална кола.
Аре бегай от тука...
Аре бегай от тука...

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
BMW_RIDER написа:....
За моторите - май не си наясно, че "А" категория не можеш да вземеш по-рано от 3 години, след като си взел "В"?
Тоест вече не си млад шофьор. А и тука виждам да пискат само разни колеги, които мама и тате са им взели мега бърза двулитровка и се страхуват от нещо.
От друга страна сте гъзари с тия коли и ще можете да им бутате пари като ви спрат. Така че...к'во се сдухвате, карайте си спокойно

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
liloff написа:Ма големи гъзари станахте
Идеално си се изпреварва със малолитражка. Или вие искате като гангстеритена 18 год. пубери с акне по лицето в SL500, щото къса гуми от 1800 оборота
По-лесно е да се изпреварва нали
Яката работа.
Колко пъти си карал SL или нещо подобно ,че да знаеш как се изпреварва с него? Ама това е точно шопската логика - не сакам аз да съм добре, а вуте да е зле. Превод: От къде пък накъде аз едно време дето съм карал москвич и лада сега тука някакъв си на 18 да ми се качва на скъпи мощни коли. Завистта е кофти черта на българина. Еми имат пари техните, завещала му е баба имот за 1 млн ще си купи не ферари ми 5 ако иска, кво да се прави некой имат некой немат.
Ограничението е еднакво и за колите с 80 кс и аз колите с 800кс. Въпроса е кой го спазва

В САЩ има щати дето на 16 карат разни тунинговани камарота и мустанги по 500кс. и няма такъв закон.
И пробвай някой път да караш тука по дупките с някоя ниска спортна
кола няма и с 50 да караш.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
BMW Rider е прав донякъде.
И аз това се опитвах да кажа.....хубаво, да го въведат това с 80кс, ама.....коя ще е тая съвременна кола с този параметър?? Или ще се опитват да пробутват старите кочини - голфове, корси и т.н на младите....та да се разпадат на съставните си части по пътищата????
И аз това се опитвах да кажа.....хубаво, да го въведат това с 80кс, ама.....коя ще е тая съвременна кола с този параметър?? Или ще се опитват да пробутват старите кочини - голфове, корси и т.н на младите....та да се разпадат на съставните си части по пътищата????
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
Archangel написа:BMW_RIDER написа:....
За моторите - май не си наясно, че "А" категория не можеш да вземеш по-рано от 3 години, след като си взел "В"?
Тоест вече не си млад шофьор. А и тука виждам да пискат само разни колеги, които мама и тате са им взели мега бърза двулитровка и се страхуват от нещо.
От друга страна сте гъзари с тия коли и ще можете да им бутате пари като ви спрат. Така че...к'во се сдухвате, карайте си спокойно
Ти май не си наясно защото имам "А" категория и съм много наясно. Първата А1 за 125 можеш да я вземеш на 17 аз на толкова я взех

Последна промяна BMW_RIDER на 15 Юни 2009, 21:30, променена общо 1 път
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Колеги, трудно е обективно да се прецени на кого не му стига акъла и чии крак е по-тежък. Въпреки, че за отговорните млади водачи това ограничение е 100% несправедливо, може би ще има повече смисъл за всички останали. Имам достатъчно близки, за да не искам някое пишлеме да ги отнесе с 200...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
liloff написа:Е бате извинявай.
Шопската логика е моето мото в живота.
У Хамерика е истината
Завистта е моята мотивация.
Това което ме държи буден нощем е жлъчната мисъл как пуберите карат яки коли
А и още се чудя как са могли да направят SL-a толкова ниска кола...
Ама не знам... има ли смисъл да ти обяснявам?
Еми обясни ако искаш, без да го превръщаме в личен спор и причина модераторите да заключват темата. Не разбирай грешно не съм се опитвал да те обидя

А Slа е с еърматик и като се вдигме ми става почти колкото Х3то така ,че точно той не е ниска кола.

Човек, нищо лично, писали сме го 1000 пъти.
Все ми е тая кой келеш, каква кола кара. Просто съм ходил на няколко погребения и не ми се ходи повече.
Причината беше БМВ и млад драйвър. Никой не знае как тая кола уцели едно дърво на 20 метра от пътя на безумно прав път... Никой не може и да обясни на близките, защо 2ма души си отидоха от тоя свят...
Един приятел отсече дърво с 325-ица Е36 преди доста години. После му посъбраха крайниците с помощта на доктор Хаус, бая пирони и много титан в ставите... такива работи.
Америка е друго, там като живееш на 20км. от училище, щеш не щеш се качваш на колата и отиваш с нея. Има безумни щати, в които на 14 могат да карат. Провери ако не вярваш. Ама нали се сещаш какво става, ако прави магарии. Обществено полезен труд и темподобни. Те си знаят как да вкарат келешите в пътя.
Не че не съм правил и аз тъпотии, за да чета морал, но в един момент го осъзнаваш и преставаш. Трудното е да обясниш на някои хора да не правят твоите грешки, защото няма смисъл от простотии.
В Англия например не могат да карат корави машини, щото не могат да си платят застраховката. Прас 2 пъти камерата и забравя да се качи на кола.
В БГ обаче си обясняваме как няма вече коли под 100 коня, горките деца... какво ще правят. А коли си има. Ще покара малко, ще си купи после една хубава и това е. Ако не иска да не го прави, но всичко си е лична отговорност.
А и BFM го е написал по-горе точно. Според мен също е по-добре да има някакъв контрол, отколкото да няма никакъв контрол и да живеем в адския хаос. През 2 дни се пуска тема каква лайнарщина е БГ, но като се направи дори малка стъпка за регулиране, всички пищят.
Колата наистина е личен избор. Аз също винаги съм искал Порше, но дори и да съм имал възможността да карам Порше на 18, мислиш ли че баща ми би го позволил?... да ме мисли всяка вечер в кое дърво съм паркирал, докато съм впечатлявал еди коя си пикла с донъти. Сега вече като поодъртях, ако искам да карам Порше, ще си взема едно, но вече не ми е практично. Това е и причината по цял свят хора около 40 да си взимат такива коли.
Но изкривихме много темата
Тя почна от каране без книжка, което също е малоумно. То все едно да отидеш на лекар и пича да каже: "Абе сгафих много сериозно няколко пъти и ми взеха лиценза, ама ти не се притеснявай... много добър лекар съм."
Иначе не всички SL-и са с пневматика
Все ми е тая кой келеш, каква кола кара. Просто съм ходил на няколко погребения и не ми се ходи повече.
Причината беше БМВ и млад драйвър. Никой не знае как тая кола уцели едно дърво на 20 метра от пътя на безумно прав път... Никой не може и да обясни на близките, защо 2ма души си отидоха от тоя свят...
Един приятел отсече дърво с 325-ица Е36 преди доста години. После му посъбраха крайниците с помощта на доктор Хаус, бая пирони и много титан в ставите... такива работи.
Америка е друго, там като живееш на 20км. от училище, щеш не щеш се качваш на колата и отиваш с нея. Има безумни щати, в които на 14 могат да карат. Провери ако не вярваш. Ама нали се сещаш какво става, ако прави магарии. Обществено полезен труд и темподобни. Те си знаят как да вкарат келешите в пътя.
Не че не съм правил и аз тъпотии, за да чета морал, но в един момент го осъзнаваш и преставаш. Трудното е да обясниш на някои хора да не правят твоите грешки, защото няма смисъл от простотии.
В Англия например не могат да карат корави машини, щото не могат да си платят застраховката. Прас 2 пъти камерата и забравя да се качи на кола.
В БГ обаче си обясняваме как няма вече коли под 100 коня, горките деца... какво ще правят. А коли си има. Ще покара малко, ще си купи после една хубава и това е. Ако не иска да не го прави, но всичко си е лична отговорност.
А и BFM го е написал по-горе точно. Според мен също е по-добре да има някакъв контрол, отколкото да няма никакъв контрол и да живеем в адския хаос. През 2 дни се пуска тема каква лайнарщина е БГ, но като се направи дори малка стъпка за регулиране, всички пищят.
Колата наистина е личен избор. Аз също винаги съм искал Порше, но дори и да съм имал възможността да карам Порше на 18, мислиш ли че баща ми би го позволил?... да ме мисли всяка вечер в кое дърво съм паркирал, докато съм впечатлявал еди коя си пикла с донъти. Сега вече като поодъртях, ако искам да карам Порше, ще си взема едно, но вече не ми е практично. Това е и причината по цял свят хора около 40 да си взимат такива коли.
Но изкривихме много темата

Иначе не всички SL-и са с пневматика

- coupe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: ///M Power
колега liloff....донякаде си прав но така го казваш все 1 с Фиат Пунто 1.1 дето е 55 коня я ги има я ги няма...немога да се размажа в някое дърво....даже ще е и по опасно щото примерно нищо не е направено за безопасност на човека само едни колани дето ги има (и аз съм на мнение че те са много важни) но примерно съм с някоя по нова кола я аирбег ще има я нещо друго....не че примерно ще имам пари да си зема някоя нова кола но все пак....но квото и да си говориме със всичко може да се УБИЕМЕ....сичко се допира до тва КОЛКО МОЗАК ИМАШ В ГЛАВАТА....но хубаво аз съм нов шофиор карам си неква кола дето е 1.3...и хубаво аз си карам сичко както му е реда бавно с колани и всичко както трябва да си е и ако ме ударат...същото
Ако след каране на BMW не ти е замаяна главата значи само си се возил!
58 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4