... ако форума е ваш и вие сте единствения му модератор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Мар 2009, 17:34

krystal написа:Добре де и тук идва въпросът защо темите се заключват в случая ,а не се изтриват въпросните мнения?...не е ли въпрос на модериране?...в случая такива спамове винаги ще съществуват и няма как да се избегнат...номера е просто да се забърсват и темата да си продължи ,а не да се заключва.

Напълно съгласен :yes: То така по 1 спам във всяка тема и целия форум заключен ли да стои :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 05 Мар 2009, 17:44

krystal написа:
Pitbull_Germany написа:
flame написа: Пък и кво като не се придържаме винаги стриктно към заглавието - тоя форум е за общуване, а не за ограничаване на общуването. ;)

Е, тук пък шич не си прав!!! Това, че аз примерно ще си пусна тема в Е46 или в Извън темата за нещо, което ме интересува и ми е важно, а ти и някой друг герой ще решите да си початите и да се направите на много остроумни в темата и съответно тя да бъде заключена, не е мой проблем. За оф-топик това се има предвид. .

Добре де и тук идва въпросът защо темите се заключват в случая ,а не се изтриват въпросните мнения?...не е ли въпрос на модериране?...в случая такива спамове винаги ще съществуват и няма как да се избегнат...номера е просто да се забърсват и темата да си продължи ,а не да се заключва.

Извинявай, колежке, ама ти тема с 12 страници спам виждала ли си? Защото аз съм виждал...и то за отрицателно време! Не е толкова лесно, колкото си мислиш, защото като почнеш да триеш без да четеш и изтриеш някое смислено мнение, тогава юзърът почва да се сърди и с право. Това с триенето на мнения е много хубаво, но почти неосъществимо. Трябва темата да се хване в зародиш и когато се плесне първия спам, той да се изтрие и да се следи - постъпят ли нови попълнения, значи темата просто предпоставя за спам и се бие катанец. Това е. Това, че на някой не му харесва и иска да си спами на воля => тийнпроблем.нет.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 05 Мар 2009, 18:03

Извинявай, колежке, ама ти тема с 12 страници спам виждала ли си? Защото аз съм виждал...и то за отрицателно време! Не е толкова лесно, колкото си мислиш, защото като почнеш да триеш без да четеш и изтриеш някое смислено мнение, тогава юзърът почва да се сърди и с право. Това с триенето на мнения е много хубаво, но почти неосъществимо. Трябва темата да се хване в зародиш и когато се плесне първия спам, той да се изтрие и да се следи - постъпят ли нови попълнения, значи темата просто предпоставя за спам и се бие катанец. Това е. Това, че на някой не му харесва и иска да си спами на воля => тийнпроблем.нет.

Е не..тя темата ако е навъртяла 12 страници спам ,определено губи смисъла си.Говоря за теми от 2-3 страници със спам тук-таме :mhihi:
Всъщност последното нещо,което твърдя е,че е лесно..много е лесно и да се дава акъл отстрани..,но понякога се заключват теми,които наистина има какво да се каже в тях и е дразнещо.Но в крайна сметка всички искаме да намерим начина за да ни е приятно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 05 Мар 2009, 18:10

Pitbull_Germany написа:
krystal написа:
Pitbull_Germany написа:
flame написа: Пък и кво като не се придържаме винаги стриктно към заглавието - тоя форум е за общуване, а не за ограничаване на общуването. ;)

Е, тук пък шич не си прав!!! Това, че аз примерно ще си пусна тема в Е46 или в Извън темата за нещо, което ме интересува и ми е важно, а ти и някой друг герой ще решите да си початите и да се направите на много остроумни в темата и съответно тя да бъде заключена, не е мой проблем. За оф-топик това се има предвид. .

Добре де и тук идва въпросът защо темите се заключват в случая ,а не се изтриват въпросните мнения?...не е ли въпрос на модериране?...в случая такива спамове винаги ще съществуват и няма как да се избегнат...номера е просто да се забърсват и темата да си продължи ,а не да се заключва.

Не съм много съгласен. Всяка една тема може да бъде поддържана "чиста" и да продължи да съществува. Може да се заключи времено от някой модератор, докато я прочете и разчисти мненията. После пак си я отключва. Респективно, тези които са се пооляли в спама да си получават предупреждение, което да си има тежест и при поредно или трето такова да получи временен БАН, за да усети липсата да пише. От една страна и модераторите трябва да имат тежест, а не всеки да им пише къв е и кво им дават акъл. От друга страна модовете не трябва да са цербери, които да дебнат и да налагат свой си произвол. Трябва да има баланс. Но за това, което описах със затваряне на тема и редактирането й е трудоемко и отнема лично време. От тук вече се налага увеличаване на броя модератори в разделите предразполагащи към писане, което в много случаи е спам.
И като допълнение, спам има и винаги ще има. Дори е полезен донякъде, тъй като приобщава повече хора, а форум без потребители упада. Той обаче трябва да се ограничи до определени граници.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 05 Мар 2009, 18:27

По отношение на правописа - ето един едит на пост от модератор във форума на Мицубиши:

Модераторски контрол: Колега, обърнете внимание на правописа си! Срамота е, да сте Член на клуба и да се налага да Ви модерирам мнението.

И това не е единичен случай. А ходи се карай с модератор защо ти е редактирал поста... ;)

Знам, че сега модераторите ще кажат, че само това им липсва. Но наистина е редно да се замислим - дали броят на модераторите съотнесен към броя на активните потребителивъв форума не е смешно малък. Ако са повечко и това ще имат време да правят.

Излишно е и даване на права на модераторите да наказват. Ако и броят на админите се увеличи, съвсем спокойно ще могат да разглеждат и обсъждат предложенията за наказания, дадени от модовете.

Може съвсем спокойно и да се добави под всеки пост бутон "Сигнализирай на администратор/модератор" за да може и взаимния контрол да се увеличи и да е по-трудно да се пропускат тъпните. А и като знаеш, че може само с едно бутонче постът ти да стигне директно при администратора, придружено с обяснение от сигнализиралия защо смята че постът ти нарушава правилата, ще се замислиш малко как пишеш.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Diavolo » 05 Мар 2009, 18:53

:yes: Напълно споделям мнението ти колега :clap:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 05 Мар 2009, 19:22

someone написа:
Може съвсем спокойно и да се добави под всеки пост бутон "Сигнализирай на администратор/модератор" за да може и взаимния контрол да се увеличи и да е по-трудно да се пропускат тъпните. А и като знаеш, че може само с едно бутонче постът ти да стигне директно при администратора, придружено с обяснение от сигнализиралия защо смята че постът ти нарушава правилата, ще се замислиш малко как пишеш.

Това е много идейно,ама нали се сещаш ,че всеки юзър засегнал се от някъква дреболия ще помпа като изоглавен на бутончето..И амините ще ревнат ,защото отварайки форума,ще има се наложи да разглеждат 1 млн. "жалби",още сума ти време да преценят как да процедират и в един момент няма да издържат...Всички знаем,че това го правят на доброволни начала и предполагам,че и на тях времето им е ценно.Е цялата тази "бумащина" с разглеждането на оплаквания мисля,че не биха си вкарали такъв автогол...

Според мен, толкова стриктен контрол е почти непосилен без елементарен напън от самите юзъри.Щото става в някоя тема изказване не на място/видимо за всички/,някой прави съвсем културна и уместна забележка,но прегрешилия юзър си мисли ,че се заяждаш...и от там следва по-губа реплика и след това знаем какви са последствията.. Просто ни липсва вътрешно форумна култура...!!Това е.... :confused:
Изображение

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 05 Мар 2009, 19:40

plradev написа:Това е много идейно,ама нали се сещаш ,че всеки юзър засегнал се от някъква дреболия ще помпа като изоглавен на бутончето...

То може да се направи, да пуска сигнала чак когато да речем трима юзъри са скочили на бутона. А може и да се въведе и нов ранг във форума - нещо като модератор с ограничени права, чиято задача да е да чете и да сигнализира на модератора, който има право да трие и заключва...всякакви варианти са възможни, стига да има някакво желание за развитие...

Иначе и аз съм се хванал на доброволни начала да ръся сол около блока като завали сняг, че бабичките във входа се изпотрепаха миналата зима, ама ми се сърдят като се позабавя...даже последния път ми правиха инспекция на качеството и отбелязаха, че с дребната сол не се получавало толкова добре и да съм ходел да взема от морската :) Така да се каже, в моя блок и аз се явявам нещо като модератор - трия снежния спам ;)

plradev написа:Просто ни липсва вътрешно форумна култура...!!Това е.... :confused:

А за това си много прав...

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 15 Юни 2009, 20:21

Позволявам си да извадя темата на първа страница за да ви кажа няколко думи, след което ще я заключа.

В много от постингите ви срещнах странни и базирани на общи принципи идеи и предложения, които ако намерят приложение, здравата ще я загазим ;)
Никога не забравяйте, че няма как да се определи кое е правилно и кое не при все че тук има огромна пъстрота на личности, интереси, гледни точки и виждания за това кое е редно и кое нередно.
Отдавна се научихме да не даваме ход на крайностите, а да търсим златната среда или по-точно как от всички тези гледни точки, да намерим и изтеглим общото на преден план. ;)

Причината да пиша в тази тема е за да ви кажа, че всички такива теми рано или късно се прочитат от ...хм... "властоимащите" и нищо не остава незабелязано или подминато. Резултатът от това ще стане виден през август, за когато е планирано стартирането на новата платформа. ;)

Предишна

Назад към Извън Темата