Delete...
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
тва е за втори клас вероятно..
образовай се.. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1% ... 0%B8%D0%BA

образовай се.. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D1% ... 0%B8%D0%BA
- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Две задачи относно успоредник.
Recommened написа:Здравейте колеги,
Трябват ми решенията на тези две задачи.
Ето я и първата:
В успоредник едната страна е 5 пъти по-голяма от другата.
Ако периметърът на успоредника е 36 см, намерете страните му.
Втората:
Разликата от дължините на страните на успоредник е 7 см.
Ако приметърът на успоредника е 48 см, намерете страните му.
Моля знаещите решенията да ги напшат по-подробно. Знам отговорите, но не мога да ги проумея. Давам ви и отговорите за всеки случай.
Отговорът на първата е 15 и 3 см; На втората: 15 и 8 см.
Благодаря на всички отзовали се предварително!
Едната страна ако е х, другата е 5х - Р=х+х+5х+5х, или 36=12х или х=3, другата страна 5по3=15

За другата няма да е зле и ти да се напрегнеш - цял живот няма да има кой да ти "казва"...

- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
eraziel написа:
a=b+7
2a+2b=48
4b+14=48
4b=34
b=34/4
b=8.5
a=15.5
31+17=48
Toлкова елементарни задачи да не можеш да решиш е срамота ...
Къде за тебе, къде за учителката ти не знам, но като цяло си е срамно...
Колега, това не е достатъчно подробно

Дай да пробвам сега аз!
Разликата от дължините на страните на успоредник е 7 см.
Ако приметърът на успоредника е 48 см, намерете страните му.
Пич, знаеш ли какво е успоредник? Това е четириъгълник със две по две равни страни... Такова едно все едно на квадрат си му хванал двата ъгъла и си го разтеглил и понаклонил малко... хихихи
Значи едната страна / по-голямата/ ако е "а", а другата "b", какво ще стане а-b=7, нал тъй. От тука определяш на колко е равно а, като прехвърлиш b от другата страна на равенството, но с противополен знак. И кво става a=b+7
Сега периметъра... Това е обиколката на успоредника, все едно си тръгнал от едното ъгълче, обикаляш и се връщаш пак до него...тоест едната страна + втората+ третата+четвъртата. Ма както казахме на успоредника две по две са равни страните, значи имаме две страни/дължини/ а и b ... и кво става a+b+a+b=48. Сега събираш отляво a+a e 2a, b+b e 2b И уравнението, щот това дет има некви букви в него, се нарича уравнение... В тая случка това е уравнение с две неизвестни - a и b. Та уравнението стана 2a+2b=48
сега гледаш там горе това с черното, нали имаме на колко е равно a. На b+7 ... Заместваш го във второто черно, това за периметъра.
И кво става 2(b+7)+2b=48. Урааа, вече имаме уравнение с едно неизвестно и може да го решим, да намерим b
Умножаваме 2 по това в скобите / таест първо по едното после по другото/ и става 2b+2.7+2b=48 или 2b+14+2b=48
сега... трябва тия неща с b-то да останат от едната страна, а цифрите от другата на равното... 2b+2b=48-14. Сега събираме отляво и изваждаме отдясно.
4b=34
От тук определяме b на колко е равно, като местим вдясно 4 ката под дробна черта / тоест деление/ Ако тва не ти е ясно вяко нещо кат минава отдругата страна на равното става наопаки... Ако е - става +, ако е + става -, ако е умножение - нали 4b e 4.b, става деление
Та в случая ставааа: b=34:4... Ох, ся ако не знаеш и как се дели с остатък...Тва не ми се обяснява, ма ако не знаеш кажи..
Та b=8,5 Това едната страна на успоредника.
А за другата a какво знаехме, че е ревна на...a=b+7
и заместваме b в тоя израз за а. И става a=8,5+7
Или a=15,5
И сега да провериш дали е вярно, кво беше, че периметъра е 48... Значи 2.8,5+2.15,5 трябва да е ревно на 48... нали така - два пъти едната плюс два пъти другата
17+31 яя, верно било 48 беееееее
как имах търпението да го напиша тва не знам

Biankonero написа:Recommened написа:Ето че дойде време и за моето първо мнение. Макар да съм много по-малък от теб, знам че Fiat-а не струва пред BMW-то. Няма я онази красота и агресивност, която баварската кола притежава. Смея да твърдя, че Бимата става за всякакъв тип каране. Кеф ти дрифт (пари за гуми да имаш). Кеф ти агресивно каране. Кеф ти разходка и т.н. Стига да я поддържаш, ще ти е вярна и тя. Фият-а за какъв тип каране става?!
За агресивно каране? За дрифт? Дори и тунингована, твоята кола не ми харесва. Ти какво правиш в този форум? Нали сме комплексари? Защо тогава стоиш при нас? Разбирам да си стоеше мирно и кротко, а не да ни убеждаваш, че твоята кола е най-хубавата, най-бързата и пр.
Нищо лично!
П.С: Правиш елементарни правописни и пунктоационни грешки!
П.С2: Ти какъв тип отношение очакваш при изтъкването на Различна марка от BMW автомобили?!
Да би мирно седяло, не би чудо видяло!
----------------------------------------------------------------------------------------
Оntopic: Не е било редно да караш толкова бързо. Можело е да се случи най-лошото, но най-важното е че си си взел поука и надявам се няма да го направиш отново.Слави го остави. Той поне ще се размине безнаказано,ако нещо стане... Нали е известен...
Момче, 13 год!
Силен старт...![]()
E... силен, силен...колко да е силен....Този пост е по-силен според мен

13 години....това е....шести клас, нали така?

Аз съм изумена....пък Боби от къде намери това търпение, незнам...преписва от някъде

Recommened, рано ти е за този форум....чети си, не ми пречиш, ама нали няма да ни правиш контролно скоро? Не за друго, ами не си нося сборника с решените задачи....

7 мнения
• Страница 1 от 1