камара на строителите и строителен надзор
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
nigh7lif3 написа:///M Power написа:Строителния надзор изпълнява -
- извършване оценка на съответствието на инвестиционните проекти-
изготвяне на комплексен доклад и получаване Разрешение за строеж
- упражняване на строителен надзор на строежи
- инвеститорски контрол по време на строителство,
- координатор по безопасност и здраве
Независимия строителен надзор няма нищо общо с инвеститорски контрол на обекта нито с координатора по безопасност и здраве![]()
![]()
Като не разбирате, що пишете глупости не мога да разбера
![]()
Независимия надзор за това е независим, щото няма нищо общо с инвеститора.
Колега ти с какво се занимаваш ? Защото аз се занимавам точно със строителен надзор

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Има ли някаква таблица с тарифи за плащане . Може и на лс. Приблизително за 150 -170 кв едноетажна къща.///M Power написа:nigh7lif3 написа:///M Power написа:Строителния надзор изпълнява -
Независимия строителен надзор няма нищо общо с инвеститорски контрол на обекта нито с координатора по безопасност и здраве![]()
![]()
![]()
Колега ти с какво се занимаваш ? Защото аз се занимавам точно със строителен надзор
///M Power написа:nigh7lif3 написа:///M Power написа:Строителния надзор изпълнява -
![]()
![]()
На един обект не можеш да си инвеститорски контрол и независим строителен надзор. А инвеститорси контрол може да е всеки, даже и обикновен техник със средно образование. Координатор безопасност за да си, се изисква курс и сертификат, а не мисля че всеки надзор го има

- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
На доста обекти съм и надзор и инветиторски , и законово е разрешено! , колкото до координатор , да прав си че не всички го имат , аз исках да кажа какво може да прави един надзор 

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
© написа:Строителна камара - може би Камара на строителите в България
Веднъж годишно смучат строителните фирми с една камара документи и 1440лв.
Строителните фирми се регистрират в регистър за съответната категория строежи и могат да изпълняват строежи само от тази категория (и по-ниските). Има изисквания за персонал, обучения на персонала, строителна техника и т.н. Като ви дават строителното разрешение искат строител със съответната категория
Повече информация - www.ksb.bg
и не само... по-горе се каза, че не член не пипа държавна поръчка... не член не може да разпише и узакони който и да е отделен етап от строителството...
така че да си ок, трябва да си член на камарата, със съответните плащания и щуротии за тва .... успех на фирмето ...
На един обект не можеш да си инвеститорски контрол и независим строителен надзор. А инвеститорси контрол може да е всеки, даже и обикновен техник със средно образование. Координатор безопасност за да си, се изисква курс и сертификат, а не мисля че всеки надзор го има Това че ти го имаш не значи, че всички са координатори по безопасноста
Строителен надзор е задължителен от 1-3та катогория строежи(ако не се лъжа),за 4та и 5та техническия ръководител върши работата на надзора.Координатор по безопасност и здраве се изисква когато строителството се извършва от повече от един строител.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2