Може ли ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Мнение от TUZara` » 16 Май 2009, 2:11

ВЪпреки да се получи голяма цигания смятам,че няма нужда да се питат управителни съвети и тен подобни..след като всеки има свободен достъп до стикер със същия надпис и никъде не се води списък с имена рекламиращи форума ни по колите си-то по същия начин няма проблем да се напише и по всякакъв друг начин.Все пак моя съвер е да не си праиш колата стрелбище с тия букви...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 16 Май 2009, 2:46

© - Това означава забрана за копиране, без съгласие. ;) Но не виждам за какво има цяла тема ? :shock: Ако рекламираш с търгосвка цел - тогава трябва разрешение. Слагай си спокойно надписа, че отиде сега 5 страници, с чл., ал, точки и запетай.. :)

zazomazo Конкретния отговор(т.е лично мнение):
BMW Клуб България е клуб с нестопанска цел и дейност - Означава, че това е някакво сдружение и има запазено име/марка/лого/емблема - за което съм сигурен че се плаща, макар и скромна сума!
П.С Ако не е регистрирано сдружение щеше да е "Пешо ви кани..." ако е регистирирано е "БМВ Клуб България ви кани" еди каде си. Също така картите за отстъпки и т.н. щяха да са от "Пешо", а не от "Клуба". Не може да има седалище, управен съвет, банкови сметки и т.н, ако не е регистирано някъде - като фирма(може би). ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 16 Май 2009, 10:42

Колега би ли бил така добър да ми изпратиш всичките тези букви, да ги залепя примерно на задния капак примерно като пернишки шофьор и да видим кой, как и с какво ще ме санкционира. Адрес за доставка: Офис Еконт гр. София, кв. Горна Баня, телефона ми го има в подписа.

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 16 Май 2009, 13:59

kiro_320 написа:...

СНЦ "БМВ Клуб България", доколкото знам от писаното по форума, има регистрирана търговска марка БМВ Клуб България. Всяка търговска марка обаче се регистрира за определени класове стоки или услуги. Обяснявам го просто - това че ОМВ България има регистрирана търговска марка OMV за клас 04 - "Горива", означава, че не можеш да предлагаш горива под същата марка, но по никакъв начин не означава, че не можеш да започнеш да произвеждаш кроасани с марка OMV.

При регистрация на търговската марка, може да се регистрира само текста, начинът на изписването (шрифтът и цветовете) или и логото на търговската марка.

Целта на регистрацията на търговските марки е да бъде предпазен търговецът, който ги притежава, от заблуждаване на клиентите му по отношение на стоката или услугата, предлагана от него. Т.е. - да не може всеки да си направи бензиностанция, да сложи отгоре надписът OMV и да привлича клиенти, които очакват да получат качество и цени на стоките, като тези предлагани в истинското OMV.

Търговската марка на БМВ Клуб България, вероятно е регистрирана в клас 41 - "развлечение, спортна и културна дейност"

Т.е. въз основа на това, че в регистъра за сдружения с нестопанска цел името "БМВ Клуб България" е заето, както и на това, че в Патентното ведомство има регистрирана търговска марка "БМВ Клуб България" (като вероятно е регистриран и начинът на изписване и логото), по никакъв начин не означава, че някой не може да сложи този надпис на колата си или на кифлите, които продава (стига да не цели да заблуди купувачите си, че кифлите са произведени или се продават от "БМВ Клуб България".

Мисля, че всичко написано по-горе е ясно.
Обаче надписът BMW POWER BG, за който питаше колегата, както и домейнът на сайта на БМВ Клуб България - bmwpower-bg.net може и да са, но може и да не са регистрирани в Патентното Ведомство като търговска марка на "БМВ Клуб България". Доколкото знам, не са.

Трябва да се направят няколко уточнения и на понятието реклама. Едно е да сложиш надписа BMW POWER BG на магазина си, с цел да заблудиш хората, че това е магазин на СНЦ "БМВ Клуб България" или че има нещо общо с него, а съвсем различно е някъде в магазина си да поставиш този надпис с цел да рекламираш самият "БМВ Клуб България". Трето е да сложиш този надпис на колата си без цел реклама на нещо, а за да покажеш принадлежността си към определена група хора или да популяризираш тази група.

И в трите случая обаче, ако BMW POWER BG или bmwpower-bg.net не е регистрирано като търговска марка по никакъв начин и по никакъв повод никой не е длъжен да пита СНЦ "БМВ Клуб България" дали може да ползва този надпис, тъй като това до момента, в който не се регистрира пред патентното ведомство е просто едно URL на един сайт.

Затова и питах дали bmwpower-bg.net е търговска марка и в кои класове е регистрирана, ако е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Май 2009, 14:15

такаа, това беше отговорът, който очаквах да чуя....подкрепен с доводи и според закона ;)
а не: "аз мисля..." или "личното ми мнение е..." ;)

това какво мисли някой нищо не значи в случая, от обяснението на колегата someone , става ясно, че при положение че не е регистриран в патентното надписа BMWPOWER-BG може да се сложи навсякъде, без да се иска разрешение....което и беше питането на колегата-автор на темата ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 16 Май 2009, 14:26

А темата дали не се изчерпа с последните 2 коментара :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 16 Май 2009, 14:38

[quote="someone"][/quote]

Съгласен съм напълно, обаче по моята логика няма как да е регистрирано като търговско с нестопанска цел. Странно ми звучи, но може и да си прав, аз мисля че е регистирано като "Сдружение/Оргазиция".
Ако предположим че е търговска марка то "bmwpower-bg.net", не е нужно да се регистира допълнително, защото така ще станат 2 марки. Всяка марка сама по себи си е уникална и няма как да има връзка с друга. Просто може да се води адрес на Търговска марка(ако е марка).
Иначе вътрешно се съмнявам да е търговска марка.

За останало си прав и... колегата трябва да се регистира в кратки срокове. :mhihi: Иначе от чисто морална гледна точка, няма какво да се пеним, хубаво е че човека пита.. ахааа още малко и ставаме европейци. :D

едит: Търговска дейност НЕ може да се извършва под никакво име, ако не е регистрирано!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 16 Май 2009, 14:44

отклонихме се от темата, колега ;)
питането на автора е "може ли да си изпиша реклама на форума ни...?"
и според написаното до тук отговорът е: "ДА, МОЖЕ" ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 16 Май 2009, 15:42

zazomazo написа:отклонихме се от темата, колега ;)
питането на автора е "може ли да си изпиша реклама на форума ни...?"
и според написаното до тук отговорът е: "ДА, МОЖЕ" ;)

И сега пича дето иска да прави това да си зададе въпроса "за чии да си слага подобни неща"
Освен това ако си сложи нещо дето рекламира ,примерно сайта,то той трябва да получава пари за въпросната реклама!

Потребител
Аватар

:)

Мнение от energie_crazy » 16 Май 2009, 19:24

Благодаря на всички !
Изображение

UFO Pilot
Аватар

Мнение от Azrail » 16 Май 2009, 19:42

Уведомил съм !!Asen_X за темата, очаквай отговор малко по-късно.
Аз също "благодаря" на всички участници в дискусията.
MORE BEER!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 17 Май 2009, 17:22

Брей, колко "професори" имало тук ;)

energie_crazy
Снимката, която си постнал не се отваря. Моля те изпрати ми я на ЛС, също и ми напиши повече подробности за мястото, където искаш да слагаш рекламата и ще видим какво можем и какво не можем да направим ;)

Учтиво моля дървените философи, които решиха да се изявят в темата - следващия път не коментирайте неща, които очевидно не знаете. Модератора изрично е посочил кои са хората, които могат да дадат отговор във връзка със зададения въпрос.

Предишна

Назад към Извън Темата