Климатик за вкъщи
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
какво ви е толкова чудно ?
Чуден ми е целият ти пост

Не отричам Панасоника,напротив..,но да отричаш инверторните климатици?

И защо му е на момчето 24-ка?...
Извинявай,но ти с тези 7 климатика ,какво отопляваш?

Щото аз с два отоплявам 50 кв...при това единия ще го сменям с малък,щото е прекалено голям...
- joreto007
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4,4 е39
- Мечтае да кара: M5 E39
здр
колега това го работя осаката е хубав ама е мн скъп земи си мицубиши надежни климатици са ети ти и саита на фирмата консултацията е безплатна идва един висок Горан се казва и ще ти предложи оферти toplo.eu
А защо колега не помислиш за една термопомпена системка?
И за тия дето ще гледат така
ще кажа,че има и такива който и в апартаменти си монтират и хич не са лоши!
А относно климите Дайкин и Митсубиши действително са най-добрите на пазара ни.Аз лично съм очарован от Дайкина.
Но всеки си има мнение.А климатика се смята за каква кубатура е нужен,а не просто някой ви казва земи си 24ка или 18ка или 32ка.
И знаете ли в какви мерни единици въобще се обръща тази цифра като цяло.
Ако ще се топлите зимайте инвертори,ако не може и да не е инвертор.
Но всеки сам си преценява.Важното е клима да има.
Аз пък предпочитам термопомпите пред климатика!
Мое мнение!
И за тия дето ще гледат така

А относно климите Дайкин и Митсубиши действително са най-добрите на пазара ни.Аз лично съм очарован от Дайкина.
Но всеки си има мнение.А климатика се смята за каква кубатура е нужен,а не просто някой ви казва земи си 24ка или 18ка или 32ка.
И знаете ли в какви мерни единици въобще се обръща тази цифра като цяло.
Ако ще се топлите зимайте инвертори,ако не може и да не е инвертор.
Но всеки сам си преценява.Важното е клима да има.
Аз пък предпочитам термопомпите пред климатика!
Мое мнение!

Може ми как да не може!
Ей на:
http://thermopump.hit.bg/index_bg.html
http://heatpump-geotok.hit.bg/
http://jivdom.info/forum/index.php?showtopic=355
За заинтересованите ето инфо което могат да ползват!
За монтажа мога да отговарям аз кое,как и защо стига да имам време!
Ей на:
http://thermopump.hit.bg/index_bg.html
http://heatpump-geotok.hit.bg/
http://jivdom.info/forum/index.php?showtopic=355
За заинтересованите ето инфо което могат да ползват!
За монтажа мога да отговарям аз кое,как и защо стига да имам време!

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Абе, нищо не казахте за Toshiba?
В къщата на родителите ми има една 18-ка Тошиба на 14 години и никой не помни да се е развалял някога. Някакви впечатления от новите им модели?
Питам, щото съвсем скоро, ще трябвам да купувам три нови климатика и съм не раздвоен, ми направо разшесторен...
В къщата на родителите ми има една 18-ка Тошиба на 14 години и никой не помни да се е развалял някога. Някакви впечатления от новите им модели?
Питам, щото съвсем скоро, ще трябвам да купувам три нови климатика и съм не раздвоен, ми направо разшесторен...
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
а за 24ката разбрах , че такъв му трябва. Изчисляват се кубиците на помещението и спрямо тях се слага климатика , с малко застраховка. Не , че съм против инверторните климатици , просто са по капризни и исках да кажа , че и обикновен да е , не е голяма загуба. Иначе с тея климатици сме в нас , преди се топлехме , вече направихме по добър вид отопление 

It`s party time !
someone написа:Абе, нищо не казахте за Toshiba?
Серията им Daiseikai са добри, http://bulaircon.bg/2008/categoryview/7.html ама наистина много добри климатици. Поне от това, което съм чел в нета доста ги хвалят. Аз мислех да взимам такъв, но впоследствие взех Daikin.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Re: здр
joreto007 написа:колега това го работя осаката е хубав ама е мн скъп земи си мицубиши надежни климатици са......
Абе братле какво точно работиш,щото да кажеш че Осаката е скъп (а той не е) и да му предложиш Мицубиши

За мене класацията е следна:
1.Мицубиши
2.Дайкин
3.Тошиба
Като пак казвам Хипер Инвертора на Мицубиши няма конкуренция!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
© написа:някой може ли да ми каже от къде може да си купя климатик - подово-таванен май се води т.е. такъв който се монтира близо до пода. Няма да е лошо да препоръчате и модел за около 30 кв.м. Някоя по-голяма фирма с офиси в страната?
Слави да те свържа с едни младежи от Хасково?
Да ти направят оферта?
За цена не казвам, че ще е най-добрата, но пък са безкомпромисни от към качество, обслужване, монтаж...и отговарят на 100 въпроса, преди да се усмихнат в знак на раздразнение

- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
someone написа:Абе, нищо не казахте за Toshiba?
Ице, Тошиба са първите, които въвеждат инверторното управление в климатичната техника, много мога да ти говоря за климатиците, нали с тва се занимавам, ама ми звънни на телефона да пием по бира и ше ти кажа:)
а относно написаното в цялата тема:
половината постове са глупост, написана от хора които някъде нещо са чули, ама не са съвсем разбрали

първо искам да ви кажа, че не чак толкова марката е важна, защото различните производители имат различни класове климатици и може да се окаже, че някой Дайкин е по-кофти по показатели /COP/ от по-слаба по принцип марка

и понеже ме мързи да пиша за всяка маркам моят съвет е: при избор на климатик задължително се консултирайте със специалист в областта, защото при изчисляването на необходимата мощност значение имат много фактори, като изложение на помещението, изолация на сградата, наличие на други топлоотдаващи уреди в помещението, евентуални топлинни загуби (стара дограма,често отваряне на външни врати за магазините) и много други....
усреднено се смята по около 75 вата отоплителна мощност за единица обем... т.е. за помещение 20 м2 на височина 2.60= 52м3 х 75вата= 3900 вата...това е по-малко от отоплителната мощност на една 12-ка , с други думи за 20 м2 помещение с прилична изолация и читава дограма една 12-ка е предостатъчна... да вкараш 24-ка в 20м2 е безсмислено, а и въздушния поток, който прави 24-ката е доста по-силен от на 12-ката, така че в никакъв случай няма да е комфортно да стоиш в помещението

общо взето всяка една японска марка си заслужава парите,като най-добрия вариант е да е произведена в Япония... за китайските няма да коментирам....всичко е въпрос на средства в случая....само ще ви дам една аналогия...и руснаците правят коли които возят, ама друго си е да караш немска кола, нали?

писна ми да пиша вече...ако някой има въпроси да пита на Лично, ще се опитам да ви отговоря

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Климатик за вкъщи
Е тва ти е играта http://bg.lge.com/prodmodeldetail.do?ac ... el=NOTHING
- dinkomg
- ентусиаст
-
- Кара: Семейното комби
- Мечтае да кара: M5 touring
Не разбирам какво имате против Панасоника, за пръв път нещо да ме стопли така както този климатик. Не че нещо ама като си е пробвано колкото и де а се изпише колко е добра една марка, не си ли доволен не можеш да казваш кое е по добро, само за това че си чел инфо за климатичните системи
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Брей само баровци тука с клими за над 2-3 хилки. Ползвам Самсунг 12-ка сплит на 20 кв/м без грешка 4-та година и струваше само 620лв. Когато го взех мноо ми се смяха, особено един приятел, който си купи истински Панасоник 24-ка (май струваше колкото 3-4 Самсунга). На първата година му спря клапата за въздуха, на втората спря захранването. Според мен е важно какъв ти е късмета и кой ти го е монтирал. Дано късмета не ме напусне и с ползвания от миналата година втори климатик Китайски Панасоник за 500лв, тази зима се справи отлично.
45 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3