Какво ще стане ако.....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 05 Фев 2009, 20:01

Не се заяждам бе, просто ми писна на всеки ъгъл да има некви бараки и гаражи и т.н. Точно като катун сме само дето е малко по-чисто...

Виж ако намериш снимки на София преди 50 -60 години. Градинки, тротоари, всичко си е на мястото. Напоследък стана баси гьола...

Са не казвам, че твоя гараж е напраил катуна ама то всеки нещо прави дето допринася за тая гнусна обстановка. Я ми кажи в Германия или Австрия дали така всеки си слага фургони и панелни гаражи пред блока.

Мене тая мизерия най-много ме подтиска в България.

Ако е такъв проблем колите да са навън, ами вземете от общината парче земя под наем сложете някакви хубави и еднакви гаражи и като мене некой да разбере че живеят цивилизовани хора там.

Нищо лично към тебе просто ми се ще и в София некой ден да заприлича на Европейска столица.
Последна промяна ja на 05 Фев 2009, 20:02, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Фев 2009, 20:02

алеко се смее някъде....
алекс
трабант 601с
разни други возила

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Фев 2009, 20:06

ja написа:.
Колега страшно съгласен съм със теб,това което каза със съседите,нестава колкото и желание да имаш винаги има едно тъпо говедо дето да каже не,и сещаш се нищо не става,проблема е в манталитета на Българите :(
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320 купе , 94

Мнение от Батька Махно » 08 Фев 2009, 22:50

Колега,като имаш някакъв отговор от Общината ще бъдеш ли така добър да го споделиш?А ти към коя община си?Благодаря!
Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!

Ох, на баба!
Аватар
Кара: селскостопанска машина
Мечтае да кара: 4етириосен самосвал

Мнение от bavareca_86 » 08 Фев 2009, 23:56

община Сердика сам,ма поне 20 дена няма да имам инфо,щото сам с гипс ;) ,ако разбера нещо по рано ще пиша,ако може да не се заклю4ва
БМВ фен с Е30-ска и малко акъл си е неочаквано добра комбинация
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 09 Фев 2009, 0:25

Повечето от старите блокове в кварталите са изградени върху държавна земя (конкретно във Варна). За да поставиш нещо върху нея ти трябва разрешение - за строеж или за поставяне на временен обект и то от собственика на земята - държавата - в лицето на Областна управа. Може да се окаже, че земята е на общинска - тогава разрешително - от Общината. Повечето хора поставят гаражи (клетки) без каквито и да е било разрешителни, което ги прави незаконни. И когато дойде време да се махат (а то рано или късно идва) някоя институция (примерно РДНСК) ще премахне обекта и то за твоя сметка...
За търговска дейност също не става, защото искат нотариален акт или договор за наем... А гаражът не е твой...
Селото се оказа точно във града

Ох, на баба!
Аватар

Мнение от bavareca_86 » 16 Фев 2009, 2:47

оказа се 4е за сега няма проблеми за поставянето на такава клетка
БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 320 купе , 94

Мнение от Батька Махно » 18 Фев 2009, 17:38

А някакво заплащане или уведомление на общината необходимо ли е?Как си с гипса,оправяш ли се?Оздравявай и бъди здрав!
Бог създаде ВМW, а хората-всичко останало!

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 18 Фев 2009, 18:11

bavareca_86 написа:
Scott написа:Добри съседи почти веднага ще те обадат на "милицията" която ще доиде да види как ограждаш въпросното място,може да получиш и някоя глобичка
Особено ако живееш с подобен индивит, като моя на първия етаж.Просто такъв олигофрен няма никъде,само си мечтая да си събера малко парички и да си построя една къщичка.

Ох, на баба!
Аватар

Мнение от bavareca_86 » 18 Фев 2009, 18:31

evans написа:
bavareca_86 написа:
Scott написа:Добри съседи почти веднага ще те обадат на "милицията" която ще доиде да види как ограждаш въпросното място,може да получиш и някоя глобичка
Особено ако живееш с подобен индивит, като моя на първия етаж.Просто такъв олигофрен няма никъде,само си мечтая да си събера малко парички и да си построя една къщичка.
колега кой не иска къщи4ка,за сега из4аквам с поставянето на клетката,защото тарся и дворно място,ако не намеря слагам клетка и ще пиша какви са последствията

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Фев 2009, 18:51

evans написа:
bavareca_86 написа:
Аааа ако си мислиш че само ти имаш "нема толкова тъпи съседи" лъжеш се много :) във всяка сграда има :0

П.П да ви раскажа едан прясна случка,от ЧЕЗ идват да подменят електромерите със нови прават кво прават,и една овца (тая дет мъчи всички,и всички искат смъртта и ) пуска същата жалба,че електромерите не са 0000000 Киловата а са 0000002 :shock: :shock: това са около 60 стотинки,айде кажете ми това нормален човек ли е
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 18 Фев 2009, 23:48

ja написа:
bavareca_86 написа:
ja написа:...

.............

Ама много ясно, че е така... Огради си после около гаража място за барбекю, после бодни и две лехи домати за салата... Що да не прай секи квото си иска. Съседа па ше навъди неколко кокошки в стария мосвич до гаража ти... и те така :)

Напълно съм съгласен, живеем в коптор точно защото всеки прави каквото му е угодно....

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 19 Фев 2009, 1:47

Добре, бе колеги, ама айде замислете се и от друг аспект. Повечето хора ги слагат тия гаражи, за да не им пипат колите - да не изчезват емблеми, огледала, джанти, да не се махат "флексово-оперативно" стопове и фарове и най-вече да на им откраднат колата. Айде краденето иди-дойди, ама за останалото - помага. На платен паркинг пак си е лотария - я дойде, я не. Колко случки знаете за хора, на които са им откраднали колата от платения...или са я разбили и тарашили? Сложили там един дядка, дето вече трябва да си гледа пенсията и да си почива вкъщи и искат да ми пази колата...нали влизам и му бия 2 шамара и се приключва с всичко. На един приятел си му вдигнаха Мергела от платения и не видя пари ни от община, ни от собственика на паркинга - вече 2 г. дела водят и още ще водят! А да не говорим, че примерно около мен паркинг НЯМА! Тогава какво се прави? Замислете се и ми отговорете!!! Защото не ние си го правим, а държавата.

Говорите тук Германия това онова...а в Германия да си виждал пипната кола? Защото в Берлин срещу мен имаше един чичо, който като замина и си остави чисто новата е60-ка отключена...ама нова - преди 1 месец я бяха пуснали за продажба. НИКОЙ, ама НИКОЙ не я барна! Ако и тук е така, защо ми е да си отварям само работа и да пляскам некви глупави бетонени гаражи!? Да, ама не е и никога няма да бъде, колкото и да не ни се ще!

И накрая само да уточниме нещо - и на мен не ми харесва, че София прилича на сметище, но и това си има обяснение! Няма жив човек по света, който да му харесва да му се налагат правила...но когато санкциите за неизпълнение са люти и се прилагат ефективно от държавата....тогава ги спазва. При нас закони има, но не се спазват, следователно ефектът е налице! И да споделя само - нямам такъв гараж, ползвам на съседа срещу нас гаража, който му е в къщата, като всеки месец си му побивам едно Джони на масата и двамата сме щастливи :mhihi:
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Ох, на баба!
Аватар

Мнение от bavareca_86 » 19 Фев 2009, 2:03

да де,ма аз нямам тоя сасед с гаража за една бутилка.
Колкото до закони си абсолютно прав,нека като ваведат някакаъв закон да го спазват и да прилагат наказанията както следва за вси4ки.Оба4е като ваведат саответния закон в слу4ая примерно за вапросните гаражи,нека да подсигурят безопасност за колите и достатъ4но място за паркиране.Тогава няма да ги има вапросните клетки и никой няма да си помисли и за такава да слага ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 19 Фев 2009, 2:20

bavareca_86 написа:да де,ма аз нямам тоя сасед с гаража за една бутилка.
Колкото до закони си абсолютно прав,нека като ваведат някакаъв закон да го спазват и да прилагат наказанията както следва за вси4ки.Оба4е като ваведат саответния закон в слу4ая примерно за вапросните гаражи,нека да подсигурят безопасност за колите и достатъ4но място за паркиране.Тогава няма да ги има вапросните клетки и никой няма да си помисли и за такава да слага ;)

И аз това имах предвид - че нямаш явно съсед! А иначе нали знаеш какво викал шопа - Законо е тесна врата у широко поле - само улавите минават през нея!
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Предишна

Назад към Извън Темата