акт за липса на винетка
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Да използвам темата да попитам колко е глобата и колко точки за:
"Недостатъчен контрол върху МПС което управлява реализира лека ПТП"
Май става въпрос за това Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са
длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват.
Търсих ама не намерих нищо....май е 20 лв някъде
Май става въпрос за това Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
Spiro написа:Да използвам темата да попитам колко е глобата и колко точки за:
За недостатъчен контрол, несъобразяване с пътната обстановка, настилки и ала бала... са два варианта... ако са ти малки щетите по колата - 20 лева, а ако са по-големички /справки в галерията ми/ ... 100 лева. Ти вероятно с 20 лева ще минеш и три точки

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Spiro написа:Да използвам темата да попитам колко е глобата и колко точки за:
кинти ще ти вземат зависи от птп-то колко но ако няма други пострадали няма да ти вземат точки
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
P1tbuL написа:Spiro написа:Да използвам темата да попитам колко е глобата и колко точки за:
кинти ще ти вземат зависи от птп-то колко но ако няма други пострадали няма да ти вземат точки
Е те тука си в грешка,минимума е 3 точки..Да казвам ли от каде знам

едит: нямам представа защо излизат големи буквите

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
plradev написа:P1tbuL написа:Spiro написа:Май става въпрос за това Чл. 20. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Водачите са
Е те тука си в грешка,минимума е 3 точки..Да казвам ли от каде знам
Зависи от решението, имам познат на който за червено вече 1 год, му удължават актовете само му се налага да се разхожда 1 път месечно до кат.
А иначе не винаги взимат точки, зависи от члена, аз съм с член 40 ама минавам по тънко, 20 лв без точки. Беше нещо движение на заден ход алабала.

п.п. Тва винаги актовете вървят с членове

Не се плаща акта а се плаща глоба определена с Наказателно постановление, което е на оснавание Акт за установяване на административно нарушение. В цялата процедра освен Закона за движение по пътищата се прилага и Закона за административните нарушения и наказания. В случая ЗДП е специален а ЗАНН общо закон, и специалния може да отмени разпоредби на общия НО нещо с което неможаха да се преборят и си остана старато положение (а всъщност искаха първо да платиш и после да вземеш талона но не стана все пак имаш право на обжалване и т.н.), а именно:
когато си вземеш НП с него ти връщат и талона. и вече дължиш глобата, която ако не заплатиш в срок от 5 години се обявява за несъбираема. или казано по друг начин:
- господине освен данъка имате за плащане и едни глоби тях ще ги плащате ли сега?
- не, не само данъка!
и така времето си минава, неусетно дори
тука от преди 1-2 години от както възстановят част от данъка за деца под 18 години, ми бяха прихвананали някакви глоби, ама много други и си бяха заминали вече де, ама в случай понеже държавата връща пари а не аз да и давам та затова така, пак е тъпо де, но и аз АУАН и съответно НП нямам вече няколко години, засега ...
А иначе глобите в законите обикновено са от до като това се определя от административно наказващия орган, който взема предви най-разлини обстоятелства, за първи път ли е и т.н.
когато си вземеш НП с него ти връщат и талона. и вече дължиш глобата, която ако не заплатиш в срок от 5 години се обявява за несъбираема. или казано по друг начин:
- господине освен данъка имате за плащане и едни глоби тях ще ги плащате ли сега?
- не, не само данъка!
и така времето си минава, неусетно дори

тука от преди 1-2 години от както възстановят част от данъка за деца под 18 години, ми бяха прихвананали някакви глоби, ама много други и си бяха заминали вече де, ама в случай понеже държавата връща пари а не аз да и давам та затова така, пак е тъпо де, но и аз АУАН и съответно НП нямам вече няколко години, засега ...
А иначе глобите в законите обикновено са от до като това се определя от административно наказващия орган, който взема предви най-разлини обстоятелства, за първи път ли е и т.н.
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2