За колко време свикнахте ?
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
па на мен парвата ми беше опел кадет комби
и с нея много барзо,после земах е28 и там запо4на купона
зех го пролетта за да имам време да свикна докато падне снега 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Аз още не съм свикнал със седмицата. Случва се от време на време да докосна някоя кола с ъгълчето но аз си знам и затова винаги тръгвам с 0.5км/ч и засега няма щети. А дясната част на колата лесно се усеща
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
С първа кола винаги се свиква по-трудно. После вече като сменяш, е въпрос на дни. На мен в първите дни зад волана ми беше много тегаво, защото винаги съм се возил отдясно до водача, или отзад пак вдясно. Никога не бях сядал отляво, и в един момент като станах шофьор, не можех да свикна с новата ми позиция. Няколко пъти излизах на банкета
. За щастие, тогава в София нямаше движение, беше пусто и приятно
Иначе на въпроса ти - ако питаш за свикване с габаритите, като с първа кола ще ти трябват 2-3-4 седмици, зависи от теб. Аз под „свикване“ обаче разбирам друго - когато почна да „чувствам“ колата - да знам кога ще поднесе, КАК ще поднесе, на какво разстояние спира, колко време ще ти трябва да изпревариш кола или ТИР от дадена скорост и т.н. Идва момент, в който напълно се сливаш с колата, можеш да си я пързаляш без проблеми, да предусещаш нещата, преди да се случат. Всяка кола си има „характер“. Като за първа кола, ще минат поне няколко месеца, преди да почнеш да я „чувстваш“. При някои хора дори това състояние никога не настъпва

Иначе на въпроса ти - ако питаш за свикване с габаритите, като с първа кола ще ти трябват 2-3-4 седмици, зависи от теб. Аз под „свикване“ обаче разбирам друго - когато почна да „чувствам“ колата - да знам кога ще поднесе, КАК ще поднесе, на какво разстояние спира, колко време ще ти трябва да изпревариш кола или ТИР от дадена скорост и т.н. Идва момент, в който напълно се сливаш с колата, можеш да си я пързаляш без проблеми, да предусещаш нещата, преди да се случат. Всяка кола си има „характер“. Като за първа кола, ще минат поне няколко месеца, преди да почнеш да я „чувстваш“. При някои хора дори това състояние никога не настъпва

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 28 Сеп 2019, 11:54, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
Аз сега съм горе долу на същото дередже
В гаража ме чака един компакт, ама не го пипам преди да взема книжка
(да се надяваме до 2 седмици). Иначе сега свършвам курсовете и карам Рено Симбол (или по -познато като Рено Ахмед
) 1.4, 75 коня на метан ... е няма такава бегачка. Иначе в интерес на истината е доста лесно маневрена кола 

В гаража ме чака един компакт, ама не го пипам преди да взема книжка

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Всяка кола, която съм карала с времето съм й свикнала.
Е, сега новата ще я пазя като очите си.....някой с пръст да я докосне, ще му отрежа ръката
За сега...дано и занапред...не ми се е случвало да одера кола или нещо такова....просто внимавам, не се бутам..
Все пак колата , на която за пръв път седнах от ляватата страна т-е на шофьорското място беше БМВ....щом ми издържа некоординираните действия значи е здраво животно
Пробвах как вървят и баничарките...ама не е колата за мен
После учебната....щом в трафика на София...случваше се и в 8 сутрин да карам
не я блъснах никъде...значи положението е добре 
Е, сега новата ще я пазя като очите си.....някой с пръст да я докосне, ще му отрежа ръката

За сега...дано и занапред...не ми се е случвало да одера кола или нещо такова....просто внимавам, не се бутам..
Все пак колата , на която за пръв път седнах от ляватата страна т-е на шофьорското място беше БМВ....щом ми издържа некоординираните действия значи е здраво животно

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2