внос на двг+скоростна кутия от страна членка на ЕС.
Модератор: Общи модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
внос на двг+скоростна кутия от страна членка на ЕС.
историята накратко е следната...
един мой приятел в гърция ще продава двг+скоростна кутия+ каквото има под предния капак на мене на много добра цена плюс гаранция че нещата са на много малко км (понеже присъствах през 1998 год. когато си я купуваше баща му нова от магазина за него си) да ги взема аз...колата е с гръцка регистрация и аз ще ги слагам на моята с българска..
1)какви документи да му искам?при условие че е физ. лице който не се занимава с авточасти..двг е един и същ като кубатура и т.н. само че ми го дава на 112.000 км пък моя е на 250.000
2)трябва ли да минавам технотест при условие че съм сложил двигател пак от същия модел,съща година съща кубатура и коне?или само презаверявам талона?
след коледа ще стане работата че момчето търси 2.0 турбо мотор от фиат купе и дотогава ще си я кара
също така искам да питам..понеже моя мотор засега нито гори масло нито чука и т.н...мога ли да съхраня този двг или с времето ще изсъхнат семеринги и т.н. ??
мерси предварително
един мой приятел в гърция ще продава двг+скоростна кутия+ каквото има под предния капак на мене на много добра цена плюс гаранция че нещата са на много малко км (понеже присъствах през 1998 год. когато си я купуваше баща му нова от магазина за него си) да ги взема аз...колата е с гръцка регистрация и аз ще ги слагам на моята с българска..
1)какви документи да му искам?при условие че е физ. лице който не се занимава с авточасти..двг е един и същ като кубатура и т.н. само че ми го дава на 112.000 км пък моя е на 250.000
2)трябва ли да минавам технотест при условие че съм сложил двигател пак от същия модел,съща година съща кубатура и коне?или само презаверявам талона?
след коледа ще стане работата че момчето търси 2.0 турбо мотор от фиат купе и дотогава ще си я кара

също така искам да питам..понеже моя мотор засега нито гори масло нито чука и т.н...мога ли да съхраня този двг или с времето ще изсъхнат семеринги и т.н. ??
мерси предварително
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
къде ще правиш размяната,ако я оставиш за бг. ти трябва гр.фактура за всеки слу4ей на границата,ако я направиш в гр. спокойно си се прибираш в бг. и някоя морги4ка ще ти даде,щом е от същия автомобил само я пререгистрираш,но нее нужно веднага,слагаш фактурата в жабката и си караш аз съм така и то с акцизен мотор,докато в гърция ако те хванат те задължават да платиш данаци със задна дата в бг. нее така.щом моторите са еднакви няма никакви тестоте и т.н.Ако приятеляти не дилоси
новия си мотор тогава несъм сигурен но може и да несе навият в гр. да ти пуснат една факрурка,но при полужение 4е той направи размяната в сервиз и ще сменя адията,няма проблем от същия сервиз да ти пуснат фактура,4е си сложил ти стария му мотор.Най-лесно е слагаш мотора и от бг. търсиш някой за фактура.
А за консервацията на стария мотор и на мен ми е интересно,нищо несъм правил само е завит с найлон в мазата

А за консервацията на стария мотор и на мен ми е интересно,нищо несъм правил само е завит с найлон в мазата

пак връщам старата тема защото тези дни трябва да решавам дали да вземам нещата или не...за да пререгистрирам новия двигател в КАТ какви документи трябва да взема от гърция?
фактура?
талон на гръцката кола на копие няма ли да стане?
колата МИ е с български номера и донора е с гръцки...донора се обзавел вече с 1.4турбо от пунто ГТ и мотора с всичките салтанати чака мене да взема решение...
МОЖЕ БИ ще слагам мотора и скоростната кутия в гърция...не съм сигурен още
фактура?
талон на гръцката кола на копие няма ли да стане?
колата МИ е с български номера и донора е с гръцки...донора се обзавел вече с 1.4турбо от пунто ГТ и мотора с всичките салтанати чака мене да взема решение...
МОЖЕ БИ ще слагам мотора и скоростната кутия в гърция...не съм сигурен още
3 мнения
• Страница 1 от 1