Наводнени автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 09 Окт 2008, 23:07

Колега много зависи в каква вода е удавена. Ако е солена, забрави за тази кола. Също може да има воден удар и двигателя да е за хвърляне. И друго много важно нещо е какво е направено след инцидента. Понеже работя в сервиз и ни носят какви ли не заляти и одавени електроники и мога да ти кажа,че водата ако се реагира на време няма да навреди на електрониката(случва се да мием сякви платки(вкл дъна) с вода. Но ако е залято и оставено така дълго време се получават язвички и няма оправия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Gosho.p » 09 Окт 2008, 23:30

Аз прочитайки темата доста се заинтигувах понеже с бащата сме стегнали 2 коли едната я беше помел влака на един прелез а другата беше от вторични суровини, Нямам ни най малка представа как стоят нещата при удавените коли, но както каза един колега всяка тоталка си е море от проблеми ... и понеже колата е нова не можеш да си позволяваш да рационализираш което се превръща и в море от разходи но ако имаш много мерак и търпение купувай ... Може да се укаже голяма далавера накрая ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го шано
Мечтае да кара: още по-шано
Детайли за колата: Излъскан сток

хехехе

Мнение от emiche » 10 Окт 2008, 20:33

alx написа:ако искаш море от проблеми... вземи си удавена кола...

Може би колегата alx е прав, а и аз попрочетох това-онова и поразпитах разни хора и май е по-добре да се ориентирам към някоя ударена кола, но не тоталка разбира се. Поне с ударените имам повечко опит, а и имам точните хора, за да я вкараме в час. :winky:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 13 Окт 2008, 21:01

Не че имам опит с подводници, само това не ми е идвало до главата, но дайте да приключим с общите приказки и да развием темата теоретично. Така за поколенията напред ще остане нещо и няма да се чудят. Аз започвам а вие допълвайте.
1. Скоростната кутия има отдушник. Пишете я пълна след известно време престой. Значи сваляне, разглабяне, почистване, сглобяване и ново масло.
2. Двигател. Без воден удар-най вероятно е пълен с вода, къде през испускателната система, къде през смукателната. Пълно разглабяне, значи смяна на гарнитура, евентуално и тази на клапаните и редица други простотии.
3. Електроника-според мен смяна на всичко без кабелите. Това че може да тръгне не е гаранция че няма да издъхне след няколко дена.
4. Интериор. Първото за което се сещам са мембраните на високоговорителите -цялостна смяна освен на пищялките. Най- вероятно миризмата от напоените седлки, колкото и да се сушат ще си остане. Таблото е аут отвсякъде, освен ако не паднала в много чиста вода. Ха сложете сега и нов акомулатор, плюс пълно обслужване.
Като че ли останалите части са предвидени да издържат на вода. Естествено БМВ има много добра дилърска мрежа и сервизи та всичко това може да се купи. Това е ако колата е престояла поне час изцяло под вода.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 13 Окт 2008, 21:44

Ми то така бе баце,колата тръгва на 100%. :mhihi:
Айде сега да ни кажеш колко струва цялата електроника ,десетките релета ,датчици ,компютри,дисплеи и т.н. на една Е92.Ще станеш ебати пациента на Камор. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 13 Окт 2008, 22:12

GVT написа:Ми то така бе баце,колата тръгва на 100%. :mhihi:
Айде сега да ни кажеш колко струва цялата електроника ,десетките релета ,датчици ,компютри,дисплеи и т.н. на една Е92.Ще станеш ебати пациента на Камор. :mhihi:

Кой говори за пари. Важно е да се пре....е системата, а Българите сме царе на това. :mhihi: Иначе ако застрахователя е обявил една кола за тоталка, значи има право. Кога застраховател и евреин се е минавал. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

jloiuyo

Мнение от emiche » 14 Окт 2008, 10:38

ukelichko написа:
GVT написа:Ми то така бе баце,колата тръгва на 100%. :mhihi:

Кой говори за пари. Важно е да се пре....е системата, а Българите сме царе на това. :mhihi: Иначе ако застрахователя е обявил една кола за тоталка, значи има право. Кога застраховател и евреин се е минавал. :mhihi:

Айде стига разправии, че темата е много спорна явно, а според мен всички разбраха, че няма далавера от подводниците, ако има такава, то тя е в леко ударените коли, които обаче са по-скъпички. Ето го линкчето, фирмата има даже и офис в България, аз се обадих хората са много любезни и разбрани, могат всичко да обяснят....
www.ridesafely.com - регнете се и вижте за какво става въпрос, има и много добри коли, макар че има и доста уловки, които са описани не толкова добре във FAQ's.... :winky: Всеки си преценява за себе си в края на краищата. Със здраве. :D
Изображение
Дизелите са мъртви души.

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 14 Окт 2008, 11:09

Vra4anin написа:колата става, но за расфасоване и разпродажба тук във форума :mhihi:

Като платиш митото и акциза май неема да си на същото мнение. :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

ok

Мнение от emiche » 15 Окт 2008, 19:22

GVT написа:
Vra4anin написа:колата става, но за расфасоване и разпродажба тук във форума :mhihi:

Като платиш митото и акциза май неема да си на същото мнение. :mhihi: :mhihi:

Да, а и частите за Е90/92 не са от най-търсените на пазара, все пак..... :mhihi:
Изображение
Дизелите са мъртви души.

Предишна

Назад към Извън Темата