Нова година в Турция? Някой пробвал ли е?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Нова година в Турция? Някой пробвал ли е?

Мнение от someone » 08 Окт 2008, 21:15

Историята започва от там, че на миналата Нова Година с още едно приятелско семейство ходихме за 4 дена до Рим. Уж организирана екскурзия с хиляда екстри, ама яко се издразнихме от лошото обслужване по заведения и лошите условия по хотелите и т.н. и т.н. Иначе като изключим това си изкарахме супер весело. Но в групата имаше още две семейства, които пък на миналата нова година бяха ходили в Турция и постоянно повтаряха колко добро било обслужването, как всичко било на корем, какви невероятни били условията в хотелите и ни запалиха, та още тогава се разбрахме на следващата Нова Година да ходим в някой турски курорт. Сега гледам разни оферти за Анталия, ама нищо не ми говорят...снимки на хотели, на басейни, пълни маси, ама си спомням, че и миналата година в туристическата агенция ми показваха ебаси снимките на хотела, а като отидохме там, беше да си е*е и дупката...

Та спазвайки старото правило "Не питай старо, а патило" ви питам, някой ходил ли е в Анталия по това време на годината, или пък изобщо ходил ли е там? За какво трябва да внимавам, като правя резервациите? Има ли някакви уловки, от които трябва да се пазя? Говори ли ви нещо "Партнър травъл"? и някой има ли опит със следните хотели в Анталия:

Le Chateau De Prestige SPA&Thalasso De Luxe
Miracle Resort
Club Hotel Sera – City&Resort Hotel
Concorde De Luxe Resort
Ela Quality Resort
Calista Luxury Resort

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pesho » 08 Окт 2008, 22:25

SKISA мисля беше пуснал една тема в която се оказа че и двамата сме
били в Кемер (не си спомням вече някъде около 40 тина км от Анталия)
и той каза че бил супер доволен, а аз точно обратното обслужването
в хотела беше отврат. Но в този случай става на въпрос за лятото та мисълта ми е отидете там къде е ходено и се знае че е
читаво.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 08 Окт 2008, 23:53

аз по празници вече не мърдам никъде.сичко се юрне да пътува и да млати по шосета,в задръствания и из преспите по балканите,а аз съм си екстра тука-сам цар на софия!!!
в турция на нова година не съм бил...!само летото.
но се оказа ,че освен да идеш там ,където някой е бил и е доволен много -трябва и тва да се е случило скоро. аз три пъти бях на море и бях супер доволен,ма тая година бях пак на място ,дет съм бил ма преди 5г и се ядосвах ,щото са го заебали...! така че търси некой доволен и скоро да е бил...

Потребител
Аватар

Мнение от gopi » 09 Окт 2008, 23:47

Колега, ние с приятелката бяхме в Анталия на нова година. За пари не помня колко беше точно, но не беше никак скъпо да отидеш до там. Ние бяхме в Miracle Hotel Resort. Хотела се намира на около 7км от самата Анталия. За клубен живот е малко неудобно в хотела има дискотека, но не е нещо особено.
Там научих какво значи ол инклузив. За свинско можеш да забравиш, но всичко останало е на корем и по много. Манджите вкусни сигурно 30-40 различни вида на ядене. Обслужването - по-добро не съм виждал в България. Алкохола е на корем ако е местно производство. Бутилка J&B там беше 75 евро 700мл. нямат по-големи. Местният е ОК ако обичаш мастика или странно меришещи напитки наподобяващи нещо между коняк и ракия.
Пазаренето по магазинчетата е част от атракцията. Най-обикновена раница можеш да я видиш с етикет за 75 лири (курса беше 1лира = 1.2лв тогава) и с пазарене смъкваш до 15 - 20 зависи колко ти се занимава.
С няколко думи ние останахме много доволни. Само ако можеш резервирай си и самолетни билети, че за нас нямаше места, а пътуването до там с автобус не е от най-приятните усещания. Пък е и около 20 часа. Ако ще ходите с кола имай предвид, че бензина там е по-скъп от тук.

Ако нещо друго конкретно те интересува питай, че имам много впечатления от там (повечето хубави) и не мога да опиша всичко.

Температурата беше между 15 и 25-26 градуса. Даже морето беше ОК за къпане на 1ви януари.

Ето и малко снимки:

Изображение
така беше в България преди да тръгнем

И после като пристигнахме в градината на хотела:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 10 Окт 2008, 6:46

аз бях миналата година в истамбул....не останах доволен!

сбъркал колата, но не и форума
Аватар
Кара: е70

Мнение от someone » 10 Окт 2008, 9:45

gopi написа:...

Основно ме интересува дали има някакви уловки при резервациите. Примерно - огромен хотел с няколко нива на оборудване на стаите, за което не са ти казали и се оказва, че те настаняват в някаква мизерия, под кота нула и като отидеш да се оплачеш, ти казват напълно основателно "Ама господине, Вие за това сте си платили и това сте резервирали"...някакви такива простотии. И въпреки, че съм се наслушал на всякакви истории колко е добро обслужването и колко са добри условията по хотелите нещо не мога да хвана вяра на комшиите...Или пъ к примерно, ако някой има кофти опит с някоя туристическа агенция, да каже, да не се занимавам въобще с тях...за такива дреболии, които могат да ти скофтят почивката питам :)

Назад към Извън Темата