Как се процедира при бартер на коли от различни градове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Как се процедира при бартер на коли от различни градове?

Мнение от Centorius » 06 Окт 2008, 19:12

Добър вечер колеги. Мисля да правя бартер за E36 Coupe 1.8 IS, но момчето е от Пловдив, а аз съм от София. Как точно стават нещата? Правил съм бартер, но пак за софийска кола и просто ми направиха договор за бартер - сега пак ли така се процедира и после просто отивам в КАТ и сменям номерата или някакви пълномощни се правят или??? Направо в Пловдив може ли да сключим договор? :)
А и кажете какво да гледам на IS-a преди да го купя - слаби места? И нали в София Audi, BMW и Mecedes са на отделен канал. Къде точно са номерата на купетo и рамата, за да ги сверя. :)
Чувал съм и за някаква комбинация и излизат реалните километри на колата - каква е тя? :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Как се процедира при бартер на коли от различни градове?

Мнение от plradev » 06 Окт 2008, 19:29

Centorius написа:Добър вечер колеги. Мисля да правя бартер за E36 Coupe 1.8 IS, но момчето е от Пловдив, а аз съм от София. Как точно стават нещата. Правил съм бартер, но пак за софийска кола и просто ми направиха договор за бартер - сега пак ли така се процедира и после просто отивам в КАТ и сменям номерата или някакви пълномощни се правят или??? Направо в Пловдив може ли да сключим договор? :)
А и кажете какво да гледам на IS-a преди да го купя - слаби места? И нали в София Audi, BMW и Mecedes са на отделен канал. Къде точно са номерата на купетo и рамата, за да ги сверя. :)
Чувал съм и за някаква комбинация и излизат реалните километри на колата - каква е тя? :)

Първо кажи кой е тоя ,който ще си бартероса ИС-а за голф и после гледай сеир :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сега сериозно,не съм сигурен,но за прехвърляне в КАТ,май искат договор за покупко-продажба :roll: (по-компетентните да се изкажат).Номера на рамата я има на поне 15 места по купето,разрови се в подфорум Е36 и горе има важна тема със сервизните книжки,изтегли ги и там има точната локация на всички номера.За слабите места също се разрови в Е36 ,ама тъй като сделката е пред финал ти се сещаш кога да питаш ;) .Ама дъди сигурен ,че са по малко от колкото на голфа(ако БМВ-то е поддържано качествено де).

И последно-НЯМА НАЧИН ДА РАЗБЕРЕШ РЕАЛНИТЕ КИЛОМЕТРИ.Тая комбинация е дъвкана 1947469887 пъти и е нищо повече от кодове който си имаха някакво означение(пак има теми за това).

Айде и да се похвалиш като вземеш машината,ама не се превръщай от "бившите голфаджий купили си БМВ" че има много да те носят после тука. Успех!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Как се процедира при бартер на коли от различни градове?

Мнение от Centorius » 06 Окт 2008, 19:36

plradev написа:
Centorius написа:Добър вечер колеги. Мисля да правя бартер за E36 Coupe 1.8 IS, но момчето е от Пловдив, а аз съм от София. Как точно стават нещата. Правил съм бартер, но пак за софийска кола и просто ми направиха договор за бартер - сега пак ли така се процедира и после просто отивам в КАТ и сменям номерата или някакви пълномощни се правят или??? Направо в Пловдив може ли да сключим договор? :)

Първо кажи кой е тоя ,който ще си бартероса ИС-а за голф и после гледай сеир :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Сега сериозно,не съм сигурен,но за прехвърляне в КАТ,май искат договор за покупко-продажба :roll: (по-компетентните да се изкажат).Номера на рамата я има на поне 15 места по купето,разрови се в подфорум Е36 и горе има важна тема със сервизните книжки,изтегли ги и там има точната локация на всички номера.За слабите места също се разрови в Е36 ,ама тъй като сделката е пред финал ти се сещаш кога да питаш ;) .Ама дъди сигурен ,че са по малко от колкото на голфа(ако БМВ-то е поддържано качествено де).

И последно-НЯМА НАЧИН ДА РАЗБЕРЕШ РЕАЛНИТЕ КИЛОМЕТРИ.Тая комбинация е дъвкана 1947469887 пъти и е нищо повече от кодове който си имаха някакво означение(пак има теми за това).

Айде и да се похвалиш като вземеш машината,ама не се превръщай от "бившите голфаджий купили си БМВ" че има много да те носят после тука. Успех!!

Знам Ви, че сте най-голямата секта. :P ;) Е стига де Голфа ми не е от типичния raSing тунинг. :mhihi: Иначе BMW не е от най-поддържаните и не е точно на нивото на Golf-a като състояние, но ще рискувам...
Иначе е ясно, че трябва да направиме нотариален договор, но мисълта ми беше дали е същото и когато и двете коли са от един град.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Мнение от plradev » 06 Окт 2008, 21:11

Ми освен,че минаваш задължително през каналите защото колата е с пловдивска регистрация(това го знаеш),документално няма разлика.Договора си е договор независимо в кой град е нотариуса!!!При наличие на договор няма за какво да ти трябва пълномощно на теб в КАТ и от там нататък ходенето по общините си е същото дерегистрираш старата и регистрираш новата(ако изобщо го направиш де :mhihi: :mhihi: ).Тъй че ако си решл да правиш сделката няма никакви разлики от това дали си от един град с продавача(като изключим номерата).

пп.И гледай да има гуми колата като минаваш през каналите,че ония са....ще се въздържа тук :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Centorius » 08 Окт 2008, 20:27

plradev написа:Ми освен,че минаваш задължително през каналите защото колата е с пловдивска регистрация(това го знаеш),документално няма разлика.Договора си е договор независимо в кой град е нотариуса!!!При наличие на договор няма за какво да ти трябва пълномощно на теб в КАТ и от там нататък ходенето по общините си е същото дерегистрираш старата и регистрираш новата(ако изобщо го направиш де :mhihi: :mhihi: ).Тъй че ако си решл да правиш сделката няма никакви разлики от това дали си от един град с продавача(като изключим номерата).

пп.И гледай да има гуми колата като минаваш през каналите,че ония са....ще се въздържа тук :mhihi:

Взех го колеги. :) Иначе гуми има 4 чисто нови и нови джанти 17-ски :)
Тези дни ще ходя в КАТ, че и без това срока е само 14 дни. :)

Назад към Извън Темата