Въпрос за акумулатор с око

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Въпрос за акумулатор с око

Мнение от Kambe » 23 Сеп 2008, 19:26

възможно ли е акумулатора ми да няма заряд а окото да си е зелено на цвят... днес давам контакт лампите ми едвам светят на таблото, пък камо ли да завъртя стартера, а погледнах окото е зелено, след като ме избутаха карах 20-тина мин и после запалих нормално... възможно ли е окото да не показва верно, акумулатора е на 4 год :roll: мерси

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 23 Сеп 2008, 19:42

Окото показва сътояние на една от клетките,...а за другите нищо, търговски трик май за пазарна ниша. Вероятно вече не ти държи ток батерията.
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Third E36 :)
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: За тез пари...

Мнение от ///M3-E36 » 24 Сеп 2008, 10:29

И моя е така - свети зелено, а малко да паднат температурите навън и почвам да се моля сутрин да запали :mhihi:
Изображение

Vlados написа:Ебати гадните коли, тея и да ми ги подаряват... пак ще ги купя :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 24 Сеп 2008, 10:36

окото е един поплавък който си мени положението спрямо гъстотата на електролита в една от клетките ,като е възможно и да блокира в някое от състоянията си така че не го гледай много много

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 24 Сеп 2008, 10:42

Alexi написа:окото е един поплавък който си мени положението спрямо гъстотата на електролита в една от клетките ,като е възможно и да блокира в някое от състоянията си така че не го гледай много много

:yes:

Освен това дори при нормална гъстота на електролита акумулатора може да не работи нормално поради лоша връзка между плочите,разрушени плочи, натрупване на утайки на дъното, които окъсеват в даден момент плочите ......

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 26 Сеп 2008, 20:02

купих си нов акумулатор GigaWatt 74Аh сега върти да си е*е :) стария беше 60Аh, казаха ми че е бил слаб за тази кола, надявам се че не е проблем че съм го сменил с по силен, вие как мислите

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 26 Сеп 2008, 20:33

Немаш проблеми :mhihi: а това око от по горе може само да му се радваш като си сменя цвета за друго не става :mhihi: моето показваше винаги черно а колата палеше като самолет и музиката (усилвател+ елипси+бокс) захранваше 3 часа след което паля и заминавам
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от malibolja » 26 Сеп 2008, 21:39

Мойто като го купих беше зелено, сега е черно акумулатора е на пушка колата си пали и всичко е ок ( акумулатора е на 1 месец) и нямам проблеми, явно не показва коректно състоянието.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kambe » 26 Сеп 2008, 21:42

новия ми даже няма око :mhihi: за да не ме ядосва само :D :D

Назад към Извън Темата