акт на 17 години...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

акт на 17 години...

Мнение от NEDQLKO » 22 Сеп 2008, 22:14

... еми брат ми е на 17 и все още няма книжка и карал мотопед в центъра на Поморие и куките го згащили и писали Акт..

Тъй като сега кара шоф. курсове и има Акт и когато дойде време да си взима книжката,ще му направи ли проблем тоя неплатен акт или .. :roll: ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDQLKO » 22 Сеп 2008, 22:18

Плийс отговорете сериозно :( :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от go4et0o » 22 Сеп 2008, 22:36

И аз бях по същият начин. Когато си изкара курсове всичко и си подаде документите в кат ще му кажат тама след колко време е готова барза поръчка или нормална и като отиде на гишето от което ще си я взима ония ще му иска бележката от кат и едното копие май беше от наказателното постановление,че е платено демек трябва да намериш човек който да ти даде наказателното постановление по бързо или ще чакаш докато не те викнат си го земе като го земе отива с него в банката на кат и плаща колкото е нарочен или колкото си му го смалил с връзки с връзки става бързо и с пари а без тях е или късмет или голямо чакане ама с една дума да си изкара всичко и да подава документи и да плаща всичко ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDQLKO » 22 Сеп 2008, 22:38

plradev написа:Не бе бате,ще му дадът само книжката,а вместо талончето акт :mhihi: :mhihi: :mhihi:

е защо да му дават пак Акт,след като вече си има един.Или още един (глоба) за дето не е платил Акта :roll: :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E34 /грухчо/
Мечтае да кара: E34 M5

Мнение от tahsinov » 23 Сеп 2008, 8:07

На непълнолетните / до 18г./, наказанието глоба се заменя с "обществено порицание".Така,че брат ти не дължи нищо.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 23 Сеп 2008, 8:49

tahsinov написа:На непълнолетните / до 18г./, наказанието глоба се заменя с "обществено порицание".Така,че брат ти не дължи нищо.

Голяма глупост каза и ти... :)
Ако го хванат да кара преди да направи 18 по закон му се пише акт...и тоя акт е с давност 2/две/ години и в рамките на този период той няма право да си издава книжка...по закон говоря,не по рушвет!
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61

Мнение от MobbDeep » 23 Сеп 2008, 12:47

///MapTo написа:
tahsinov написа:На непълнолетните / до 18г./, наказанието глоба се заменя с "обществено порицание".Така,че брат ти не дължи нищо.

Голяма глупост каза и ти... :)
Ако го хванат да кара преди да направи 18 по закон му се пише акт...и тоя акт е с давност 2/две/ години и в рамките на този период той няма право да си издава книжка...по закон говоря,не по рушвет!
Той пак си има давност 2-ве години акта и може да си извади книжка без никакви проблеми ,но понеже няма навършени години се заменя с обществено порицание.. така ,че пари няма да дава момчето.. който ме познава от форума знае колко актове имам за без книжка :mhihi: :mhihi: :mhihi: и не съм платил нито един имам и акт с навършили 18 год. без книжка товата плащах..

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 23 Сеп 2008, 19:07

Вариантите са 2 или да не му я дадът докато не му изтече акта или да му я дадът и да му земат точки. Тва е по мое инфо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38

Мнение от maty_m » 24 Сеп 2008, 17:01

"Обществено порицание" има, когато няма навършени 16, а когато е на 17 и са му писали акт - плаща глоба - от 100 до 300 кинта. После кара курса, взима си изпита, плаща си акта в КАТ (ако не го е направил по - рано) и чак тогава си взима книжката. Не ме питайте откъде знам :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 24 Сеп 2008, 19:50

Преди да почна даже курсовете ми писаха акт, че карам без свидетелство за управление на МПС и акта беше на стоиност 170 левчета /говоря за година '99 -то лето/. Като изкарах курсовете и отидох да си взема книжката от КАТ не ми направиха никакъв проблем, ама сега....... :roll: Стана голяма стегнация, но все ми се струва, че като отиде да си вземе книжката, ще му се наложи на брат ти да си плати глобата за акта
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NEDQLKO » 24 Сеп 2008, 20:48

абе и аз си мисля,че трябва да плати първо акта и след това да му дадат книжка ама не знам.До 2009 има време :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 24 Сеп 2008, 21:06

споко аз си взех книжката със 7акта за без книжка
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е38

Мнение от maty_m » 24 Сеп 2008, 21:27

cherveia написа:споко аз си взех книжката със 7акта за без книжка

И преди колко години е било това ? От миналата година затегнаха много нещата - за справка новия Закон за движение по пътищата от 12.2007г. Дори сега за 2 акта за без книжка се ходи на съд.

Назад към Извън Темата