акт на 17 години...
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
акт на 17 години...
... еми брат ми е на 17 и все още няма книжка и карал мотопед в центъра на Поморие и куките го згащили и писали Акт..
Тъй като сега кара шоф. курсове и има Акт и когато дойде време да си взима книжката,ще му направи ли проблем тоя неплатен акт или ..
?
Тъй като сега кара шоф. курсове и има Акт и когато дойде време да си взима книжката,ще му направи ли проблем тоя неплатен акт или ..

И аз бях по същият начин. Когато си изкара курсове всичко и си подаде документите в кат ще му кажат тама след колко време е готова барза поръчка или нормална и като отиде на гишето от което ще си я взима ония ще му иска бележката от кат и едното копие май беше от наказателното постановление,че е платено демек трябва да намериш човек който да ти даде наказателното постановление по бързо или ще чакаш докато не те викнат си го земе като го земе отива с него в банката на кат и плаща колкото е нарочен или колкото си му го смалил с връзки с връзки става бързо и с пари а без тях е или късмет или голямо чакане ама с една дума да си изкара всичко и да подава документи и да плаща всичко 

- tahsinov
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E34 /грухчо/
- Мечтае да кара: E34 M5
На непълнолетните / до 18г./, наказанието глоба се заменя с "обществено порицание".Така,че брат ти не дължи нищо.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
tahsinov написа:На непълнолетните / до 18г./, наказанието глоба се заменя с "обществено порицание".Така,че брат ти не дължи нищо.
Голяма глупост каза и ти...

Ако го хванат да кара преди да направи 18 по закон му се пише акт...и тоя акт е с давност 2/две/ години и в рамките на този период той няма право да си издава книжка...по закон говоря,не по рушвет!
- MobbDeep
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61
Той пак си има давност 2-ве години акта и може да си извади книжка без никакви проблеми ,но понеже няма навършени години се заменя с обществено порицание.. така ,че пари няма да дава момчето.. който ме познава от форума знае колко актове имам за без книжка///MapTo написа:tahsinov написа:На непълнолетните / до 18г./, наказанието глоба се заменя с "обществено порицание".Така,че брат ти не дължи нищо.
Голяма глупост каза и ти...
Ако го хванат да кара преди да направи 18 по закон му се пише акт...и тоя акт е с давност 2/две/ години и в рамките на този период той няма право да си издава книжка...по закон говоря,не по рушвет!

- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Вариантите са 2 или да не му я дадът докато не му изтече акта или да му я дадът и да му земат точки. Тва е по мое инфо
- maty_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38
"Обществено порицание" има, когато няма навършени 16, а когато е на 17 и са му писали акт - плаща глоба - от 100 до 300 кинта. После кара курса, взима си изпита, плаща си акта в КАТ (ако не го е направил по - рано) и чак тогава си взима книжката. Не ме питайте откъде знам 

Преди да почна даже курсовете ми писаха акт, че карам без свидетелство за управление на МПС и акта беше на стоиност 170 левчета /говоря за година '99 -то лето/. Като изкарах курсовете и отидох да си взема книжката от КАТ не ми направиха никакъв проблем, ама сега.......
Стана голяма стегнация, но все ми се струва, че като отиде да си вземе книжката, ще му се наложи на брат ти да си плати глобата за акта

- maty_m
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е38
cherveia написа:споко аз си взех книжката със 7акта за без книжка
И преди колко години е било това ? От миналата година затегнаха много нещата - за справка новия Закон за движение по пътищата от 12.2007г. Дори сега за 2 акта за без книжка се ходи на съд.
13 мнения
• Страница 1 от 1