Проблем с монитор или видеокарта ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М40, 1.6

Проблем с монитор или видеокарта ?

Мнение от Chapai » 20 Сеп 2008, 11:22

Здравейте. Проблема е следният: Монитора (3 годишен BENQ-15") когато захапи, работи безупречно. Обаче от известно време изключа ли компа, особенно пък изцяло от захранването се получава следното: Всичко си тръгва нормално, разни логота... и в момента в който трябва да се покажат на дисплея иконите - монитора се самоизключва. Никакви признаци на живот в него, и отпред бутона който си мени цвета - синьо когато работи и жълто в стенбай - нищо... Следва рестартиране от моя страна, обикновенно без резултат. Така. Обаче когато включа монитора към ел. захранването без да е включен кабела му към компа, се появява съобщение, че няма сигнал, бутона "оживява". В последно време процедирам така: Изключвам кабела към компа, стартирам компа и когато зареди му ръгам и кабела към монитора. Къде е проблема ? Монитор или видео карта (ATI 9200 SE) ? Благодаря...
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 20 Сеп 2008, 11:51

99% съм сигурен, че е видео картата, ма най-лесния варянт да разбереш е махаш кабела на монитора от видео картата и ако ти излезне надписчето, моля свържете монитора (или там квото беше) разбираш, че е 100% видео картата ;)
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 20 Сеп 2008, 11:54

както си го описал, за мен е 100% видеокарта, аз имах подобен проблем преди време, при стартиране на уиндоус ставаше яко омазване, върнах я под гаранция, сложиха ми едно малко радиаторче на един от чиповете и се оправи работата, провери вентилатора на картата да не е блокирал, може да не охлажда и да ти прегрява картата

Потребител
Аватар

Мнение от bestman » 20 Сеп 2008, 14:09

Вероятно в видеото (мнооогоооо архивно :roll: )
Не е задължително да е охлаждането - компа щеше да си "умира" без значение включен ли е или не монитора към компа.

Когато все пак заредиш - като за начало влез с десен клик в my computer->properties->hardware->device manager и ИЗТРИИ видеото, рестартираш и би трябвало да тръгне с MS-драйвера. Тогава си инсталираш драйвер ПОДХОДЯЩ за твоята карта и ОС.

Ако не ти се получи, влез в safe mode и деинсталирай драйвера, който си инсталирал (от add/remove programm). След рестарт трябва да стане.

Пиши какво направи и докъде стигна.
Успех

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 20 Сеп 2008, 14:27

Сигурен съм че е видеокартата.
Сестра ми имаше същият проблем и пак с ATI карта,а пък това 9200 SE е толкова куцо че..... :uups:

Назад към Извън Темата