Миене на не-металик?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Миене на не-металик?

Мнение от add1cted » 27 Авг 2008, 10:28

Първа кола не-металик ми е и до сега не съм имал приятел/познат/роднина/каквото и да било от сорта с подобна кола и не знам как точно да я мият на автомивките или къде.. Отидох на газком преди няколко дена, но го нямаше Иво и не можах да го разпитам. Та въпроса ми е ако има някой по-запознат как точно или къде могат да ми отговорят на въпросите ще съм много благодарен да сподели с мен тази ценна информация :)

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 27 Авг 2008, 12:17

А до сега как си си мил металиците? И какъв според теб може да е проблема с тази кола?
Вода, шампоан за кола, гъба (или не знам как и с какво си миеш обикновено) и си ти. Номера е след това да подсушиш, ама и при металика е така, не е задължително - просто препоръчително.
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 27 Авг 2008, 12:20

Illusion написа:А до сега как си си мил металиците? И какъв според теб може да е проблема с тази кола?
Вода, шампоан за кола, гъба (или не знам как и с какво си миеш обикновено) и си ти. Номера е след това да подсушиш, ама и при металика е така, не е задължително - просто препоръчително.

Ами питам защото един ми казва трябва по-специално, друг същото е. Затова питам хората тук какво са чували/знаят/правят

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 27 Авг 2008, 12:23

Не я карай по автомивки дето я пръскат с оная бялата гняс дет стои като изпразнено на нея, особенно ако ти я напръска суха и я остави на слънцето 15 мин ... тая манишулация 3 пъти и мани ти хромираните части стават матирани ... боята в повечето случай заминава, ако гланца ти е изпечен с годините.
Най-добре поне за мен си е с гъбата и шампоанче ръчно измиване , като на мияча :mhihi: да са му свалени пръстени, гривни чИсовници и т.н да няма кръгообразни драскотини поне. Моята така ми я къпят и вече не пада боята от стъклопластиките. :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Бургаското явление
Аватар

Мнение от Illusion » 27 Авг 2008, 12:36

deyan-enchev, именно. Това за автомивките съм 100% съгласна. Това, за което говориш, се води безконтактно миене и сваля всичко заедно с лака за бонус.

А иначе не виждам нищо по-особено в миенето. С гъбата си миеш като първия път трябва да е по-напоена с вода за да не почнеш да миеш насухо и, ако има някакви песъчинки, да надереш боята. И така. После си отделяш една хавлиена кърпа да подсушиш и не мисля, че ще имаш какъвто и да е проблем.
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

ИзображениеИзображениеИзображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 27 Авг 2008, 12:48

Аз много се съмнявам, че той ще си я мие сам... до колкото видях пита за мивките ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 27 Авг 2008, 13:13

Колега, и аз съм за, че се мие като металик. Например мойта е металик, служебната не е и ги водя и двете на една и съща мивка и си ги мият по един и същи начин. Не я мия безконтактно, поради гореопоменатите проблеми, които могат да възникнат, а ръчно - минават ми я първо с пароструйка, после я насапунисват с шампоан и после с нормална течаща вода я измиват и накрая подсушават. Правя го от сигурно година и кусур и на нито една от двете коли не й се е прецакала боята или някой хромиран детайл.
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Re: Миене на не-металик?

Мнение от Penchev » 27 Авг 2008, 13:57

add1cted написа:Първа кола не-металик ми е и до сега не съм имал приятел/познат/роднина/каквото и да било от сорта с подобна кола и не знам как точно да я мият на автомивките или къде.. Отидох на газком преди няколко дена, но го нямаше Иво и не можах да го разпитам. Та въпроса ми е ако има някой по-запознат как точно или къде могат да ми отговорят на въпросите ще съм много благодарен да сподели с мен тази ценна информация :)

Колега ,мий я при Ивката на ГазКом VIP ,така ще е най-безболезнено за боята ти :idea: Това е т.нар. тристъпково миене ,като първата стъпка е изплакването с пароструйката и измиване със силно разредено безконтактно на Wuerth ,изплкаване ,после втора стъпка автошампоан на същата фирма с чиста гъба и кофа в друг цвят ,предвидена само за ВИП миене - сапунисване и после пак изплакване и после трета стъпка е нанасяне на специален препарат по каросерията , изчакване половин минута и отново изплакване само ,че не с водоструйката а с маркуч за да не се изхвърли препарата от налягането на водоструйката и финал подсушаване :idea: Отвреме навреме може да си миеш колата "VIP+" ,което е всичко гореизброено + ръчно нанасяне на специална паста по каросерията на автомобила ,която пази лака и при следващи нормални миенета държи водата далеч от лака, тя става на големи капки :)

Мисля ,че същото ще ти обясни и Иво ,разликата е там ,че може да ти покаже директно на мивката ,докато аз тук нищо повече не мога да направя :) Едно три години си мия там комбито и нямам проблеми никакви , една нова боя съсипах от немарливост навремето по разни автомивки,откакто съм я боядисал колата втори път всичко си е нормално ... Не са много автомивките в София ,които мият по тази технология и спазват плътно правилата й ! Има още една в Младост ,където мият също така старателно и по същата методика

Георги Пенчев
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 27 Авг 2008, 14:06

Penchev написа:
add1cted написа:Първа кола не-металик ми е и до сега не съм имал приятел/познат/роднина/каквото и да било от сорта с подобна кола и не знам как точно да я мият на автомивките или къде.. Отидох на газком преди няколко дена, но го нямаше Иво и не можах да го разпитам. Та въпроса ми е ако има някой по-запознат как точно или къде могат да ми отговорят на въпросите ще съм много благодарен да сподели с мен тази ценна информация :)

Колега ,мий я при Ивката на ГазКом VIP ,така ще е най-безболезнено за боята ти :idea: Това е т.нар. тристъпково миене ,като първата стъпка е изплакването с пароструйката и измиване със силно разредено безконтактно на Wuerth ,изплкаване ,после втора стъпка автошампоан на същата фирма с чиста гъба и кофа в друг цвят ,предвидена само за ВИП миене - сапунисване и после пак изплакване и после трета стъпка е нанасяне на специален препарат по каросерията , изчакване половин минута и отново изплакване само ,че не с водоструйката а с маркуч за да не се изхвърли препарата от налягането на водоструйката и финал подсушаване :idea: Отвреме навреме може да си миеш колата "VIP+" ,което е всичко гореизброено + ръчно нанасяне на специална паста по каросерията на автомобила ,която пази лака и при следващи нормални миенета държи водата далеч от лака, тя става на големи капки :)

Мисля ,че същото ще ти обясни и Иво ,разликата е там ,че може да ти покаже директно на мивката ,докато аз тук нищо повече не мога да направя :) Едно три години си мия там комбито и нямам проблеми никакви , една нова боя съсипах от немарливост навремето по разни автомивки,откакто съм я боядисал колата втори път всичко си е нормално ... Не са много автомивките в София ,които мият по тази технология и спазват плътно правилата й ! Има още една в Младост ,където мият също така старателно и по същата методика

Георги Пенчев

Колега каде точно се намира тая мивка и колко е миенето ВИП?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: модерен ВАЗ

Мнение от _r3sp3c7_ » 27 Авг 2008, 14:43

Bavarec*** написа:
Penchev написа:

Георги Пенчев

Колега каде точно се намира тая мивка и колко е миенето ВИП?

Мивката се намира в Младост 1А(или пък 3 :mhihi: ). Независимо от къде идваш, на светофара на Била, тръгваш към нея и си следиш пътя, който в последствие прави няколко завоичета, и ще се удариш в нея ;) :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 27 Авг 2008, 16:37

И аз мия на газком-а ама не се сещам кои точно е иво :) наистина там мият много по добре от на всякаде единственото по притиснително е,че когато е нагрято и отпред е слънце не успяват да я подсушат много добре защото просто изсъхва за секунди :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 27 Авг 2008, 17:35

Penchev написа:

Георги Пенчев

Супер! Благодаря за инфото, а само да питам коя е другата мивка? Върта много по Младост и ще ми е удобно да я знам тъй като на ГазКом-а има дни дето се чака по 3+ часа

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 27 Авг 2008, 18:31

^ Отвори този линк :arrow: http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=4311b ... =&size=5x4 :idea:

Загледай се в карето между блокове 403 , 333/334 и 401 :idea: В това каре има голям охраняем паркинг ,който няма как да не видиш след като завиеш на светофара надясно от булеварда в посока от "Патиланци" към пазара на Младост 4 :!: Входа на мивката е от ул.412 ,като ориентир има една розова кооперация срещу входа й :D
Васко е собственика ,той беше дълго време супервайзер на ГазКом :idea: Той в момента предлага и една нечовешка услуга ,където в момента май никъде не се предлага с такова качество :arrow: в клетките където се мият колите на подовете има решетки ,които като се извадят и стават като канал в сервиз :twisted:
30лв струва измиване на ходовата част с препарат ,просто не можете да си представите за какво става въпрос :shock: Гледах как едно Субару го миеха поне един час супер старателно и най-накрая като слязох в канала да видя какво са направили се изкефих страшно много :!: Колата беше като нова ,много старателно измита ,скоро и аз ще мия ходова част там :!: На няколко места ,други съм ходил за такава процедура ,но като ми вдигнат колата на два крика и успяват да измият само картера :mhihi: При Васко е мястото където може да си направите профилактика на автомобила и ходовата му част преди както и след зимата ... или когато ви скимне де :)

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 29 Авг 2008, 11:42

Penchev написа:^ Отвори този линк :arrow: http://www.bgmaps.com/map.asp?sid=4311b ... =&size=5x4 :idea:

Загледай се в карето между блокове 403 , 333/334 и 401 :idea: В това каре има голям охраняем паркинг ,който няма как да не видиш след като завиеш на светофара надясно от булеварда в посока от "Патиланци" към пазара на Младост 4 :!: Входа на мивката е от ул.412 ,като ориентир има една розова кооперация срещу входа й :D
Васко е собственика ,той беше дълго време супервайзер на ГазКом :idea: Той в момента предлага и една нечовешка услуга ,където в момента май никъде не се предлага с такова качество :arrow: в клетките където се мият колите на подовете има решетки ,които като се извадят и стават като канал в сервиз :twisted:
30лв струва измиване на ходовата част с препарат ,просто не можете да си представите за какво става въпрос :shock: Гледах как едно Субару го миеха поне един час супер старателно и най-накрая като слязох в канала да видя какво са направили се изкефих страшно много :!: Колата беше като нова ,много старателно измита ,скоро и аз ще мия ходова част там :!: На няколко места ,други съм ходил за такава процедура ,но като ми вдигнат колата на два крика и успяват да измият само картера :mhihi: При Васко е мястото където може да си направите профилактика на автомобила и ходовата му част преди както и след зимата ... или когато ви скимне де :)

Георги Пенчев

Аз се чудя дали няма да е много на оферта да се саберем повече хора и да договориме нещо като абонамент. Аз редовно си мия колата там и като гледам май доста хора също предполагам ако се саберем повече може да има преференциални цени и т.н Гледам доста автокъщи си пудрят колите там и сигурно предлагат абонаменти.Пишете ако има навити

Назад към Извън Темата