Въпрос за маршрут до Варна към пътувалите в тази посока
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d

Пенчев , на входа вече има камерки дет снимат ! Много е яко , праят яко ФЛАШШШ като минеш

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
genchovw написа:Много внимавайте на влизане във Варна, където свършва магистралата че има "Щрак" и повиквателно по пощата. Камерите, които са на влизане работят доста активно, вече двама авери получиха повквателни. Там карайте с не повече от 60км.
От камерите във Варна може да получиш призовка за всичко останало но не и за скорост !!!
- horhef
- младши ентусиаст
-
- Кара: каручки
Мисля, че колегите те убедиха от къде е най добре да минеш. Аз само ще кажа, че като се връшах от Варна в неделя следобяд очаквах да е лудница и движението да е ад от север. Е няма такова нещо, пътя е идеален и много рядко се разминавах с коли, чак на магистралата преди София вече беше доста натоварено. На излизане от София магистралата е 70км а от Шумен до Варна някъде около 100км
- LuBo1
- води статистиката
-
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Icco® написа:genchovw написа:Много внимавайте на влизане във Варна, където свършва магистралата че има "Щрак" и повиквателно по пощата. Камерите, които са на влизане работят доста активно, вече двама авери получиха повквателни. Там карайте с не повече от 60км.
От камерите във Варна може да получиш призовка за всичко останало но не и за скорост !!!
Има нещо вярно в думите ти ! На два пъти слизам от магистралата с 100+ и вече 2 месеца нищо ...

- AceMF
- младши ентусиаст
-
- Кара: 94' 525тдс
- Мечтае да кара: совалка
Аз за пръв път ходих до Варна наскоро и после на връщане 5 часа до София (през Бургас), и то с кадетя
Ник'ви ограничения под път и над път не съм гледал и ник'ви куки не срещнах, камионите ги виждах само в огледалото, а пътят от Варна до Бургас доста ми хареса като цяло, но трябва да се има предвид, че беше сравнително ненатоварен.

- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Северния път не е много натоварен (последно преди две седмици се връщах от море)......натам пътувах съботен, а се връщах в делничен ден) - много куки обаче - на разклона за Шумен (5-и км) винаги има, Търговище, после преди Търново още два патрула, след това редовната будка на Севлиево пред Видима... и накрая изгорях на разклона за Микре....добре че само +19 км та минах с 30лв фиш...
После малко кофти отклонението заобикалящо Брестница през Златна Панега щото бави и като се наредят 3-4 циментовоза и стой та гледай....
Но като натовареност и настилка си е горе-долу екстра.....
После малко кофти отклонението заобикалящо Брестница през Златна Панега щото бави и като се наредят 3-4 циментовоза и стой та гледай....
Но като натовареност и настилка си е горе-долу екстра.....
F**k them all!
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Aми как ще е натоварен северния път, като софиянци знаят само магистралата София-Бургас
Щом като тука се намериха хора (няколко!), които „препоръчват“ за Варна да минеш през Бургас
- какво се учудвате?! 

Щом като тука се намериха хора (няколко!), които „препоръчват“ за Варна да минеш през Бургас

- cucko
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530d touring
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Ако беше минал по още по-северния път, направо щеше да се родиш и да си мислиш, че не си в БГ на моменти
Пътят е през Русе, по точно София->Плевен->Бяла->Русе->Варна.По дълъг е с точно 40км от колкото през В.Търново, но спокойствието е ненадминато, пътят е широк, прав и най-важното с много нисък трафик, особено от Русе до Варна.
Аз започнах почти винаги да ползвам този маршрут от Варна до Сф, когато пътувам през деня.Ако пътувам вечер (разбирай по малките часове) минавам през В.Търново, но тръгна ли през деня, просто забравям за този маршрут
Малко закъснях с инфото, ама важното е лаф да става, ще знаеш за следващия път

Пътят е през Русе, по точно София->Плевен->Бяла->Русе->Варна.По дълъг е с точно 40км от колкото през В.Търново, но спокойствието е ненадминато, пътят е широк, прав и най-важното с много нисък трафик, особено от Русе до Варна.
Аз започнах почти винаги да ползвам този маршрут от Варна до Сф, когато пътувам през деня.Ако пътувам вечер (разбирай по малките часове) минавам през В.Търново, но тръгна ли през деня, просто забравям за този маршрут

Малко закъснях с инфото, ама важното е лаф да става, ще знаеш за следващия път

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Абе аз в последните четири годинки навъртях поне 50 хиляди по тоя маршрут и съм пробвал какви ли не варианти, но когато исках да ми е спокойно и преди да затворят прохода на републиката за ремонт си минавах по подбалканския до Гурково, от там през Търново, Търговище, Шумен, Варна...удължава се с около 70 км., но през половината маршрут поне (София - Гурково) си почти сам на пътя. Южната страна на Хаинбоаз е широка и може да се изпреварва. Северната е кофти - тясна и с дупки, но се преживява. От Търново до Шумен имаш около 140 км. сравнително натоварено движение, а от Шумен до Варна си на магистрала. Друг вариант също не лош беше вместо по прохода на републиката, да минеш през Шипка, но това пак преди да затворят Хаинбоаз, щото тогава ТИРовете минаваха по хаинбоаз, а през Шипка минаваха основно търсешите по-спокоен път.
И имай предвид, че ако хванеш северния път - Хемус - Ябланица, Севлиево, Търново и т.н. камионите са повече през делничните дни. По мои наблюдения най-спокойно ще пътуваш по Хемус от София за Варна в събота следобед, примерно, ако тръгнеш към 12 -13 часа от София, а на обратно, в неделя, преди 17-18 часа. (Ако тръгнеш от Варна пак към 12-13 часа.)
Естествено имаш и Варианта на Vlados - за нощни пътувания, и това съм пробвал, действително няма почти никакво движение, освен няколкото други експериментатори като теб. Но пък си остава риска от това, че е по - голяма вероятността човека каращ срещу теб да е на n-броя "малки" или да не е спал в последните 24 часа и да е решил, че именно това е момента да го направи...то да пази Господ - и в 12 на обед може да стане, но ми се струва, че през нощта е по-вероятно. Освен това аз пътувам основно с жена ми и никога не изключвам вероятността да закъсам някъде в нищото, а в северна България, това означава буквално "в полето" или до някое село с иноверско население...и ако съм сам - иди - доди, ма като трябва да се грижиш за безопасността на жена ти, си е малко кофи идеята... При едно такова нощно пътуване, в 2 през нощта, по средата на прохода преди Търговище, по средата на платното, си вървеше един човек. Върви си и не му дреме, да го е*а...не знам какъв му беше случая, но след безумната маневра, която направих, за да не го метна на капака, благославях инженерите на БМВ и производителите на гумите ми...щото маневрата беше при скорост около 85-90 резки спирачки, рязък ляв (за да избягам) рязък десен, за да се върна на пътя и да не се метна в мантинелата, и пак рязък ляв (щото пътя завиваше на ляво)...а онзи не трепна...след това с жена ми се чудихме дали не е бил някакъв призрак...просто там няма какво да прави човек...не по това време, а по принцип...просто наоколо няма нищо свен гора...
Абе, очите на четири, не мачкай много педала на газта, бягай от идващите в насрещното камикадзета, вместо да им светкаш с дългите (не помага особено), не спирай на стопаджии, спирай за пиш пауза на втората по ред бензиностанция, след продължителен участък без бензиностанции (просто тоалетните там са по малко употребявани, съответно - по чисти), вземи си слънчеви очила, ако ще пътуваш за Варна предиобед или за София следобед, приготви си няколко диска с готина музика (просто има дълги участъци само с по 1-2 местни радиостанции, които пускат основно чалга...освен ако не си фен на Хоризонт и Дарик) и докато се усетиш, ще стигнеш до Варна
Good Luck!
И имай предвид, че ако хванеш северния път - Хемус - Ябланица, Севлиево, Търново и т.н. камионите са повече през делничните дни. По мои наблюдения най-спокойно ще пътуваш по Хемус от София за Варна в събота следобед, примерно, ако тръгнеш към 12 -13 часа от София, а на обратно, в неделя, преди 17-18 часа. (Ако тръгнеш от Варна пак към 12-13 часа.)
Естествено имаш и Варианта на Vlados - за нощни пътувания, и това съм пробвал, действително няма почти никакво движение, освен няколкото други експериментатори като теб. Но пък си остава риска от това, че е по - голяма вероятността човека каращ срещу теб да е на n-броя "малки" или да не е спал в последните 24 часа и да е решил, че именно това е момента да го направи...то да пази Господ - и в 12 на обед може да стане, но ми се струва, че през нощта е по-вероятно. Освен това аз пътувам основно с жена ми и никога не изключвам вероятността да закъсам някъде в нищото, а в северна България, това означава буквално "в полето" или до някое село с иноверско население...и ако съм сам - иди - доди, ма като трябва да се грижиш за безопасността на жена ти, си е малко кофи идеята... При едно такова нощно пътуване, в 2 през нощта, по средата на прохода преди Търговище, по средата на платното, си вървеше един човек. Върви си и не му дреме, да го е*а...не знам какъв му беше случая, но след безумната маневра, която направих, за да не го метна на капака, благославях инженерите на БМВ и производителите на гумите ми...щото маневрата беше при скорост около 85-90 резки спирачки, рязък ляв (за да избягам) рязък десен, за да се върна на пътя и да не се метна в мантинелата, и пак рязък ляв (щото пътя завиваше на ляво)...а онзи не трепна...след това с жена ми се чудихме дали не е бил някакъв призрак...просто там няма какво да прави човек...не по това време, а по принцип...просто наоколо няма нищо свен гора...
Абе, очите на четири, не мачкай много педала на газта, бягай от идващите в насрещното камикадзета, вместо да им светкаш с дългите (не помага особено), не спирай на стопаджии, спирай за пиш пауза на втората по ред бензиностанция, след продължителен участък без бензиностанции (просто тоалетните там са по малко употребявани, съответно - по чисти), вземи си слънчеви очила, ако ще пътуваш за Варна предиобед или за София следобед, приготви си няколко диска с готина музика (просто има дълги участъци само с по 1-2 местни радиостанции, които пускат основно чалга...освен ако не си фен на Хоризонт и Дарик) и докато се усетиш, ще стигнеш до Варна

Good Luck!

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
ACCELERATOR написа:Aми как ще е натоварен северния път, като софиянци знаят само магистралата София-Бургас![]()
Щом като тука се намериха хора (няколко!), които „препоръчват“ за Варна да минеш през Бургас![]()
![]()
- какво се учудвате?!
Що, бе, ако си някой от "безсмъртните" на излизане от София палиш дългите, 250+ по магистралата до Стара Загора, от там до Карнобат, колко са някакви си 130 километра с насрещно, те хората идващи отсреща и без това са се объркали да карат по платното, вместо по банкета...после от Карнобат до Бургас, пак си ти с проба да изкараш някое бутало през ауспуха;) на Бургас на ляво, вземаш на челен абордаж сичко що се движи срещу теб (като не сте с мен сте против мен) и така неусетно, в шеги и закачки, стигаш до Варна

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
да,ако е рекъл Господsomeone написа: в шеги и закачки, стигаш до Варна

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
44 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3