Ускорение - как го засичат?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Ускорение - как го засичат?

Мнение от sk. » 26 Юли 2008, 23:47

Здравейте! Направих няколко опита да засека автомобила от 0 - 100км/ч. Тъй като съм непрофесионален шофьор, разбира се моето време беше трагично по-слабо от книжката. Примерно 11-12сек до 100км/ч. Стана ми любопитно, как точно се правят тези тестове от пройзводителите..? Профисионални пилоти.. на писта разбира се, но как точно, някой може ли да даде достоверна информация.
В един от броевете на ТопГиър, сравняваха Ауди РС4, БМВ М3, Лексус и Мерцедес Ц-клас, само че непомня модела на Бенца. Всичките даваха около 4.5-5сек по каталог, а реалното време беше 5.5сек и това от вече професионални шофьори (предполагам все пак е ТГ)
Някой би ли дал инфо, как най-добре се тръгва, предполагам ще е интересно не само за мен, за да достигна някакво прилично време под 10сек примерно..

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 27 Юли 2008, 0:22

Никога неможеш да направиш точното врееме от 0-100 можеби само бугатито може.Всичко зависи асфалта , гумите , вътъра ,техн състояние на колата.Те сигорно го имат в предвид във вакум :mhihi: бз се.А те новите коли си имат Launch Control който е толкова прост ,натикскаш спирачката до доло и газта до доло пъскаш спирачката и излиташ ламерщина ;) иначе всичко е до колата трябва да пъснеш съеденителя на точно определени обороти за да не превъртят гумите и да направиш добър старт на всяка кола е различно общо взето като се загледаш в хараткеристиките на някой автомобил гледай на колко оборота прави най голям вартящ момент и се стреми доло горе да е близко до него.Абе всичко е до практикав.ТГ е повече шоу от колкото ревю на автомобили , Fifth Gear e по тази част :)

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 27 Юли 2008, 3:36

EcLipSeR написа:Fifth Gear e по тази част :)

интересно че спомена фифт гиър ;) ускорение се мери със нещо подобно- вика му се "фифт уийл" (пето колело) и е една джаджа дето се закача отстрани на колата и мери 0-ххх, ускорение, странично натоварване и тн... напоследък обаче просто ползват гпс устройства за тази цел, но петото колело си остава най-точния начин.
алекс
трабант 601с
разни други возила

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 27 Юли 2008, 4:10

EcLipSeR написа:...Launch Control който е толкова прост ,натикскаш спирачката до доло и газта до доло пъскаш спирачката и излиташ ламерщина ;) ...

:conf: тъй ли?
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: пил

Мнение от EcLipSeR » 27 Юли 2008, 7:19

alx написа:
EcLipSeR написа:Fifth Gear e по тази част :)

интересно че спомена фифт гиър ;) ускорение се мери със нещо подобно- вика му се "фифт уийл" (пето колело) и е една джаджа дето се закача отстрани на колата и мери 0-ххх, ускорение, странично натоварване и тн... напоследък обаче просто ползват гпс устройства за тази цел, но петото колело си остава най-точния начин.

е то е ясно че се мери с джаджа :mhihi: просто съм забравил да кажа :roll:

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 28 Юли 2008, 22:05

Наистина е интересно тези характеристики дето ги дават как точно ги измерват. Според мен трябва да има някаква стандартизация.

Назад към Извън Темата