Абе ние ли сме мизерници или пак правителството е виновно...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 07 Юли 2008, 9:25

mad_presley написа:Държавата си е виновна!
Който си мисли, че в цивилизованите страни пазят е в дълбока заблуда.Виждал съм площада в Прага в 4ч сутринта, виждал съм централните улици в Хамбург в 4ч сутринта...и мога да ви кажа, че това от снимките просто блести от чистота.Разликата е, че там до 7ч всичко е изблизано до последния фас, а тук си стои с месеци и години.

В крайна сметка, след като плащаме данък смет е редно и някой да се грижи за тази смет ;)

Абсолютно.... в Монако ми е правило впечатление, че на всякъде обикалят едни пичове с жилети и просто те чакат да хвърлиш нещо на земята, за да го съберат. Като прибавин и факта че почти никой не си хвърля боклуците по земята и става работата.
Ама като сме се родили в селска държава така е. Само си помислете ако вместо Вейрона, Вълка беше дал тея пари да се чистят улиците:

8186 човека * 220лв (не знам колко е минималната заплата) = 1 801 000

Се си мисля че ако 8200 човека чистят цял месец и ще има много по културен вид столицата. А колко са 1.8 млн от бюджета за чистотата? Ами вероятно нищо сериозно

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 07 Юли 2008, 9:40

ACCELERATOR написа:
agent smit написа:...

Не съм съгласен. Никъде по света не се разчита на самоконтрол. Във всяко стадо има мърша, не можеш да разчиташ на това. Пак питам - защо същите свине, които цапат тук, в чужбина не го правят??? ...

Аз пък да те питам, що германците като дойдат тук не хвърлят буклука през терасите?

Защо като англичанин купи къща в някое село, и почва да подава жалби в общината че няма къде да си изхвърля буклука а българите решават проблема, като изхвърлят всичо на края на селото.

Самоконтрол има и се нарича възпитание.

Предишна

Назад към Извън Темата