Малко помощ за избор

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Малко помощ за избор

Мнение от BMW_325 TDS » 01 Юли 2008, 20:54

Колеги налага ми се да взимам тия дни Котле за отопление на къща, но съм пред дилема.... Всеки ми предлага нещо, един плюва едно, друг го хвали и не знам какво да взема и ще се побъркам ! Аз съм запознат само с Viadrus U 22 i 26 - струва ми се че са добри, но казват че много често трябва да се зарежда и чисти ( през 4 часа MAX )- тва е много малко време.. Аз и преди бях писал такава тема, но сега сичко съм направил и само котела чака, но ме е страх да не направя лош избор!! Иска ми се котела да издържа с едно зареждане поне около 10 часа... Значи ето каква е работата. Къщата ми е около 240 квадрата на 3 етажа без изолации и калпава дограма. Системата съм я направил изцяло от метални поцинковани тръби ( няма меки връзки ). Значи има една камина на 1 етаж с която се греят баба ми и дядо ми, но тя не може изобщо да се справя с тази система ( все пак е 15 киловата )- колкото да имат топла и... Значи като си отида Петък в къщата на втория етаж ( където живея ) в кухнята е 12 градуса , а в другите стаи още по-малко- демееек студ си е.ало майката ! Случвало се е да намирам замръзнала нафта по стълбите междуетажите- сметнете за какво говориме! Та са пак на темата за котела, какъв да бъде ???? Атмос Комби - какво ще кажете ? Котела ще е на въглища ! Не мога да намеря и на Атмоса цена - но мисля нещо от сорта на 3000 и нещо лева ... Помогнете да избера котел, който да ме сгрее ... Трябва ми нещо, което да има способност за бързо покачване на температурата и достигане на екстремни температури ( имам чувството, че да ми я топло на етажа радиаторите требва до червено да се жежат ). Много е важно , така че моля помагайте

Назад към Извън Темата