мнение за лаптоп
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
мнение за лаптоп
Здравейте , сдобих се с един такъв -
http://stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1 ... ExMDU3MTA=
Моля ви който е запознат да каже мнение, препоръки и мога ли да очаквам проблеми с него.Вистата при мене обаче не е премиум а бейсик.
Благодаря
Моля ви който е запознат да каже мнение, препоръки и мога ли да очаквам проблеми с него.Вистата при мене обаче не е премиум а бейсик.
Благодаря
- djoni82
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA
4естито да ти е и се услушваш за по4ерпката 

В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Изглежда добре, малко са му ниски оборотите на харда,но това не би трябвало да е притеснение, ако го използваш за работа само. Иначе проблеми не би трябвало да очакваш...И все пак-това е виста, на нея и трябва..кажи го 1Гб РАМ, за да работи гладко. Така че практически оставаш с горе-долу 1Гб, напълно достатъчно за работни приложения като АутоКад, ФотоМагазин, Мая и т.н.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Ако е платен на тая цена, доста дране на кожи е паднало... Видеото е старо като модел и разбира се няма ТВ аут, четец за мемори карти няма, я вярвай ми е полезен много, а и с Виста Бейсик
поне Премиум да беше... Единственият плюс е 17'' дисплей- удобен за работа е, но пък дърпа повече от батерията разбира се. Като цяло е добре, ако не е купен за игри, но цената е отвратителна, независимо, че е НР...
Дълго да си го ползваш, сервиза да не научаваш къде е и само батерии да му купуваш нови.

Дълго да си го ползваш, сервиза да не научаваш къде е и само батерии да му купуваш нови.
Процесорчето е доста слабичко Т2310 по-добре щеше да е Т7500 ама........$$$ и както каза колегата над мене, видеото е доста слабичко също. За харда е нормално да е на тия обороти 5400, иначе се оскъпява много. Абе като цяло не е лош, но не се надявай да играеш игрички или да ползваш някакви графични програмки по-тежки
ПС Махай тая виста и си слагай едно ХР и ще тръгне много по-добре

- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
bmwmania написа:Процесорчето е доста слабичко Т2310 по-добре щеше да е Т7500 ама........$$$ и както каза колегата над мене, видеото е доста слабичко също. За харда е нормално да е на тия обороти 5400, иначе се оскъпява много. Абе като цяло не е лош, но не се надявай да играеш игрички или да ползваш някакви графични програмки по-тежки
Аз съм с по-слаб, с по-слабо видео X1200 и пробвах всякакви игрички за тест. А аз играя по принцип само футбол, та единствената, която оставих е фифа-та и от този тип не ЕА Спортс. Фифа-та си върви гладко с всичко на макс,а на един приятел с по-добри параметри му сече. Нямам идея как стават тия неща.

- ms
-
-
bmwmania написа:... Махай тая виста и си слагай едно ХР и ще тръгне много по-добре
Не е толкова лесна работа колкото звучи, нали знаеш... Колегата първо да си намери всички нужни драйвери и тогава да подменя ОС-то...
А и честно казано не виждам къде му е проблема с Виста-та като цяло- аз съм Асеr, с АМД Турион 2 Гх, 1,5 ГБ рам и Виста Ултимейт и грижи с производителността нямам докато не го натоваря с някоя тежка програма или пък не забравя нещо излишно да работи. И това при положение, че видеото ми си дърпа при нужда 512рам от системната... Все пак не е настолна машинката за да имам големи изисквания...
- ggb
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сбъдна мечтата си.....
- Детайли за колата: BMW E38 740 i black
Re: мнение за лаптоп
Честито колега направил си много правилен избор ние работим с Стемо като доставчик и мога да ти кажа че в момента от останалите конкуренти подъжката на HP мисля че е най-читава а относно вистата не е проблем но ти си знаеш,а ако решиш да си качиш XP няма никакъв проблем влез в официалния сайт на HP изтегли си всички драйвери които са опоменати и си 6 точки още веднъж честито и със здраве.k_remi написа:Здравейте , сдобих се с един такъв -
Благодаря

Истинската мощност винаги ви спира дъха също като истинската красота.....

Цената не е такава каквато е в линка - в момента е 1400 лв , аз на толкова го взех.С вистата нямам проблеми , според мен върви много добре за сега поне , а игри по принцип не ме вълнуват , играя на Симс 2 , и НФС карбон - и двете вървят перфектно.Четец за карти имам
- наистина е доста голямо улеснение - отпаднаха поне три кабела багаж:)
Не мисля да слагам ХР тъй като рано или късно тая виста ще се наложи според мен , и по добре от рано да свиквам , и без това е от доста време на пазара.По -скоро ще сложа по добра виста отколкото ХР.
По скоро ме притеснява това че не съм имала работа с лаптопи досега и не знам какви проблеми бих могла да очаквам евентуално - дано не се налага да имам такива.

Не мисля да слагам ХР тъй като рано или късно тая виста ще се наложи според мен , и по добре от рано да свиквам , и без това е от доста време на пазара.По -скоро ще сложа по добра виста отколкото ХР.
По скоро ме притеснява това че не съм имала работа с лаптопи досега и не знам какви проблеми бих могла да очаквам евентуално - дано не се налага да имам такива.
- ms
-
-
k_remi написа:....
По скоро ме притеснява това че не съм имала работа с лаптопи досега...
При това положение: Много внимаваш къде и как го разнасяш- не говоря изобщо за падане, заливане с кафе и т.н.

С 2 думи- използва се с доста повече внимание от дом. компютър и за да е съвсем гадно всички ремонти и части са по-скъпи и то осезаемо.
ПС: И се отнасяй нежно с клавиатурата, че да не си купуваш по спешност външна... И поне за начало си ползвай и нормална мишка, докато свикнеш на тъчпад-а...
- Василев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 316i
- Мечтае да кара: AC Schnitzer BMW M3
..
Един приятел има такъв .. за сега не се е оплаквал .
Само че като го купи с Vista аз веднага му я махнах защото от нея няма никакъв смисъл .. само дето ти хаби повече рам .
..съветвам те и теб това да направиш - слагаш XP и всичко е ок
Само че като тръгнеш да го инсталираш първо дръпни драйвери за чипсета и с програмата Nlite ги вмъкни в инсталационния диск на Windowsa .. защото диска е сата и ако нямаш флопи .. няма как да стане работата с драйверите
Само че като го купи с Vista аз веднага му я махнах защото от нея няма никакъв смисъл .. само дето ти хаби повече рам .
..съветвам те и теб това да направиш - слагаш XP и всичко е ок

Само че като тръгнеш да го инсталираш първо дръпни драйвери за чипсета и с програмата Nlite ги вмъкни в инсталационния диск на Windowsa .. защото диска е сата и ако нямаш флопи .. няма как да стане работата с драйверите

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
На всички лаптопи проблемите са едни и същи, това че бил ХП или не... Всичкит им чаркове са на съвсен други проиводители.
Какви проблеми да чакаш с нови чаркове? Никакви, или фабрични дефекти, които бързо ще си покажат.
Много ти е стране нвъпросът. Нов лаптоп и какви проблеми
Дай - боже никакви.
Проблеми:
Vista Home Premium e нещото, заради което избягвам някои лаптопи. ПРедпочитам ХР про пред хоум едишъна на недоизкусурената Виста, коеот значи недоизкусурената и поокастрена Виста.
Малк оса му позастаряло поколение компонентите... Сравнително слабички като показатели. Може би това е преценено преди покупката, но има сериозна опасност да не подкара някои игри например.
Къв е тоз модем? "Вирелес" нема ли това чудо? Буквално се учудвам, съвременен лаптоб без безжична връзка...
Няма флопи или аз не съм го видял???
Няма четци за карти... Лично аз винаги съм търсел Топ с тиви Аут... Екранът му не става а друго си е кат ида някъде да го вържа към телевизора.
Има огромен хард... Особено пр исравнително бавната му работа тва ще е кофа за боклук... Или му трябва много педантичен стопанин.
Общото ми мнение:
Всичко в топа е читава, доказана технология.
Застаряваща.
И ми се струва, че е доста ,даже неприемливо офъкан.
За тези пари има много по - добри Тошиби. Пак са марка, ако не и по - добра, а ще имат и повече работи и по - нови при това.
Каквото и да е, твой си е.
Определено може да свърши работа за много неща и си е много добра придобивка.
Честито, със здраве да си го ползваш.
И... ако постът ми не ти е харесал, просто спри да му мислиш за проблемите
Мисли, че го имаш и мисли как да го използваш!
Поздрави!
Какви проблеми да чакаш с нови чаркове? Никакви, или фабрични дефекти, които бързо ще си покажат.
Много ти е стране нвъпросът. Нов лаптоп и какви проблеми

Проблеми:
Vista Home Premium e нещото, заради което избягвам някои лаптопи. ПРедпочитам ХР про пред хоум едишъна на недоизкусурената Виста, коеот значи недоизкусурената и поокастрена Виста.
Малк оса му позастаряло поколение компонентите... Сравнително слабички като показатели. Може би това е преценено преди покупката, но има сериозна опасност да не подкара някои игри например.
Къв е тоз модем? "Вирелес" нема ли това чудо? Буквално се учудвам, съвременен лаптоб без безжична връзка...
Няма флопи или аз не съм го видял???
Няма четци за карти... Лично аз винаги съм търсел Топ с тиви Аут... Екранът му не става а друго си е кат ида някъде да го вържа към телевизора.
Има огромен хард... Особено пр исравнително бавната му работа тва ще е кофа за боклук... Или му трябва много педантичен стопанин.
Общото ми мнение:
Всичко в топа е читава, доказана технология.
Застаряваща.
И ми се струва, че е доста ,даже неприемливо офъкан.
За тези пари има много по - добри Тошиби. Пак са марка, ако не и по - добра, а ще имат и повече работи и по - нови при това.
Каквото и да е, твой си е.
Определено може да свърши работа за много неща и си е много добра придобивка.
Честито, със здраве да си го ползваш.
И... ако постът ми не ти е харесал, просто спри да му мислиш за проблемите

Поздрави!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
признавам ,че не съм прочел предните постове на колегите!
за мен най-важното е да е удобен ,да не забива често и да издържа дълго...!! ако отговаря на тия изисквания -начи тва е моят лаптоп...!!
интересното е ,че имам една/силно казано лаптоп/ Джорнада 720 от близо 10г -адски ми е удобна,много бързо действа,за ежедневните операции е идеална,мнага малък размер и толкова съм свикнал,че въпреки ,че от месец имам чисто ново фуджицо-сименс -не се отказвам от нея...!!!на всичко отгоре ,колкото повече време минава батерията държи все повече и повече и вече зареждам на повече от 7 дена,което си е направо рай!
така че избора би бил най-добър ако има човек някой приятел да му услужи за ден -два с лаптопа и да го пробва и ако му пасне-да взима такъв...
за мен най-важното е да е удобен ,да не забива често и да издържа дълго...!! ако отговаря на тия изисквания -начи тва е моят лаптоп...!!
интересното е ,че имам една/силно казано лаптоп/ Джорнада 720 от близо 10г -адски ми е удобна,много бързо действа,за ежедневните операции е идеална,мнага малък размер и толкова съм свикнал,че въпреки ,че от месец имам чисто ново фуджицо-сименс -не се отказвам от нея...!!!на всичко отгоре ,колкото повече време минава батерията държи все повече и повече и вече зареждам на повече от 7 дена,което си е направо рай!
така че избора би бил най-добър ако има човек някой приятел да му услужи за ден -два с лаптопа и да го пробва и ако му пасне-да взима такъв...
15 мнения
• Страница 1 от 1