Проблем с инспекшъна

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is Coupe

Проблем с инспекшъна

Мнение от l1qu1d » 27 Сеп 2007, 23:58

Колеги моля за малко помощ..... Става въпрос за Inspection-a на Е28 524тд не свети нито една лампичка (зелените,жълтата и червената) свети само Oil Service. На скоро ходих да ми нулират Oil Service , но не успяха пак си свети и ми казаха ,че ималко някаква батерия в таблото. Разглобих го ама не намерих никаква батерия .
Моля ако някои знае как мойе да се оправи да пише в темата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E-31 » 28 Сеп 2007, 19:43

Там са си батериите, малко са скрити - не се сещам директно на гърба на километража ли бяха, на оборотомера ли... Те обаче не са предвидени за консуматив, а са запоени как си му е реда и свалянето си е играчка. Мойта драма с тия батерийки протече така - едната в джоба и беш да търся нова - е нема и нема - кондор, пулсар, 30 други такива магазинчета, германоси, фото, чирепари по женски пазар - не. По разни каталози за батерии по 3кг тежащи търсеха хората - не. Накрая стигнах до Вальо от оборище (Вари 2000), който, както обикновено му стана кеф, че някой си търси части за антика. Той се разрови и ме уведоми, че такива батерийки не се произвеждат и няма как да се докарат откъдето и да било. Ако съм мераклия може да поръчаме цялата платка - не помня вече ма беше сериозна цифра. Та накрая купих близки по размер и характерстики батериики, запоиха ми ги, сглобих - резултат имаше положителен, но повечето работи - не. Та така - иначе те не са нищо особено на външен вид нормална, като фото батерийка (мойте маи касио бяха). Ти дано повече късмет имаш

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Мнение от Turbo_Ted » 28 Сеп 2007, 21:13

що не замериш волтажа на батериите :) и да купиш нещо от типа, но с малко по-голям волтаж :winky: ;) кво ти пука дали са същите :) П.С. намират се зад уредите за водата и бензина ако не се лъжа...
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Потребител
Аватар
Кара: E36 318is Coupe

Мнение от l1qu1d » 28 Сеп 2007, 23:48

Мерси за инфото колеги. Утре се захващам да ровя и ако успея да направя нещо ще пиша какъв е резултата :driving:

олдскулърски облъченяк
Аватар

Мнение от Любака » 29 Сеп 2007, 8:43

Mного "ЕКСПЕРТНИ" мнения поне не го лъжете човека като не знаете. Батерии има същите ама СЪЩИТЕ нито волт нито милиампер по малко в всеко КВАЗЕР магазин. А те не се намират от единия краи на таблото чак до другия а между голямата пладка и колометража. А за да го накараш това табло да работи както трябва големия филм сега започва. :mhihi:
АУТЯГА - братството на умствено увредените автопсихопати.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E-31 » 29 Сеп 2007, 13:02

Приятелю, експерт, да ти е хрумвало, че различните модели са с различни батерийки???? Проверено - на една '20ка бяха съвсем различни от мойте. Тъй че нидей се изфърля като ... ти си знаеш :) Аз говоря за МОЯ случай, човека пита за кола като моята, затова му казах

олдскулърски облъченяк
Аватар

Мнение от Любака » 29 Сеп 2007, 18:46

Приятелю ЕКСПЕРТ недеи да четеш през редовете в по горния пост да видя някаде да се твърди че са еднакви батерииките твърди се че са на едно и също място ако го оспорваш това твърдение чакам снимков материял а не какво си видял на на ОНЧО на дваиската на която бг интервенцийте не и се знаят, и тогава тука ще ти се ИЗВИНЯ на голямо услушание (ако приложиш снимков материял) а да ми говориш ВРЕЛИ и НЕКИПЕЛИ простотий само се излагаш а ако ти са нещо на лична основа мнеията :1:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E-31 » 30 Сеп 2007, 10:38

Каква лична основа??? Ни те знам, ни ме интересуваш :mhihi:

Ти да видя някъде да казвам - "Е ТЕ ТОЧНО ТАМ СА БАТЕРИИТЕ!". Та недей така к**ва - ти взе да оспорваш не къде са, а дали се намират нови... И пак - аз съм казал моя опит, а не йок, така е!
Както и да е, с детински спорове не ми се занимава. Човек вземе да сподели нещо и се ще се намери някои да ОСЕРЕ.

олдскулърски облъченяк
Аватар

Мнение от Любака » 30 Сеп 2007, 14:56

Tи сам осираш темата човеко като не си намерил не значи че ги няма като си видаял (само още) една 20-ка не значи че това е всичко което има ИФОРМИРАЙ СЕ . А спора ти е вече детски щото не ти понася вече. Поне като както казваш се изхварлям само както аз си знам точно така си и защитавам тезата ако искаш и щи снимам за да ти стане ясно, а не го обращам на спорове. Ще ти го напиша с големи букви БАТЕРИЙ ИМА АБСОЛЮТНИ СЪЩИТЕ С СЪЩИТЕ ПАРАМЕТРИ В ВСЕКИ КВАЗЕР ИЛИ ВИКИВАТ МАГАЗИН ЕДИНСТВЕНО ЕТИКЕТА В НАЙ ЛОШИЯ СЛУЧЕЙ МАРКАТА СА РАЗЛИЧНИ.
А за това кой знаеш кой незнаеш. :gives:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E-31 » 30 Сеп 2007, 19:42

Ти му говориш, оно рупа ли рупа :mhihi:
Аз се предавам

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 30 Сеп 2007, 21:03

:cop: не се карайте ве!
Аз лично си смених моите с Варта и то доста по-силни от тези дето ги извадихме. Изобщо не съм се мъчил да търся същите,не разбирам какъв ви е проблема. Каквито и качествени акумолаторни батерии да сложиш ще свършат работа за близките 4-5 години.

великият шестак
Аватар

Мнение от Turbo_Ted » 30 Сеп 2007, 21:12

любчо... да ти кажа защо посъветвах човека така... щото като разглобих таблото да сменя батериите на моето табло... батериите нямаха надписи :roll: и се наложи да замеря с мултицет волтажа и купих подобни на тях и ги смених :winky: просто и ясно казано :) нема нужда от квалификации и т.н... и батериите са зад уреда за бензина...или малко над него, но са там :mhihi: утре ще приложа и снимков матрял ;) айде и мир да има :)
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

олдскулърски облъченяк
Аватар

Мнение от Любака » 02 Окт 2007, 19:12

Рупат ти някои чести от носа нагоре.
Аре ве Джеки 3 дни снимки чакам да ме светнеш каде са батерийте. или поразбра че бъркаш мястото. А с мултицета как ги позна по волтовете като са се здухали не е ли паднал и волтаж и ампеража им :?: :?: :?: Или го даваш на НАГОДИ ГО . КОМ

великият шестак
Аватар

Мнение от Turbo_Ted » 02 Окт 2007, 20:30

брее... айде малко да си спестиш коментарите по мой адрес :idea: досега не съм ти дал квалификация, няма и да ти дам, щото е въпрос на елементарно възпитание :!:
[img=http://img218.imageshack.us/img218/8315/image0100jpgmi8.th.jpg]

Изображение
ето ти снимки :)
пък как познавам батериите ли? ами... ампеража къв трябва да е ли ? ами... просто е батенце :) колкото по-голям, толкова по-издръжлива е батерията :winky: пък батериите не са 100 вида... или са 1.2 или 1.5 волта - оттам нататък са комбинации с тези компоненти, като изключение правят 9 волтовите елементи :!:
това че се занимаваш с бмв-та от много време не значи че трябва да ми даваш квалификации, щото от цялата тая тема не си казал нищо конкретно, вместо да обясниш като хората - ти се праиш на професор ... еми.. помагай де, в тоя форум не сме само за да киселеем нали ;)
айде и мир да има :bchug:
Изображение

олдскулърски облъченяк
Аватар

Мнение от Любака » 02 Окт 2007, 21:25

E-31 написа:Ти му говориш, оно рупа ли рупа :mhihi:
Аз се предавам

Квалификацийте бяха за е тоя пост Джеки.
Но пък поне се радвам че разбрах поне какво точно ти е мнението. А защо ти си мушиш дупето там дето двама си мерят п....те не се сещам.
Даваи така с мултицета той ще ти каже всичко. И акумолатора ли си мериш с мултицета?
Хайде с Мир както казваш.

Следваща

Назад към Shark Sector