Зависимост между цолож/гуми и километри
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Зависимост между цолож/гуми и километри
Така искам да запитам, при положение, че заводските е28-ци излизат с гуми 14-ки, и километража и датчика в дифа са нагласени да броят за тях, какво се получава ако сложиш 15-16? Има ли някакъв начин да се пренастрой километража, че да отчита правилното разстояние?
Щото ето го сега положението, по-големи гуми при същото завъртане на остта си (един оборот) според мен изминават по-дълго разстояние от по малките, съответно зависимостта към скоростта тогава с отрицателна стйност ли е, защото по-големите по площ тела, не се ли въртят по-бавно около остта си?
Искам да намеря някъде таблица дето да показва, примерно 100 метра с 14 цола са равни на 110 със 16 и тн.
Ако някой има някаква информация по-това или се сеща за начин по-който да се сметне, нека сподели.
Щото ето го сега положението, по-големи гуми при същото завъртане на остта си (един оборот) според мен изминават по-дълго разстояние от по малките, съответно зависимостта към скоростта тогава с отрицателна стйност ли е, защото по-големите по площ тела, не се ли въртят по-бавно около остта си?
Искам да намеря някъде таблица дето да показва, примерно 100 метра с 14 цола са равни на 110 със 16 и тн.
Ако някой има някаква информация по-това или се сеща за начин по-който да се сметне, нека сподели.
- Fakiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е32 740IL E34 525i
- Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)
Разликите се изчисляват лесно , но не виждам как ще пренастроиш километража лесно! Т. е , при монтирани по големи гуми , пр.16" , то показанията на уреда ще са по-ниски от реалната скорост със 16/14 пъти, ( или 1.14 ). С други думи , при отчетена скорост от 100км/ч, би следвало тя действително да бъде 114км/ч. , при 200 , тя е 228км/ч. и т.н ! Но да не забравяме, че макс. скорост при стандартни гуми/джанти едва ли би могла да бъде постигната с по- големите цолажи! Освен това двигателя се натоварва допълнително, става тромавичък и се вдига разхода( поне в града) ! Това е накратко от мен !!
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Просто слагаш по нисък профил гуми и всичко си остава в нормите.
Аз смених от 195/70р14 на 225/50р16 и разликата в километража беше нещо супер малко. . по малко от 1% дори.
Имаше един чарк на интернета "The Tyre Bible" където има калкулатор и можеш да си експериментираш какви гуми и какъв цолаж ще ти дадат колко грешка в километража и съответно какви гуми да сложиш за да няма грешка в километража.
Докато не тръгнеш да слагаш 17ки няма да имаш проблеми.
Аз смених от 195/70р14 на 225/50р16 и разликата в километража беше нещо супер малко. . по малко от 1% дори.
Имаше един чарк на интернета "The Tyre Bible" където има калкулатор и можеш да си експериментираш какви гуми и какъв цолаж ще ти дадат колко грешка в километража и съответно какви гуми да сложиш за да няма грешка в километража.
Докато не тръгнеш да слагаш 17ки няма да имаш проблеми.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
Мерси Fakiro за тромавостта не знам, но разхода се усеща по-лесно.
Аз в момента съм с тез гуми: Sava Intensa 205/55/16 Дот 2106
Предишните май бяха 70п14 но не съм сигурен, обаче пък и тези не са много ниски.
Трябва да проверя на старата кошница каква е височината като се върне пак при мен, че я дадох на един приятел за малко.
Браво и на теб Санде, намерих калкулатора там, супер сайт е това.
Дава ми 2% отклонение, всичко е ок.
Аз в момента съм с тез гуми: Sava Intensa 205/55/16 Дот 2106
Предишните май бяха 70п14 но не съм сигурен, обаче пък и тези не са много ниски.
Трябва да проверя на старата кошница каква е височината като се върне пак при мен, че я дадох на един приятел за малко.
Браво и на теб Санде, намерих калкулатора там, супер сайт е това.
Дава ми 2% отклонение, всичко е ок.
4 мнения
• Страница 1 от 1