Водачи на клапаните

Класически модели - Е12/E21/E23/E24/Е28

Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Водачи на клапаните

Мнение от PIONEER » 23 Авг 2007, 16:55

Здравейте.
Имам въпрос към хората наясно с М10 моторите.Интересуват ме размерите на водачите на клапаните(външен и вътрешен диаметър),материяла от които са направени и някаква цена на парче/комплект.Че си правя една глава и не мога да намеря читави водачи-набих новите,райберовам,слагам клапаните и само 2 от 8 не зеят,дори един водач при напасването се счупи в средата.Личаха си,че са кофти изработка-чугуна отвънка беше с язвички,но си викам "какво му е водач е-ще стане" ама не.
И сега идеята ми е да ползвам водачи от М10 или да си взема бронз и на струга.Дайте едно рамо.
:help:
Изображение
8.32

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E21 320i, E21 315, E38 735i

Re: Водачи на клапаните

Мнение от Gecallica » 31 Авг 2007, 9:53

PIONEER написа:Здравейте.
Имам въпрос към хората наясно с М10 моторите.Интересуват ме размерите на водачите на клапаните(външен и вътрешен диаметър),материяла от които са направени и някаква цена на парче/комплект.Че си правя една глава и не мога да намеря читави водачи-набих новите,райберовам,слагам клапаните и само 2 от 8 не зеят,дори един водач при напасването се счупи в средата.Личаха си,че са кофти изработка-чугуна отвънка беше с язвички,но си викам "какво му е водач е-ще стане" ама не.
И сега идеята ми е да ползвам водачи от М10 или да си взема бронз и на струга.Дайте едно рамо.
:help:

Значи гледам тука в каталога водачите за карбураторните глави и за всмукателните и за изпускателните клапани са с размери 50.00х8.02х14.06 - за съжаление не пише от какъв материал са :roll: Не би трябвало да са повече от 5-6 лв. бройката. ;)
don't stop for nothing
it's full speed or nothing
Изображение Изображение Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 31 Авг 2007, 16:19

Мерси колега.Къси са,но това не ме бъркаше чак толкова.Външния диматеър на моите е 15мм,а на тези 14мм както и на ладовите които смятах да ползвам първоначално заради "екстрата",че гумичката се нанизва на водача.Ще търся някакви читави от "едно време" или в краен случай ще се изработят на струг от бронз :drinking: $$$ :(
Мерси все пак,че ми даде инфо ;)
Изображение
8.32

Назад към Shark Sector